Huis > H > Hoe Mag Je Citeren?

Hoe mag je citeren?

Citeren. Een citaat wordt altijd tussen dubbele aanhalingstekens geplaatst. Het citaat wordt gevolgd door een verwijzing tussen haakjes - achternaam auteur(s), jaartal, paginanummer(s) - of door de auteur(s) in de tekst te noemen. Let op: Een citaat wordt niet cursief geschreven.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe moet je een wetsartikel citeren?

Zoek de wet op laws.government.com om te verwijzen naar een wetsartikel in de APA-stijl. De titel van de wet is daar gepubliceerd. Zoek de datum waarop de wet is aangenomen. Noteer de datum waarop je de wet hebt geraadpleegd.

Daarvan, hoeveel woorden mag je citeren?

Volg deze regels om een citaat op te nemen in je tekst in APA-stijl: Citaten van minder dan 40 woorden worden tussen dubbele aanhalingstekens geplaatst. Citaten van 40 woorden of meer worden opgemaakt als een blokcitaat. De auteur, het jaar en het paginanummer worden toegevoegd aan de verwijzing in de tekst.
Mensen vragen ook: wat is een citaat uit een boek?
Een citaat dient om iets in je tekst te verduidelijken. Je mag bijvoorbeeld in een boekrecensie een stukje tekst uit dat boek overnemen om te verduidelijken waar jouw mening over dat boek op gebaseerd is. Daarbij mag je niet meer uit het boek overnemen dan strikt noodzakelijk is om je punt te maken.

Trouwens, hoe zit het met auteursrechten?

Auteursrechten zijn een vorm van intellectueel eigendom die originele werken van auteurschap beschermen, zoals boeken, films, liedjes en kunstwerken. Wanneer iemand een auteursrechtelijk beschermd werk creƫert, heeft hij automatisch de exclusieve rechten op dat werk, wat betekent dat anderen het niet kunnen gebruiken, verkopen of verspreiden zonder toestemming van de auteursrechthebbende. Auteursrechten kunnen worden toegewezen aan personen of organisaties, en ze gelden voor een bepaalde periode (meestal het leven van de auteur plus 70 jaar). Daarvan, hoe jezelf citeren? De beste manier om jezelf te citeren is om een signaalzin of zin te gebruiken, gevolgd door het citaat. Je kunt bijvoorbeeld zeggen "Zoals ik altijd zeg," en dan jezelf citeren. Je kunt ook een zin gebruiken als "Ik heb ooit iemand horen zeggen," en dan jezelf citeren. Als je niet zeker weet hoe je jezelf moet citeren, kun je het beste een vriend of familielid om hulp vragen.

Dit in overweging nemend, hoe moet je citeren op nederlands examen?

In bijna elk examen kom je vragen tegen waarbij je een zin, zinsgedeelte, woordgroep of een woord moet citeren. Citeren betekent letterlijk overschrijven. Je hoeft de zin echter niet helemaal over te schrijven. Je kan volstaan met het noteren van de eerste twee en laatste twee woorden en daartussen drie puntjes.
Hoe maak je een Blokcitaat?
Hoe maak je een Blokcitaat?
  1. Als het citaat minder dan 40 woorden bevat, plaats je het tussen dubbele aanhalingstekens.
  2. Als het citaat 40 woorden of meer bevat, format je het als een blokcitaat.
  3. Voeg de auteur, het jaar en het paginanummer toe aan de verwijzing in de tekst.

Dus, is citeren letterlijk overnemen?

Citeren betekent 'letterlijk overschrijven'. Dit is iets anders dan parafraseren, waarbij je iets in je eigen woorden navertelt. Bij een citaat is het belangrijk dat je heel precies overneemt wat er in de tekst staat geschreven.
Is het plagiaat als je citeert? Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van de context waarin het citaat wordt gebruikt. In het algemeen wordt het citeren van andermans werk zonder vermelding van de oorspronkelijke auteur beschouwd als plagiaat. Er zijn echter enkele gevallen waarin citeren aanvaardbaar is, bijvoorbeeld wanneer je kritisch commentaar geeft op het geciteerde materiaal of wanneer je het citaat gebruikt in een onderzoeksartikel. Uiteindelijk is het aan de persoon zelf om te beslissen of hij/zij het werk van een ander citeert of niet, en zo ja, de eer te geven die hem/haar toekomt.

Hoe citeer je een boek?

Als je een boek citeert, moet je de auteur, de titel en het paginanummer van de bron die je citeert vermelden. Als je bijvoorbeeld zou citeren uit pagina 10 van The Catcher in the Rye van J.D. Salinger, zou je citaat in de tekst er als volgt uitzien: (Salinger 10).

Door Jobi Yandow

Hoe kun je een citaat in een tekst herkennen? :: Waar plaats je de bron?
Handige links