Huis > W > Wat Staat Er In De Koran Over Liegen?

Wat staat er in de Koran over liegen?

LIEGEN EN BEDROG

In de Islam is het verboden om te liegen of hypocriet te zijn. Liegen is een slechte gewoonte en een grote zonde. De persoon die liegt, kan in de maatschappij als minderwaardig worden gezien. Omdat hij gekend is om zijn leugens, zal men hem niet geloven, zelfs wanneer hij de waarheid spreekt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Men kan zich ook afvragen: wat zegt de islam over?

De islam behoort net als het christendom en het jodendom tot de monotheïstische godsdiensten, het geloof in het bestaan van een God. Moslims geloven dat Allah de enige ware God is en dat Mohammed één van zijn profeten is. Ze menen dat het woord van Allah letterlijk is opgeschreven in hun heilige boek, de Koran. Trouwens, wat zijn de leefregels van de islam? Moslims moeten zich aan vijf belangrijke leefregels houden.

Ze proberen zich in het dagelijks leven aan deze Vijf Zuilen te houden: geloven in Allah, bidden, liefdadigheid, vasten en: bedevaart naar Mekka. Bij de islam is heel duidelijk omschreven wat je moet doen om een goede gelovige te zijn.

Bovendien, wat is niet toegestaan in de islam?

Er zijn een aantal dingen die niet zijn toegestaan in de Islam, waaronder:
- varkensvlees eten
- alcohol drinken
- gokken
- drugs gebruiken
- seks voor het huwelijk
- naar muziek luisteren
- televisie kijken
- onthullende kleding dragen
- het hoofd scheren
- vrouwen die make-up dragen
- mannen die vrouwen de hand schudden Trouwens, wat betekent 40 dagen na overlijden islam? In de Islam is de periode die bekend staat als "de 40 dagen na de dood" een zeer belangrijke tijd. Men gelooft dat gedurende deze tijd de ziel van de overledene nog in het lichaam aanwezig is en dat er een kans is voor de persoon om vergeven te worden en het Paradijs binnen te gaan. Na de 40 dagen wordt aangenomen dat de ziel het lichaam verlaat en het hiernamaals binnengaat.

Gerelateerde artikelen

Waar staat de afkorting MSI voor?

Micro Star International is een merk dat zijn wortels heeft in Taiwan. Het merk is bekend om zijn videokaarten.

Wat is allemaal Haram lijst?

Wat mag je NIET eten?

  • Varkensvlees. Varkensvlees en vlees van vleesetende dieren.
  • Bloed. In welke vorm dan ook.
  • Gelei. Producten zoals gelei, waarin gelatine zit.
  • Dierlijke producten.
  • Bepaalde kaassoorten.
Bovendien, wat zegt de islam over relaties? De enige relatie tussen een man en een vrouw wat in de islam is toegestaan is het huwelijk. Het huwelijk is bijna verplicht voor elke moslim, tenzij hij hiertoe belemmerd wordt door bijvoorbeeld gezondheidsredenen. De islam raadt het huwelijk ten sterkste aan.

Wat is het verschil tussen de soennieten en sjiieten?

De soennieten en de sjiieten raakten verdeeld toen de profeet Mohammed in 632 overleed. De soennieten meenden dat de meest bekwame man onder de volgelingen van Mohammed hen moest leiden, de sjiieten vonden dat zijn schoonzoon en neef Ali dat moest doen. echter als de rechtmatige erfgenamen van de islam. Wat is allemaal niet haram? Het eenvoudige antwoord is dat alles wat niet specifiek verboden is door de islamitische wet, toegestaan is. Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden bij het bepalen wat wel en niet is toegestaan.
Ten eerste, ook al is iets niet specifiek verboden, het kan toch als onaangenaam of beledigend worden beschouwd. Bijvoorbeeld, hoewel er geen expliciet verbod op het eten van varkensvlees in de Koran staat, vermijden veel moslims het omdat het als onrein wordt beschouwd.
Ten tweede kunnen er bepaalde omstandigheden zijn waarin iets dat normaal toegestaan is, verboden wordt. Bijvoorbeeld, alcohol is over het algemeen toegestaan, maar het is verboden het te nuttigen als het tot dronkenschap leidt.
Ten derde kunnen sommige dingen toegestaan zijn, maar met bepaalde beperkingen. Bijvoorbeeld, gokken is toegestaan in de Islam, maar het wordt afgeraden omdat het kan leiden tot financiële ondergang.
Uiteindelijk is het aan elke individuele moslim om te beslissen wat wel en niet is toegestaan in zijn leven. Als er enige twijfel bestaat of iets toegestaan is, is het altijd het beste om een religieus geleerde te raadplegen.

Daarvan, wat zijn de regels van de sharia?

Er is niet één antwoord op deze vraag omdat de sharia, of de islamitische wet, door verschillende islamitische geleerden verschillend wordt geïnterpreteerd. Enkele van de meer algemeen aanvaarde regels van de sharia zijn echter het verbod op alcohol, gokken en seks voor het huwelijk, de verplichting om vijf keer per dag te bidden en liefdadigheid te geven, en regels voor huwelijk, scheiding en erfenis.

Door Meridel

Vergelijkbare artikelen

Is koffie drinken haram? :: Hoeveel bar in een auto band?
Handige links