Huis > W > Waar Plaats Je De Bron?

Waar plaats je de bron?

De bronverwijzing kan zowel aan het begin, in het midden als aan het einde van een regel of alinea staan. De schrijver van de tekst mag zelf bepalen waar de verwijzing komt te staan, als voor de lezer maar duidelijk welke gedeelte van de tekst gebaseerd is op een andere bron.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Men kan zich ook afvragen: hoe verwijzen naar een online bron?

Om te verwijzen naar een website of webpagina vermeld je eerst de naam van de website of de titel van de webpagina, gevolgd door het webadres van de site. Je neemt de bron alleen op in een voetnoot, dus je voegt geen bronvermelding toe aan de literatuurlijst.
Wat is een citaat voorbeeld?
uiting die men schriftelijk of mondeling, meestal letterlijk, als bewijs, getuigenis of voorbeeld aanhaalt; iets wat men citeert; iets wat aangehaald wordt. Voorbeelden: Een ander citaat waarachter men zich vaak verschuilt is het volgende: "De huidige software is zo gebruiksvriendelijk dat we ons dus de moe...

Vervolgens, hoeveel woorden mag je citeren?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want het hangt af van de context waarin het citaat wordt gebruikt. Als je iemand citeert in een formeel academisch artikel, bijvoorbeeld, wordt waarschijnlijk verwacht dat je minder citaten gebruikt dan wanneer je iemand citeert in een gewone blogpost. In het algemeen gebruik je citaten best spaarzaam en enkel wanneer ze iets waardevols toevoegen aan je argument of discussie. Te veel citaten gebruiken kan je schrijven lui doen lijken en kan je verhinderen je eigen stem te ontwikkelen. Dit in overweging nemend, hoe citeer je een zin uit een interview? Als je een zin uit een interview citeert, moet je eerst kijken naar de context van de zin en wie hem gezegd heeft. Als de zin afkomstig is van een persoon die niet beroemd of bekend is, kun je het citaat gewoon aan hem toeschrijven door te zeggen "Persoon X zei". Als de zin afkomstig is van een beroemd of bekend persoon, kun je het citaat aan hem toeschrijven door te zeggen "Beroemde persoon X zei". Als de zin afkomstig is van een anonieme bron, kun je het citaat aan hen toeschrijven door te zeggen "Een anonieme bron zei".

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Wat zijn kruisverwijzingen?

Met een kruisverwijzing kunt u een koppeling maken naar andere gedeelten van hetzelfde document. U kunt bijvoorbeeld een kruisverwijzing gebruiken om een koppeling te maken naar een grafiek of afbeelding die ergens anders in het document wordt weergegeven.
Hoe maak ik een linkje?
Een hyperlink naar een locatie op internet maken
  1. Selecteer de tekst of afbeelding die u als hyperlink wilt weergeven.
  2. Druk op Ctrl+K. U kunt ook met de rechtermuisknop op de tekst of afbeelding klikken en op Koppeling klikken in het snelmenu.
  3. In het vak Hyperlink invoegen typt of plakt u de koppeling in het vak Adres.

Dit in overweging nemend, hoe maak ik een link naar een map?

Kies in het Lint voor Invoegen >> Hyperlink. Het woord of de zin staat reeds in het vak. Ga nu via de mappen in de Verkenner op zoek naar het document (of de map). Vervolgens wordt de route ernaar toe ingevuld.
Trouwens, hoe maak je een blokcitaat? Een blokcitaat wordt meestal gemaakt door de tekst zo in te laten springen dat hij een apart blok op de pagina vormt. Dit gebeurt meestal door extra ruimte voor en na de tekst toe te voegen, of door de tekst in een kleiner lettertype te zetten.

Je kunt ook vragen hoe verwijs je naar meerdere bronnen in een tekst?

In MLA-stijl kunt u, wanneer u meerdere bronnen aanhaalt in een enkele parenthetische aanhaling, de aanhalingen scheiden met komma's. Als u bijvoorbeeld twee artikelen van verschillende auteurs citeert, gebruikt u het volgende formaat: (Auteur1, jaar; Auteur2, jaar).

Door Fairfield Borra

Vergelijkbare artikelen

Hoe mag je citeren? :: Hoe verwijs ik in de tekst naar een website?
Handige links