Huis > W > Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kopen Van Een Subwoofer?

Waar moet je op letten bij het kopen van een subwoofer?

Waar op letten bij het kopen van een subwoofer?

  • Geluidskwaliteit. Omdat bassen produceren juist zo moeilijk is, vraagt dit om een specifieke speaker.
  • Aansluitingen. Voordat je overgaat tot aankoop van een subwoofer, controleer je best even je (voor)versterker.
  • Frquentiebereik.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Je kunt ook vragen hoe luidsprekers plaatsen?

5 tips voor een juiste luidsprekeropstelling:

  1. Plaats grote luidsprekers bij voorkeur minimaal 60 cm van de muur.
  2. Plaats luidsprekers niet in een hoek (met uitzondering van actieve subwoofers)
  3. Vorm een gelijkbenige driehoek tussen de luisterplek en de luidsprekers.
  4. Zorg ervoor dat de tweeter op oorhoogte staat.
Hoe werkt een speaker natuurkunde? Onder aan de luidspreker zit er een ringvormige permanente magneet. Het geluid word gemaakt door de trillingen van de conus. Door de elektromagneet wordt er een stroom gelaten zodat deze een elektrisch veld uitstraalt. De permanente magneet en de elektromagneet( beiden magnetisch nu) oefenen een kracht uit op elkaar.

Welke onderdelen heeft een luidspreker?

structuur van een luidspreker
Een luidspreker is een elektroakoestische omvormer; een apparaat dat een elektrisch geluidssignaal omzet in een overeenkomstig geluid. Het meest gebruikte type luidspreker is de dynamische luidspreker, in 1925 uitgevonden door Edward W. Kellogg en Chester W. Rice.
De dynamische luidspreker werkt volgens hetzelfde basisprincipe als een dynamische microfoon. In beide gevallen hangt een draadspoel (de spreekspoel) in een magnetisch veld. De spreekspoel is bevestigd aan het kegelvormige membraan van de luidspreker. Wanneer een audiosignaal op de spreekspoel wordt toegepast, wordt in de spoel een variërende elektrische stroom opgewekt. Deze stroom staat in wisselwerking met het magnetische veld en oefent een kracht uit op de spoel, waardoor deze gaat trillen. De spoel en de conus worden soms de "bewegende assemblage" genoemd. De aan de spoel bevestigde kegel trilt en duwt op de lucht om geluidsgolven te creëren. Hoe groter de conus, hoe lager de frequentie van het geproduceerde geluid.
De spreekspoel is een dunne draadspoel, meestal van koper, die om een cilindrische vorm is gewikkeld, die spreekspoelvormer of spoel wordt genoemd. De spoel is gemaakt van een materiaal met een hoge diëlektrische constante om het huideffect te minimaliseren. De draad is vaak geëmailleerd om hem van de spoel te isoleren. Het aantal windingen van de draad en de diameter van de spoel worden zo gekozen dat de inductie van de spoel ongeveer een tiende is van de impedantie van de luidspreker.
Het magnetische circuit van een luidspreker bestaat uit de permanente magneet, de spreekspoel en de metalen structuren (poolstuk, juk en achterplaat) die een pad vormen voor het magnetische veld. De permanente magneet is meestal een ring van ferriet of zeldzaam aardmateriaal. De spreekspoel hangt in het magnetische veld en wanneer er een audiosignaal op wordt toegepast, beweegt de spoel heen en weer, waardoor geluid ontstaat. En nog een vraag, wat betekent tweeter? Een tweeter is een luidspreker die geluiden met een hoge frequentie weergeeft.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Daarvan, wat doet een tweeter?

Een tweeter is een luidspreker die erop is gemaakt om hoge tonen weer te geven. Daarmee hoort de tweeter bij de luidspreker van bijvoorbeeld een Hi-Fi installatie. Welke drie onderdelen zitten er in een luidspreker? Een luidspreker zet elektrische signalen om in geluid. Daarvoor zitten er in de luidspreker drie belangrijke onderdelen. Een permanente magneet, spoel en conus. De permanete magneet heeft een magnetisch veld dat niet verandert.

Daarvan, welke kabel nodig voor subwoofer?

Subwoofer kabels lijken qua uiterlijk op Tulp kabels, maar zijn kwalitatief beter waardoor u een voller en beter geluid ervaart. Voor het aansluiten van een subwoofer adviseren we u om een subwoofer kabel te kiezen. En nog een vraag, welke frequentie subwoofer? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder de grootte en het type subwoofer, de grootte en het type kamer, en het type muziek dat u probeert weer te geven. Als algemene regel geldt echter: hoe groter de subwoofer en hoe groter de kamer, hoe lager de frequentie die hij effectief kan weergeven.

Dit in overweging nemend, kan in elke auto een subwoofer?

Ja, elke auto kan een subwoofer hebben. Subwoofers worden meestal aan auto's toegevoegd om de basweergave van het audiosysteem te verbeteren, maar ze kunnen ook worden gebruikt om de algemene geluidskwaliteit te verbeteren. Bij het toevoegen van een subwoofer aan een auto moet met een aantal zaken rekening worden gehouden, zoals de grootte van de beschikbare ruimte en het vermogen van de versterker.

Door Delamare Kasahara

Vergelijkbare artikelen

Welke woorden met deze letters? :: Where is Wondershare located?
Handige links