Huis > W > Waar Staat Db Voor?

Waar staat dB voor?

dB is de afkorting van: decibel. Een decibel is gelijk aan 0,1 bel. Bij dB(A) betekent de toevoeging (A) dat de geluidssterkte door middel van filtering voor het menselijk oor waarneembaar is gemaakt. Dit is een eenheid van geluidssterkte.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Bovendien, hoeveel db is normaal in huis?

Er zijn wel richtlijnen voor wat acceptabel is. Zo zou het geluidsniveau gemeten aan de gevel van een woning overdag de 50 tot 70 dB(A) niet te boven mogen gaan. Dat zit tussen het geluid van een gesprek en dat van een stofzuiger op een meter afstand in. 's Avonds moet het al ietsje stiller zijn: tussen 45 en 65 dB(A). Hoe werkt een decibel? De intensiteit van dit geluid wordt gemeten in decibels. Hoe harder een trilling, hoe harder het geluid, hoe hoger dit op de decibelschaal wordt gemeten. Andere, relevante, waarden zijn de frequentie, ofwel het aantal hertz (de hoogte van een toon) en timbre/ klankkleur, ofwel de duur van een toon.

Hoe klinkt 40 dB?

40 dB is ongeveer het geluidsniveau van een stille kamer. Het is ook het geluidsniveau waarbij een gesprek mogelijk is. Wat is het verschil tussen dB A en dB C? Het belangrijkste verschil tussen dB A en dB C is dat dB A een maat is voor het geluidsdrukniveau ten opzichte van de menselijke gehoordrempel, terwijl dB C een maat is voor het geluidsdrukniveau ten opzichte van een referentieniveau van 20 micropascal. Met andere woorden, dB A is een nauwkeuriger maat voor de luidheid van een geluid, terwijl dB C een nauwkeuriger maat is voor het geluidsdrukniveau.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Hoe klinkt 60 decibel?

Fluisteren bereikt ongeveer 30 dB en een normaal gesprek ligt al bij 60 dB. Een luidkeels huilende baby slaagt erin – net als een motorfiets – ongeveer 80 dB te behalen. Wie graag een discotheek bezoekt, stelt zich bloot aan een geluidssterkte (max. 110 dB) die vergelijkbaar is met een drilboor of een cirkelzaag. Hoeveel dB is overlast buren? Gebleken is dat continu geluid vanaf ongeveer 50 decibel, gemeten buiten voor de gevel van een woning, in de woning geluidsoverlast gaat veroorzaken. Voor 's avonds is de grens 40 en 's nachts 40 decibel.

Hoeveel geluid mag je maken in huis?

Hoe hard de muziek mag, is geregeld in artikel 2.17 van het Activiteitenbesluit milieubeheer (tenzij voor uw onderneming speciale maatwerkvoorschriften gelden). Zo mag het geluidsniveau overdag tot 50 decibel – db(A), 's avonds 45 decibel, en in 's nachts 40 decibel zijn. Hoeveel dB is storend? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het per persoon en situatie kan verschillen. In het algemeen is men het er echter over eens dat geluidsniveaus van meer dan 85 decibel (dB) als storend en mogelijk schadelijk kunnen worden beschouwd.

Daarvan, wat is het verschil tussen geluidsvermogen en geluidsdruk?

Het belangrijkste verschil tussen geluidsvermogen en geluidsdruk is dat geluidsvermogen de totale hoeveelheid energie is die een geluidsbron uitzendt, terwijl geluidsdruk de kracht is die de geluidsgolven op een oppervlak uitoefenen.

Door Leilani Riffe

Vergelijkbare artikelen

Hoeveel decibel kan je oor aan? :: Wat kost mobiel bellen naar het buitenland?
Handige links