Huis > W > Waar Staat Retina Voor?

Waar staat retina voor?

Betekenis van het Retina-display

Retina betekent netvlies. Sinds 2012, bij de introductie van de iPhone 5, gebruikt Apple deze marketingterm om de kwaliteit van het display aan te duiden. De gedachte is dat de pixels op het scherm zó dicht op elkaar zitten, dat het oog (retina) ze niet meer los van elkaar kan zien.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat is een Retina Display?

Retina-displays hebben een pixeldichtheid die zo hoog is dat uw ogen op een normale kijkafstand geen individuele pixels kunnen waarnemen. Hierdoor ziet u alles tot in het kleinste detail en wordt de kijkervaring aanzienlijk verbeterd. Heb ik een retina scherm? Er is geen strikte definitie voor een Retina Display, maar Steve Jobs zei ooit dat het aantal pixels op een Retina-scherm minimaal 300 ppi moet zijn voor mobiele apparaten. Dit zijn apparaten die je op een afstand van 10 tot 12 inch van je oog vasthoudt.

Je kunt ook vragen hoeveel pixels is retina?

Retina is een merknaam voor een door Apple ontwikkelde en op de markt gebrachte beeldschermtechnologie met hoge resolutie. Dus als mensen vragen hoeveel pixels retina is, vragen ze hoeveel pixels er in de hoge-resolutiedisplays van Apple zitten. Vanaf 2019 hebben de nieuwste iPhones een beeldschermresolutie van 2436x1125 pixels, wat wordt beschouwd als retina-resolutie. Dus, wat is een macbook retina? Een MacBook Retina is een door Apple Inc. ontworpen en vervaardigde laptop met een retina-display. Het Retina-display heeft een hogere pixeldichtheid dan eerdere Apple-laptopschermen, waardoor tekst en afbeeldingen scherper zijn. De eerste MacBook Retina werd in 2012 uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Welk kleurprofiel MacBook pro?

Kies op de Mac Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Beeldschermen' . Klik op het venstermenu 'Kleurenprofiel' en kies het profiel dat je wilt gebruiken. Wat is de retina van het oog? Het netvlies is een lichtgevoelige laag aan de binnenzijde achter in het oog en wordt ook wel de retina genoemd. Het netvlies is sterk doorbloed en bevat miljoenen lichtgevoelige cellen: kegeltjes en staafjes.

Dienovereenkomstig, hoe maak ik het scherm van mijn macbook schoon?

Een Apple beeldscherm schoonmaken

Gebruik de bij het beeldscherm geleverde doek of een andere zachte, droge en pluisvrije doek om het stof van het scherm te verwijderen. Als het scherm grondiger moet worden schoongemaakt, maak je de doek vochtig met water of met een speciaal reinigingsmiddel voor beeldschermen.
Wat is de afkorting van LCD? De afkorting voor LCD is "liquid crystal display".

Wat dit betreft, welk type mac heb ik?

Het type Mac dat u hebt, kunt u bepalen aan de hand van het modelnummer op de achterkant van de computer. Als het modelnummer bijvoorbeeld A1278 is, dan heeft u een MacBook Pro.

Door Brookhouse

Vergelijkbare artikelen

Wat voor soort MacBook heb ik? :: Wat is cognitieve gedragstherapie CGT en wat is het doel van CGT?
Handige links