Huis > W > Wat Kan Je Met De Variantie?

Wat kan je met de variantie?

Het berekenen van de variantie geeft je de mogelijkheid om te meten wat de spreiding is van een reeks waarden -- de mate waarin een aantal waarden van elkaar verschillen. Variantie is één van de onderdelen van de kansverdeling en geeft de mate aan waarin waarden afwijken van het gemiddelde.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen variatie en variantie?

De maat voor spreiding is de variantie. Het gemiddelde van de gekwadrateerde verschillen tussen het gemiddelde en de individuele waarde wordt de variantie genoemd.

Wat is het verschil tussen variatie en variantie?

De variantie is een maat voor spreiding (variatie). Letterlijk is de variantie het (bijna exact) gemiddelde van kwadratische verschillen tussen gemiddelde en individuele waarde. Wat is het verschil tussen standaarddeviatie en variantie? Standaarddeviatie (standard deviation): de gemiddelde afstand tussen iedere waarde in de dataset en het gemiddelde. Variantie (variance): de standaarddeviatie in het kwadraat.

Dit in overweging nemend, hoe bepaal je de variantie?

Er zijn een paar verschillende manieren om variantie te berekenen, maar de meest gebruikelijke is de som van de gekwadrateerde verschillen tussen elk gegevenspunt en het gemiddelde, gedeeld door het aantal gegevenspunten min één. Wat is de variatiecoëfficiënt? De variatiecoëfficiënt (CV) is een statistische maat voor de spreiding van gegevenspunten rond het gemiddelde. Hij wordt berekend als de verhouding tussen de standaardafwijking en het gemiddelde, en wordt vaak uitgedrukt als percentage. De CV is een nuttige maat voor de variabiliteit bij het vergelijken van gegevensreeksen met verschillende gemiddelden.

Gerelateerde artikelen

Hoe bereken je de variantie statistiek?

De standaardafwijking in het kwadraat is de variantie. De standaardafwijking is het verschil tussen het gemiddelde en de standaardafwijking. De variatie wordt berekend met behulp van de variatiecoëfficiënten.

Daarvan, waarom kwadraat bij variantie?

Omdat de standaardafwijking met de kwadraten werkt, zullen de grootste afwijkingen nog eens uitvergroot worden in de gehele berekening. De standaardafwijking houdt dus meer rekening met de uitschieters in je dataset. Meestal wordt dit als een voordeel ervaren. En nog een vraag, wat is een voorbeeld van variatie? Uitspraak: [variˈja(t)si] Verbuigingen: variatie|s (meerv.) verschil tussen dingen die verder gelijk zijn Voorbeelden: `ergens variatie in brengen`, `variaties op een thema`, `voor de variatie`Synoniem: afw...

Dienovereenkomstig, is de variantie een spreidingsmaat?

Spreidingsmaten: Bereik, standaarddeviatie, variantie en meer. Vervolgens, hoe bereken je de variantie in excel? Er zijn een paar stappen bij het berekenen van variantie in Excel. Eerst moet je het gemiddelde van je gegevensreeks berekenen. Ten tweede moet je het verschil berekenen tussen elk gegevenspunt en het gemiddelde. Ten derde moet u elk van deze verschillen kwadrateren. Ten vierde moet je het gemiddelde nemen van die gekwadrateerde verschillen. Dat is de variantie.

Wat betekent de standaarddeviatie?

De standaardafwijking is een maat voor de spreiding van een reeks gegevens ten opzichte van het gemiddelde. Zij wordt berekend als de vierkantswortel van de variantie van de gegevens. De standaardafwijking wordt gebruikt om de variabiliteit van een gegevensreeks te meten.

Door Gilligan Gettenberg

Vergelijkbare artikelen

Wat is een hoge standaarddeviatie? :: Wat zijn mijn goede eigenschappen?
Handige links