Huis > H > Hoe Verwijs Ik In De Tekst Naar Een Website?

Hoe verwijs ik in de tekst naar een website?

In de tekst verwijzen naar een website

In plaats van dat je de auteur en het publicatiejaar vermeldt, geef je als bronverwijzing van een website alleen de naam van de website weer, gevolgd door een spatie en de URL tussen haakjes.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe CD rippen naar mp3?

Windows Media Player wordt gebruikt om de CD af te spelen. Zet Windows Media Player in bibliotheekmodus. In bibliotheekmodus gebruiken we Windows Media Player. Bovenaan in het menu kunt u het bestandsformaat instellen op mp3.

Dienovereenkomstig, hoe verwijs je naar een website zonder auteur?

Geen auteur

In plaats van de achternaam van de auteur, voeg je de eerste paar woorden van de publicatietitel toe bij de verwijzing in de tekst. Zet de titel tussen dubbele aanhalingstekens als je een artikel, webpagina of hoofdstuk uit een boek citeert.
Vervolgens, wat is een internetbron?
Onder internetbronnen wordt een breed scala aan media geschaard. In principe is elke pagina op internet een mogelijke bron. Zolang deze maar betrouwbaar en valide is. Internetbronnen kunnen onder andere websites, blogs, social media, databanken en online tekstbestanden zijn.

Mensen vragen ook: hoe citeer je in apa?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van de specifieke situatie en wat je citeert. In het algemeen geldt echter dat je bij het citeren in APA-stijl de auteur, de datum en het paginanummer (indien beschikbaar) van de bron die je citeert moet vermelden. Voor meer informatie over het citeren in APA-stijl kunt u de APA Style Guide (6e editie) of de APA-website (www.apa.org) raadplegen. Hoe verwijzen naar een link? Er zijn twee manieren om naar een link te verwijzen:
1. Door de URL van de link te gebruiken
2. De URL is het webadres van de koppeling en de ankertekst is de tekst die tussen de openings- en sluitingsankertags staat. Als u naar een link verwijst, kunt u zowel de URL als de anchor-tekst gebruiken.

Gerelateerde artikelen

Hoe EML bestanden omzetten naar PDF?

Als u de EML bestanden niet wilt converteren, kunt u de volgorde aanpassen.

Dienovereenkomstig, wie is de auteur van een website?

Vermeld de naam van de website of de organisatie achter de website als auteur.
...
Geen datum.
FormatAchternaam Auteur, Initialen. (z.d.). Titel pagina. Naam Website. Geraadpleegd op dag maand jaar, van URL
Verwijzing in de tekst(Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, z.d.)
Hoe verwijs je naar meerdere auteurs?
Verwijzingen in de tekst met meerdere auteurs

Bij drie of meer auteurs vermeld je alleen de achternaam van de eerste auteur, gevolgd door "et al." (wat "en anderen" betekent).

Wat dit betreft, hoe verwijs je naar eigen onderzoek?

Hoe verwijs je naar data die je zelf hebt verzameld volgens de APA-richtlijnen? De resultaten van een eigen dataverzameling vallen, net als het complete onderzoeksverslag, onder 'eigen werk' en er is daarom geen sprake van bronvermeldingen, noch in de tekst, noch in de bronnenlijst.
Hoeveel auteurs in bronvermelding? Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van de citeerstijl die u gebruikt. In MLA-stijl bijvoorbeeld, vermeldt u gewoonlijk de achternaam van de auteur en het nummer van de pagina waarnaar u verwijst. In APA-stijl vermeldt u de achternaam van de auteur, de publicatiedatum en het (de) paginanummer(s).

Hoe maak ik een goede bronvermelding?

MLA
In de MLA-stijl worden bronvermeldingen in de hoofdtekst van je werkstuk geplaatst na een citaat, parafrase of samenvatting. Ze staan in een aparte sectie aan het eind van je paper, genaamd Works Cited.
Een bronvermelding bestaat uit twee delen:
1. De in-text citatie, die korte informatie geeft over de bron binnen de tekst van je paper.
2. Het volledige citaat, dat alle informatie over de bron bevat.
Het citaat tussen haakjes aan het einde van het citaat, de parafrase of de samenvatting. Het bevat de achternaam van de auteur en het paginanummer (of andere locatie-informatie, zoals een paragraafnummer).
De volledige citatie bevat alle informatie die in de in-text citatie staat, plus aanvullende informatie zoals de titel, uitgever en publicatiedatum.
Hier is een voorbeeld van een bronvermelding in MLA stijl:
In-text citation: (Doe 56)
Full citation: Doe, John. "De titel van het artikel." The Name of the Journal, vol. XX, no. X,
Date Month Year, pp. 56-78.

Door Pernick Vespa

Vergelijkbare artikelen

Waar plaats je de bron? :: Wat is een citaat voorbeeld?
Handige links