Huis > W > Waar Wordt Intranet Voor Gebruikt?

Waar wordt intranet voor gebruikt?

Een intranet is het interne computernetwerk van een bedrijf of organisatie. Dit netwerk zorgt ervoor dat alle computers binnen de organisatie met elkaar zijn verbonden – en doorgaans ook met het internet. Met het intranet kan ook een interne bedrijfswebsite worden bedoeld.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Dienovereenkomstig, wat zet je op een intranet?

Dan moet je als medewerker toch echt een kijkje nemen op intranet. Een ander advies: plaats onmisbare informatie voor medewerkers op intranet. Denk aan belangrijke documenten, handleidingen of linkjes naar veelgebruikte online applicaties. Zo is het intranet een digitale werkplek én de ingang naar meer.
Wat maakt een intranet goed?
Intranet verbetert de interne communicatie

Teams kunnen open discussies hebben; Medewerkers kunnen kennis delen; Leidinggevenden kunnen in contact blijven met medewerkers en zo hun voeling niet verliezen met wat er gebeurt op de werkvloer; Afdelingen kunnen voor updates zorgen over projecten.

Daarvan, hoe maak je een intranet?

Een intranet is een privénetwerk dat alleen toegankelijk is voor bevoegde gebruikers. Het wordt meestal gebruikt door bedrijven en organisaties om werknemers toegang te geven tot interne bronnen en informatie. Om een intranet te creëren, moet u een netwerkinfrastructuur opzetten en intranetsoftware implementeren. Wat betekent extranet? Een extranet is een privénetwerk dat het openbare internet gebruikt om geautoriseerde gebruikers van verschillende organisaties veilig met elkaar te verbinden. Extranetten worden gewoonlijk gebruikt om informatie te delen en samen te werken aan projecten tussen bedrijven, maar kunnen ook worden gebruikt om geautoriseerde gebruikers van buiten het bedrijf toegang te verlenen tot interne bedrijfsmiddelen.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Hoe ziet een intranet eruit?

Afbeeldingen werken als magneten voor aandacht. De startpagina van een intranet moet niet te al te vol staan met tekst. Gebruik visuele elementen zoals afbeeldingen of video's om de aandacht van de gebruiker te trekken. Voor kwaliteitsvolle afbeeldingen kan je sites zoals Unsplash, Freepik of Pixabay gebruiken.
Waarom een sociaal intranet? De meeste sociale intranetten zijn ontworpen om de communicatie en samenwerking binnen een organisatie te verbeteren. Door het creëren van een centrale locatie voor werknemers om informatie en ideeën te delen, kunnen sociale intranetten helpen bij het verminderen van e-mail rommel, het bevorderen van kennisdeling en het gemakkelijker maken voor werknemers om met elkaar in contact te komen. Daarnaast kunnen sociale intranetten een manier zijn voor managers om in contact te komen met werknemers en feedback en erkenning te geven.

En nog een vraag, wat betekent intranet?

Een intranet is een privénetwerk binnen een onderneming. Het gebruikt dezelfde technologie als het internet, maar is alleen toegankelijk voor bevoegde gebruikers. Een intranet kan worden gebruikt om bedrijfsinformatie en middelen onder de werknemers te delen. Het kan ook worden gebruikt om de communicatie en samenwerking binnen een onderneming te vergemakkelijken.

Door Bernstein Wexler

Vergelijkbare artikelen

Hoe werkt een kompas op je mobiel? :: Wat als harde reset iPhone niet werkt?
Handige links