Huis > H > Hoe Maak Je Een Zoekfunctie In Excel?

Hoe maak je een zoekfunctie in Excel?

De makkelijkste manier om te zoeken is met de sneltoetsencombinatie Ctrl-F te gebruiken. Excel opent dan een venster waarin u een woord, getal of tekencombinatie kunt zoeken. Gebruikt u liever de menu-structuur? Dan kiest u in het Lint Start => Zoeken en Selecteren => Zoeken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Hoe doe je verticaal zoeken?

In zijn eenvoudigste vorm ziet de functie VERT. ZOEKEN er als volgt uit: =VERT. ZOEKEN(Wat u wilt opschonen, waar u het wilt zoeken, het kolomnummer in het bereik met de waarde die u wilt retourneren, retourneert een Geschatte of Exacte overeenkomst, aangegeven als 1/WAAR of 0/ONWAAR). Hoe maak je draaitabellen in Excel? Een draaitabel maken in Excel voor Windows

  1. Selecteer de cellen waarvan u een draaitabel wilt maken.
  2. Selecteer Invoegen > Draaitabel.
  3. Hiermee wordt een draaitabel gemaakt op basis van een bestaande tabel of bereik.
  4. Kies waar u het draaitabelrapport wilt plaatsen.
  5. Klik op OK.

Mensen vragen ook: wat is countif in nederlands?

Countif is een functie in Excel die het aantal cellen telt die voldoen aan bepaalde criteria. Welke formule gebruiken in Excel? Als u in Excel een formule wilt gebruiken, moet u eerst de cel selecteren waarin u het antwoord wilt zien. Vervolgens typt u een gelijkheidsteken (=) om de formule te beginnen. Daarna kunt u de getallen of celverwijzingen typen die u in de formule wilt gebruiken. Tenslotte typt u de juiste wiskundige operator (+, -, *, /, ^, enz.) en drukt u op Enter. De cel toont dan het antwoord op uw formule.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Dus, hoe werkt de index functie in excel?

Gebruik van INDEX functie. Je gebruikt de INDEX functie als je een waarde wilt ophalen uit een tabel of bereik gebaseerd vanaf een bepaalde positie. Bijvoorbeeld, de formule =INDEX ( A1:B5 ; 2 ; 2 ) geeft als resultaat de waarde uit cel B2. De INDEX functie heeft twee vormen: verwijzing of matrix. Dienovereenkomstig, hoe maak je een vermenigvuldiging in excel? Getallen in een cel vermenigvuldigen

Gebruik de rekenkundige operator * (vermenigvuldigen) om deze taak uit te voeren. Als u bijvoorbeeld =5*10 in een cel typt, wordt in de cel het resultaat 50 weergegeven.

Wat betekent n A in Excel?

De meest voorkomende oorzaak van de #N/A-fout is met de functies XLOOKUP, VERT. ZOEKEN, VERT. ZOEKEN, ZOEKEN of MATCH als een formule geen waarnaar wordt verwezen waarde kan vinden. Bijvoorbeeld wanneer de opzoekwaarde niet in de brongegevens bestaat. Waar staat de afkorting NB voor? NB staat voor "nota bene." Het is een Latijnse uitdrukking die "nota bene" of "let op" betekent.

Wat dit betreft, wat betekent waarde in excel?

In Excel verwijst de term "waarde" naar de inhoud van een cel, die ofwel gegevens (bijvoorbeeld een getal, tekst of datum) ofwel een formule kan zijn. Formules worden gebruikt om berekeningen op gegevens uit te voeren, en de resultaten van die berekeningen worden ook als waarden beschouwd.

Door McIlroy Threet

Vergelijkbare artikelen

Hoe doe je verticaal zoeken? :: Waarom doet verticaal zoeken het niet?
Handige links