Huis > W > Wat Is Een Citaat Voorbeeld?

Wat is een citaat voorbeeld?

uiting die men schriftelijk of mondeling, meestal letterlijk, als bewijs, getuigenis of voorbeeld aanhaalt; iets wat men citeert; iets wat aangehaald wordt. Voorbeelden: Een ander citaat waarachter men zich vaak verschuilt is het volgende: "De huidige software is zo gebruiksvriendelijk dat we ons dus de moe...

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een acroniem voorbeeld?

Een woord is samengesteld uit de eerste letters van een zin. 'Ben zo terug' en 'yolo' zijn voorbeelden van afkortingen. Ook het modieuze 'ff' voor 'even' behoort tot de afkortingen.

Is het plagiaat als je citeert?

Je mag een citaat niet gebruiken als vervanging van je eigen tekst. Je verslag mag dus nooit bestaan uit aan elkaar geplakte citaten. Dat is plagiaat, ook als je wél naar de bron verwijst! Let er bij citeren op dat je het citaat niet uit de originele context haalt.
En nog een vraag, wat zijn de apa regels?
Wat zijn APA-richtlijnen? APA-richtlijnen zijn regels voor de opmaak en notatie van bronverwijzingen en citaten in het theoretisch kader, de opmaak van figuren en tabellen in het resultatenhoofdstuk en de bronnenlijst aan het einde van je scriptie.

Dit in overweging nemend, hoe zet je een kennisclip in apa?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van het specifieke formaat en de vereisten van de APA-stijlgids. Maar in het algemeen moet een kennisclip in de tekst van je paper worden geciteerd met de achternaam van de auteur en de datum van publicatie, en moet de volledige referentie worden opgenomen in de referentielijst aan het eind van de paper. Dienovereenkomstig, hoe ziet een bronnenlijst eruit? Een bronnenlijst lijkt op een lijst van bronnen die een onderzoeker bij zijn werk heeft gebruikt. Deze bronnen kunnen boeken, artikelen, websites, interviews of andere soorten informatie zijn die de onderzoeker heeft gebruikt. De lijst moet alle informatie bevatten die de lezer nodig heeft om de bron zelf te vinden.

Gerelateerde artikelen

Wat is een mediaan voorbeeld?

De mediaan is 14 als er een even aantal getallen is: 10, 11, 12, 13, 15, 20, 23, 35, de twee in het midden (13 en 15) worden opgeteld en gedeeld door 2.

Trouwens, is geraadpleegd op verplicht?

Voor de APA-bronvermelding in de literatuurlijst van een artikel uit een wetenschappelijk tijdschrift voeg je altijd een DOI toe indien deze beschikbaar is. Als een artikel geen DOI heeft en je het hebt geraadpleegd via een database of in gedrukte versie, dan laat je de DOI weg.
Bovendien, hoe verwijzen naar een link?
Hoe moet een link worden weergegeven? Het webadres staat altijd aan het einde van een verwijzing in een bronnenlijst, nooit in de tekst - tenzij de auteur de link apart noemt, maar dus niet als bronvermelding. De URL wordt helemaal genoemd, inclusief http:// of https://.

Hoe verwijs je naar een website zonder auteur?

Geen auteur

In plaats van de achternaam van de auteur, voeg je de eerste paar woorden van de publicatietitel toe bij de verwijzing in de tekst. Zet de titel tussen dubbele aanhalingstekens als je een artikel, webpagina of hoofdstuk uit een boek citeert.
Wat is een APA generator? Een APA generator is een hulpmiddel voor het maken van citaten in het APA-formaat.

Hoe werkt APA 6?

De American Psychological Association (APA) is een wetenschappelijke en professionele organisatie die psychologen in de Verenigde Staten vertegenwoordigt. APA onderwijst het publiek over psychologie, gedragswetenschap en geestelijke gezondheid; promoot psychologische wetenschap en praktijk; bevordert de opleiding en training van psychologische wetenschappers, beoefenaars en opleiders; pleit voor psychologische kennis en praktijk om het overheidsbeleid te informeren; en werkt aan de promotie van de psychologie als wetenschap, beroep en als middel om gezondheid, onderwijs en menselijk welzijn te bevorderen.

Door Tisbee

Vergelijkbare artikelen

Hoe verwijs ik in de tekst naar een website? :: Hoe citeer je een video?
Handige links