Huis > W > Wat Voor Soort Tabellen Zijn Er?

Wat voor soort tabellen zijn er?

Er zijn twee soorten tabellen:

  • tabellen met onderzoeksgegevens, zoals deze;
  • tabellen waarin tarieven, tijdstippen, werkwijzen beknopt zijn aangegeven, zoals de tarieven van bijvoorbeeld TPG-post, de vertrektijden van de NS en berekeningstabellen van de premie van een verzekering.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat is een tabel in Excel?

Als u het beheren en analyseren van een groep gerelateerde gegevens eenvoudiger wilt maken, kunt u een bereik cellen veranderen in een Excel-tabel (voorheen een Excel lijst). Hoe kan je een tabel draaien in Word? Stap 3: Afbeelding roteren in Word

Zodra de afbeelding in het document is geplakt, tikt u op de afbeelding en opent u Afbeelding opmaken in het bovenste menu. Open het pictogram Objecten roteren dat u vindt in de sectie Rangschikken. Selecteer een van de roterende opties in het uitklapmenu.

Wat dit betreft, hoe een tabel invoegen in excel?

Er zijn een paar verschillende manieren om een tabel in te voegen in Excel. De meest gebruikelijke manier is om de cellen te markeren waar u de tabel wilt hebben, en dan te klikken op het tabblad invoegen. Van daaruit klikt u op tabel. Er verschijnt dan een dialoogvenster waarin u het aantal rijen en kolommen voor uw tabel kunt kiezen. Een andere manier om een tabel in te voegen is met de sneltoets control + t. Dit in overweging nemend, hoe kun je een tabel zo functioneel mogelijk opmaken? Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, want de beste manier om een tabel op te maken hangt af van de specifieke inhoud en het doel van de tabel. Enkele tips voor het opmaken van een tabel voor maximale functionaliteit zijn echter:
- Zorg ervoor dat de tabel in één oogopslag gemakkelijk te lezen en te begrijpen is. Dit betekent duidelijke koppen gebruiken en de gegevens op een logische manier organiseren.
Gebruik kleuren, schaduwen en andere visuele signalen om lezers te helpen belangrijke informatie te identificeren.
Houd de tabel zo eenvoudig mogelijk. Vermijd ingewikkelde formules of buitensporige hoeveelheden gegevens.
Zorg ervoor dat de tabel responsief is, zodat hij op verschillende apparaten en schermformaten kan worden bekeken.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Bovendien, hoe maak ik kolommen?

Kolommen toevoegen aan een Word-document

  1. Als u alleen kolommen op een deel van uw document wilt toepassen, selecteert u met uw cursor de tekst die u wilt opmaken.
  2. Klik op het tabblad Pagina-indeling op Kolommen, en klik vervolgens op Meer kolommen.
  3. Klik op Geselecteerde tekst in het vak Toepassen op.
Hoe maak je een tabel kleiner in Word? Het formaat van een tabel aanpassen
  1. Klik op de tabel en klik op. linksboven in de tabel.
  2. Sleep een van de witte vierkantjes op de rand van de tabel om de tabel groter of kleiner te maken: De rijen en kolommen tegelijkertijd groter of kleiner maken: Sleep het witte vierkantje in de hoek.

Hoe maak je kolommen en rijen in Word?

Klik onder hulpmiddelen voor tabellenop indeling. Hiermee opent u de opties voor het invoegen van rijen en kolommen, plus andere Tabelopties. Plaats de cursor op de plaats in de tabel waar u een kolom of rij wilt toevoegen. Als u een rij wilt invoegen, klikt u op hierboven invoegen of hieronder invoegen. Dit in overweging nemend, hoe zet je een tabel in een document? Aangenomen dat u Microsoft Word gebruikt:
1. Open uw document.
2. Plaats uw cursor waar de tabel moet komen.
3. Klik op het tabblad Invoegen in de groep Tabellen op Tabel.
4. Doe een van de volgende dingen:
- Als u een basistabel wilt invoegen, klikt u op Tabel invoegen en vervolgens op een cel in het raster.
- Als u een tabel met specifieke opmaak wilt invoegen, klikt u op Tabel invoegen en vervolgens klikt u onder Tabelopties op de gewenste opties.
5. Om rijen of kolommen toe te voegen of te verwijderen, klikt u op de plaats waar u een rij of kolom wilt toevoegen of verwijderen, en vervolgens op de juiste knop in de groep Rijen en kolommen.
Meer gedetailleerde instructies vindt u hier: https://support.office.com/en-us/article/Insert-or-delete-rows-and-columns-in-a-table-0c750f6e-7d9f-4e1b-a90e-8602295b47c2

Men kan zich ook afvragen: hoe een tabel maken in google spreadsheets?

Er zijn een paar verschillende manieren om een tabel te maken in Google Spreadsheets. De meest eenvoudige manier is om de gegevens voor uw tabel in te voeren in de spreadsheet, met elke kolom van gegevens gescheiden door een komma. Vervolgens kun je de optie "Opmaken als tabel" in het menu "Opmaak" gebruiken om van deze gegevens een tabel te maken.
Een andere manier om een tabel te maken is door het menu "Invoegen" te gebruiken en de optie "Tabel" te kiezen. Daarmee voeg je een lege tabel in je spreadsheet in die je vervolgens met gegevens kunt vullen.
U kunt ook het menu "Gegevens" gebruiken om gegevens uit een andere bron, zoals een CSV-bestand, in uw tabel te importeren.

Door Phina Sitare

Vergelijkbare artikelen

Wat is veilige map Android? :: Hoe kan je een tabel in Canva zetten?
Handige links