Huis > W > Waar Vind Ik De Dns Server?

Waar vind ik de DNS server?

Je vindt de DNS-records van je domeinnamen terug in je controlepaneel. Ga hiervoor in je controlepaneel naar het tabblad 'Domein & Hosting' en klik in de linkerkolom op het domein waar je de DNS voor wilt beheren (niet aanvinken). Scrol nu naar 'Geavanceerd Domeinbeheer', gevolgd door 'DNS'.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat doet een DNS server?

Domain Name Servers (DNS) houden bij welke websitenaam bij welk IP-nummer hoort. Een DNS-service vertaalt een opgevraagd webadres naar het IP-adres van de server waarop de website draait. Wat is een DNS server fout? “DNS server not responding” betekent daardoor dat je browser geen verbinding kon maken met het adres op het internet. Vaak worden DNS fouten veroorzaakt door problemen aan de kant van de gebruiker, bijvoorbeeld bij de netwerk- of internetverbinding, verkeerde DNS-instellingen, of een verouderde browser.

Wat vul je in bij DNS server?

Onder DNS-server vult u het adres in van de DNS-server die u wilt gebruiken. Dit kan het adres zijn van de DNS-server van uw ISP, of een openbare DNS-server zoals de DNS-server van Google (8.8.8.8). Hoe stel je DNS in? Er zijn twee soorten DNS-servers: recursieve en autoritatieve. Een recursieve DNS-server lost zoekopdrachten voor een gebruiker op, terwijl een gezaghebbende DNS-server informatie over een domein geeft.
Om DNS in te stellen moet u beide soorten servers configureren. Voor een recursieve DNS-server moet u de DNS-software installeren en de server configureren om recursieve zoekopdrachten toe te staan. Voor een gezaghebbende DNS-server moet u een zonebestand maken dat informatie over het domein bevat.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Trouwens, kan dns server niet vinden ziggo?

De DNS-server reageert dan niet, omdat hij tijdelijk niet bereikbaar is. Meestal kan dat probleem worden opgelost door van browser te wisselen of door de instellingen van de firewall te veranderen. Het opnieuw opstarten van de router kan het probleem ook oplossen. Dienovereenkomstig, is 1.1 1.1 veilig? Cloudflare 1.1.1.1 is een DNS service die anders is. Het is zowel veilig als snel. Het bedrijf belooft je data niet te verkopen om er beter van te worden. Ook wordt je IP-adres niet gelogd.

En nog een vraag, wat is dns op je telefoon?

Wanneer je een webadres opgeeft aan je browser gaat de browser als eerste achterhalen welk ipadres er bij het betreffende domein hoort. Hiervoor klopt het aan bij een zogenaamde Recursive Name Server (DNS server). Waarom een eigen DNS server? Er zijn een paar redenen waarom u uw eigen DNS-server zou willen hebben:
1) Om snelheid en prestaties te verbeteren. Door uw eigen DNS-server te hebben, kunt u ervoor zorgen dat het opzoeken van DNS snel en efficiënt verloopt.
2) Om de veiligheid te verbeteren. Met een eigen DNS-server kunt u beveiligingsfuncties toevoegen, zoals DNS-filtering om schadelijke domeinen te blokkeren.
3) De privacy verbeteren. Met een eigen DNS-server kunt u deze zo configureren dat er geen DNS-query's naar externe DNS-servers worden gelekt.
4) Om DNS-records aan te passen. Met een eigen DNS-server kunt u aangepaste DNS-records voor uw domein toevoegen.
In het algemeen kan een eigen DNS-server voordelig zijn wat betreft snelheid, veiligheid, privacy en maatwerk.

Bovendien, waarom server onvindbaar?

Er zijn een paar redenen waarom servers onvindbaar kunnen zijn. Ten eerste, als de server een VPN of proxy gebruikt, kan het moeilijk zijn om het IP-adres te traceren. Bovendien, als de server wordt gehost op een cloud of virtual private server, kan het moeilijk zijn om de fysieke locatie van de server te achterhalen. Als de server ten slotte gebruik maakt van encryptie, kan het moeilijk zijn de gegevens te ontsleutelen en de server te traceren.

Door Pearlman

Vergelijkbare artikelen

Is een driver update nodig? :: Hoe doe je aangifte bij de douane?
Handige links