Huis > W > Waarom Werkt Mijn Printer Niet Met Windows 10?

Waarom werkt mijn printer niet met Windows 10?

Controleer de verbinding met de printer

Ga naar het menu 'Printers en scanners'. Als de printer daar niet bij staat, voeg dan een printer of scanner toe. Windows zoekt nu naar printers en scanners. Klik op de naam van de juiste printer als Windows deze gevonden heeft.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Bovendien, hoe krijg ik mijn printer weer aan de praat?

Klik in Windows 10 op Apparaten > Printers en scanners. Klik in Windows 11 op Bluetooth en apparaten > Printers en scanners. Mogelijk staat uw printer al in de lijst. Klik er dan op om verbinding te maken. Bovendien, wat moet je doen als je printer niet print? Mijn printer kan niet afdrukken

Zorg ervoor dat er papier in de lade(s) zit, controleer of de inkt- of tonercartridges niet leeg zijn, de USB-kabel is aangesloten of de printer is aangesloten op Wi-Fi. Als het een netwerk- of draadloze printer is, probeer dan een USB-kabel te gebruiken.

Dienovereenkomstig, hoe kan ik mijn printer opnieuw installeren?

Aangenomen dat u wilt weten hoe u een printer opnieuw installeert:
De eerste stap is het verwijderen van de printer uit de apparatenlijst. Ga hiervoor naar het menu Start en vervolgens naar Apparaten en Printers. Zoek de printer die u wilt verwijderen in de lijst met apparaten en klik er met de rechtermuisknop op.
Vervolgens moet u de printer loskoppelen van de computer. Zodra de printer is losgekoppeld, start u de computer opnieuw op.
Nadat de computer opnieuw is opgestart, gaat u naar de website van de printerfabrikant en downloadt u het nieuwste stuurprogramma voor uw printermodel. Zodra het stuurprogramma is gedownload, installeert u het op uw computer.
Sluit tenslotte de printer weer aan op de computer en zet hem aan. De printer moet nu geïnstalleerd zijn en goed werken. Vervolgens, hoe kan je een hp printer resetten? Er zijn een paar verschillende manieren om een HP printer te resetten, afhankelijk van het model. Een volledige reset, waarbij alle instellingen worden gewist en de printer wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen, doet u meestal door de aan/uit-knop 30 seconden ingedrukt te houden. Bij sommige modellen moet u ook het netsnoer loskoppelen en weer aansluiten. U kunt ook een semi-reset proberen, waarbij meestal alleen eventuele foutmeldingen worden gewist en de basisinstellingen worden hersteld, door de aan/uit-knop 15 seconden ingedrukt te houden.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een CBR bestand op mijn iPad?

U kunt de ComicFlow app vinden op file sharing. Klik er op. U kunt door de bestanden op uw computer bladeren. Klik op de knop in de ComicFlow-app op de iPad.

Waarom maakt mijn laptop geen verbinding met de printer?

De meest voorkomende reden waarom een printer niet werkt, is dat de printer geen verbinding heeft met de computer. De printopdracht komt daardoor niet aan bij de printer. Controleer daarom de verbinding met de printer. Kijk of de kabel nog goed verbonden is met zowel de printer als met de computer van waaraf je print. Waarom drukt de printer geen tekst af? Controleer, met de hand of met de software van de printer, of er nog voldoende inkt of toner in jouw Epson printer zit. Zo niet, zorg dan dat je jouw Epson cartridge of Epson toner vervangt. In ons artikel 'Printer en printkop reinigen: Epson' lees je hoe je jouw Epson inkjetprinter schoonmaakt.

Kan geen verbinding maken met mijn printer?

Controleer of de naam van het draadloze netwerk (SSID) goed is ingesteld op de computer die u wilt gebruiken. Informeer voor hulp bij uw netwerkbeheerder. Controleer of de computer waarmee u verbinding wilt maken aanstaat. Zet het apparaat zo nodig alsnog aan en geef de netwerkinstellingen voor de printer opnieuw op. Waarom is mijn printer inactief? Er zijn een paar redenen waarom uw printer niet actief kan zijn. Eén reden kan zijn dat de printer is uitgeschakeld. Controleer of de printer is aangesloten en ingeschakeld. Een andere reden kan zijn dat de printer niet goed is aangesloten op de computer. Controleer of de kabels goed zijn aangesloten. Tot slot kan het zijn dat de printer niet goed is geïnstalleerd. Controleer of de printer volgens de instructies van de fabrikant is geïnstalleerd.

Trouwens, hoe maak je een printer schoon?

Printers moeten regelmatig worden schoongemaakt voor een optimale printkwaliteit en om schade aan het apparaat te voorkomen. Sommige printers hebben zelfreinigende functies, terwijl andere handmatig moeten worden gereinigd.
Om een printer handmatig schoon te maken, haalt u eerst de stekker uit het stopcontact en verwijdert u papier of andere materialen. Gebruik vervolgens een zachte, droge doek om de buitenkant van de printer af te stoffen. Zorg ervoor dat er geen water of schoonmaakmiddelen op het apparaat komen.
Gebruik vervolgens een licht bevochtigde doek om de printkop schoon te vegen, met speciale aandacht voor de spuitmonden. Als de printkop schoon is, kunt u de binnenkant van de printer schoonmaken met een stofzuiger met een zachte borstel. Vervang ten slotte alle inkt- of tonercartridges die bijna leeg zijn.

Door Pickett Haist

Vergelijkbare artikelen

Wat moet je doen als je printer niet print HP printer? :: Hoe maak ik partities op externe harde schijf?
Handige links