Huis > W > Waarom Zegt Iphone Zwakke Beveiliging?

Waarom zegt iPhone zwakke beveiliging?

Sinds de update naar iOS 14 voor iPhone of iPad wordt gekeken naar de veiligheid van uw WiFi-netwerk. Mocht de beveiliging niet optimaal zijn, dan zal er onder uw netwerknaam (SSID) 'Zwakke beveiliging' staan. WPA/WPA2 (TKIP) wordt niet als veilig beschouwd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Men kan zich ook afvragen: hoe stel je wpa3 in?

WPA3 activeer je op je FRITZ!Box onder 'Wi-Fi > Beveiliging', waar je vervolgens de Wi-Fi-modus 'WPA2 + WPA3' instelt. Vanaf nu kunnen Wi-Fi-apparaten zich met WPA2 of WPA3 aanmelden. Deze zogenaamde 'transition mode (overgangsmodus)' zorgt dus voor de nodige compatibiliteit. Je kunt ook vragen waarom privacywaarschuwing bij wifi? Als u 'Privacywaarschuwing' ziet onder de naam van het netwerk van uw provider in de wifi-instellingen, zou uw mobiele identiteit kunnen worden achterhaald als uw apparaat verbinding zou maken met een kwaadaardige hotspot die zich voordoet als het wifinetwerk van uw mobiele aanbieder.

Wat is beter WPA2 of WPA3?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder de specifieke behoeften van de gebruiker en de apparaten die zullen worden gebruikt. In het algemeen wordt WPA2 echter veiliger geacht dan WPA3. WPA3 bevat extra functies die het voor aanvallers moeilijker maken om toegang te krijgen tot een netwerk, zoals sterkere encryptie en authenticatie. Bovendien, wat te doen bij zwakke beveiliging? Er zijn een paar dingen die je kunt doen als de beveiliging zwak is:
1. Gebruik een sterk wachtwoord. Dit is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw account veilig te houden. Een sterk wachtwoord is minstens 8 tekens lang en bevat een mix van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen.
2. Schakel tweefactorauthenticatie in. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe aan uw account door u te vragen een code van uw telefoon of een ander apparaat in te voeren naast uw wachtwoord.
3. Vermijd het gebruik van openbare Wi-Fi. Openbare Wi-Fi-netwerken zijn vaak onbeveiligd, wat betekent dat uw gegevens niet zijn versleuteld en kunnen worden onderschept door iemand anders op het netwerk.
4. Houd uw software up-to-date. Verouderde software kan beveiligingslekken bevatten die door aanvallers kunnen worden uitgebuit. Zorg dat je de laatste versies van al je software hebt, inclusief je besturingssysteem, browsers en apps.
5. Wees voorzichtig met wat u aanklikt. Aanvallers kunnen e-mails of berichten sturen met links die naar kwaadaardige websites leiden. Klik niet op links van mensen die u niet kent, en wees zelfs voorzichtig met links van mensen die u wel kent. Beweeg met de muis over een link om te zien waar die u naartoe leidt voordat u erop klikt.

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik niet opslaan als PDF?

Er is een lijst van recent geblokkeerde apps. Acrobat kan worden toegevoegd aan de lijst van toegestane apps. Acrobat DC is toegevoegd aan de lijst. PDF-bestanden kunnen worden opgeslagen in Acrobat DC.

Men kan zich ook afvragen: hoe veilig is wpa2?

Veilige en onveilige versleuteling

WEP-encryptie, een oude technologie die eenvoudig te kraken is (risicovol). WPA, een modernere encryptietechniek (redelijk veilig). WPA2, een nog geavanceerdere encryptietechniek (veilig). Update wel al je wifi-apparaten, vanwege slecht beveiligde wifinetwerken.
Welke apparaten ondersteunen WPA3? Om er optimaal van te profiteren moet je beschikken over een geschikt toegangspunt (router) en een geschikte client (iPhone of ander apparaat). Huidige iPhones, iPads en Macs werken met WPA2 Personal en dat is wat Apple aanraadt. Fabrikanten zoals Qualcomm zijn al sinds 2018 met WPA3 aan de slag.

Hoe kom ik bij mijn router instellingen?

De router benaderen

Sluit de router met een netwerkkabel aan op de netwerkaansluiting van je computer of laptop. Via een internetbrowser kun je in het configuratie menu van de router komen. De router benader je door het ip adres als internetadres in de browser in te voeren, vaak is dit 192.168.1.1 of 192.168.0.1.
Hoe Wi-Fi instellen op iPhone? Er zijn een paar verschillende manieren om Wi-Fi in te stellen op je iPhone. De eerste manier is om naar Instellingen te gaan en vervolgens op de optie Wi-Fi te klikken. Daar zie je een lijst met beschikbare Wi-Fi-netwerken. Klik gewoon op degene waarmee je verbinding wilt maken en voer indien nodig het wachtwoord in.
Een andere manier om Wi-Fi op je iPhone in te stellen is door naar het Control Center te gaan. Veeg hiervoor omhoog vanaf de onderkant van je scherm. Tik vervolgens op het Wi-Fi-pictogram en selecteer het netwerk waarmee je verbinding wilt maken. Mogelijk moet u een wachtwoord invoeren als het netwerk met een wachtwoord is beveiligd.
Als je een Apple Watch hebt, kun je Wi-Fi ook vanaf daar instellen. Open gewoon het Control Center op je horloge en tik op het Wi-Fi-pictogram. Selecteer vervolgens het netwerk waarmee u verbinding wilt maken.

Vervolgens, welke configuratie kan externe toegang tot uw thuisnetwerk voorkomen?

Er zijn een paar verschillende configuraties die toegang op afstand tot uw thuisnetwerk kunnen voorkomen. De eerste is ervoor te zorgen dat uw router goed is geconfigureerd om alleen verbindingen van vertrouwde bronnen toe te staan. U kunt dit doen door een firewall in te stellen en alleen inkomende verbindingen toe te staan van IP-adressen die u vertrouwt.
Een andere configuratie die toegang op afstand tot uw thuisnetwerk kan voorkomen, is het uitschakelen van port forwarding op uw router. Dit zorgt ervoor dat er geen verbindingen van buitenaf naar uw netwerk kunnen worden gemaakt.
Tot slot kunt u ook overwegen een VPN-service te gebruiken om al uw verkeer te versleutelen en te voorkomen dat iemand uw gegevens kan afluisteren.

Door Letreece Rase

Vergelijkbare artikelen

Hoe schakel je prive wifi adres uit? :: Wat betekent interferentie?
Handige links