Huis > W > Welke Planeet Staat Het Dichtst Bij De Aarde?

Welke planeet staat het dichtst bij de aarde?

Maar het goede antwoord is Mercurius. Mercurius staat gemiddeld genomen dichter bij de aarde dan Venus en Mars. Sterker nog, het is de dichtstbijzijnde buurplaneet van alle planeten in het zonnestelsel – zelfs die van Neptunus. Dat laten Amerikaanse wetenschappers zien met een nieuwe rekenmethode.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Je kunt ook vragen welke planeten zijn er al bezocht?

Uranus en Neptunus

De twee buitenste planeten van het zonnestelsel zijn vooralsnog alleen bezocht met sonde Voyager 2, die langs beide planeten vloog. Meerdere ruimtevaartorganisaties buigen zich momenteel over voorgestelde vervolgmissies, maar er is nog niets concreet.
Dienovereenkomstig, welke planeet kan je vanaf de aarde zien? Vier van deze planeten zijn goed met het blote oog te zien: Mars, Jupiter, Saturnus en Venus. Ze lijken op grote sterren, maar het verschil is dat je ze niet ziet knipperen. Sterren staan heel veel verder van de aarde af dan planeten en door de grote afstand zorgt de dampkring ervoor dat we sterren zien knipperen.

Hoe lang duurt een dag op Ceres?

Een dag op Ceres is 8,70 uur lang. Dit is gebaseerd op de rotatie van Ceres, die één dag duurt. Daarvan, hoe lang duurt het om naar pluto te reizen? Aangenomen dat je vraagt naar een enkele reis, zou het ongeveer 9,5 jaar duren om Pluto te bereiken als je reist met een constante snelheid van ongeveer 62.000 mijl per uur.

Gerelateerde artikelen

Welke app opent ePub?

Welke ebook reader kan ik gebruiken? Het programma kan worden gebruikt om ebooks in verschillende bestandsformaten te beheren. De Adobe Digital Editions zijn voor Macintosh computers. Adobe's Digital Editions is de meest gebruikte software voor het openen en weergeven van eBooks op PC's en laptops. De reader heet de FBReader.

Wat dit betreft, wat is de gemiddelde temperatuur op pluto?

Het is moeilijk voor te stellen hoe koud het op planeet Pluto is. Het is er heel koud, héél erg koud: 203 graden onder nul. De nieuwe temperatuur is gemeten door onderzoekers uit Amerika. Daarvan, wat gebeurt er als een ster ontploft? Een supernova (meervoud: supernovae of supernova's) is het verschijnsel waarbij een ster op spectaculaire wijze explodeert. De uitbarsting is herkenbaar aan de enorme hoeveelheid licht die hierbij wordt uitgestraald. De ster vlamt op met de lichtkracht van honderden miljoenen tot meer dan een miljard zonnen.

Vervolgens, waarom ontploft een ster?

Toen er steeds meer gas bij kwam werd de witte dwerg zo heet en actief dat hij ontplofte. Andere supernova's ontstaan wanneer enorme sterren niet meer genoeg nucleaire brandstof in hun kern hebben. Omdat de kern geen energie meer kan afgeven stort deze in en wordt de ster vernietigd. Welke planeet heeft de kortste dag? De planeet met de kortste dag is Mercurius. Een dag op Mercurius, van zonsopgang tot zonsopgang, is slechts 58,65 aardse dagen lang.

Je kunt ook vragen heeft venus manen?

Het korte antwoord is nee, Venus heeft geen manen. De planeet staat te dicht bij de zon om er een maan te laten draaien, en eventuele manen die er ooit geweest zijn, zijn allang weggetrokken door het zwaartekrachtsveld van de zon.

Door Nagy Suri

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent afkorting PMO? :: Waar hoort Pluto bij?
Handige links