Huis > H > Hoe Kan Ik Bitlocker Ontgrendelen?

Hoe kan ik BitLocker ontgrendelen?

Stap 1: Nadat Windows OS is gestart, gaat u naar Start -> Configuratiescherm -> BitLocker Drive Encryptie. Stap 2: Klik op de optie "Automatische ontgrendeling uitschakelen" naast de C-schijf. Stap 3: Nadat u de optie voor automatische ontgrendeling hebt uitgeschakeld, start u uw computer opnieuw op.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik mijn Samsung telefoon ontgrendelen?

Je moet je telefoon vernielen als je hem niet open krijgt. U kunt de schermvergrendeling op uw telefoon wijzigen. U kunt informatie krijgen over hoe u uw account kunt herstellen als u niet kunt inloggen op uw account.

Kan BitLocker niet vinden?

Bij de eerste keer instellen van BitLocker heeft Windows de herstelsleutel éénmalig gegenereerd met het verzoek deze goed te bewaren. Als je deze niet meer hebt, heb je geen toegang tot de computer. De enige manier om dan weer toegang te krijgen, is door de computer opnieuw te installeren.
Waarom krijg ik BitLocker?
BitLocker versleutelt de gegevens op de harde schijf van je apparaat, waardoor cybercriminelen wel bij je harde schijf kunnen komen, maar de gegevens niet kunnen lezen. Hiermee wordt het risico geminimaliseerd dat onbevoegden toegang krijgen tot je gegevens.

Mensen vragen ook: wat is een recovery key?

Een herstelsleutel is een sleutel die wordt gebruikt om een verloren of vergeten wachtwoord te herstellen. Het is meestal een lange en willekeurige tekenreeks die wordt gebruikt om een nieuw wachtwoord te genereren. Waar vind ik mijn BitLocker key? Als BitLocker is ingeschakeld op uw Windows-computer, kunt u uw BitLocker-sleutel vinden door het BitLocker-configuratiescherm te openen en te klikken op "BitLocker-sleutels weergeven". Van hieruit kunt u uw herstelsleutel en andere informatie over uw met BitLocker gecodeerde schijf bekijken.

Waar is mijn BitLocker code?

Een sleutel kan worden opgeslagen in uw Microsoft-account (zoek naar BitLocker-herstelsleutels om de sleutel op te halen). Als het apparaat is ingesteld of als BitLocker-bescherming is geactiveerd door een andere gebruiker, bevindt de herstelsleutel zich mogelijk in het Microsoft-account van die gebruiker.
Is BitLocker te kraken?
De encryptiemethode die gebruikt is voor BitLocker is in feite niet te kraken. Het programma is voorzien van een AES encryptie van 128 bit. Als je dan nog twijfels hebt over de veiligheid, dan kun je zelfs kiezen voor een 256 bit encryptie.

Wat dit betreft, hoe ontgrendel je een usb stick?

Klik op 'Meer opties' in het wachtwoorddialoogvenster en vink aan dat het station automatisch ontgrendeld moet worden op deze computer. Bij Windows 7 is de overeenkomstige optie meteen zichtbaar bij de wachtwoordprompt, maar kan alleen gebruikt worden in de edities die BitLocker ook ondersteunen.
Hoe kan ik gegevens versleuteld opslaan op USB? Er zijn een paar manieren om gegevens versleuteld op USB op te slaan:
1. Gebruik een softwareoplossing zoals TrueCrypt of Veracrypt om uw gegevens te versleutelen. Dit is een goede optie als u de gegevens op meerdere computers wilt kunnen gebruiken, omdat de encryptiesoftware op meerdere apparaten kan worden geïnstalleerd.
2. Gebruik hardware-encryptie. Dit is een goede optie als u uw gegevens op een specifiek apparaat wilt versleutelen, en er geen toegang toe wilt hebben op andere apparaten. Hardware-encryptie kan worden uitgevoerd met behulp van een USB-encryptiesleutel of door een wachtwoord in te stellen op het apparaat zelf.
3. Gebruik een combinatie van software- en hardwareversleuteling. Dit is de veiligste optie, omdat het betekent dat zelfs als één methode wordt gecompromitteerd, de gegevens nog steeds worden beschermd door de andere methode.

Hoe zet je BitLocker aan?

Om BitLocker in te schakelen, moet u een compatibele computer hebben met een TPM (Trusted Platform Module). Als uw computer geen TPM heeft, kunt u BitLocker niet gebruiken. Zodra u hebt gecontroleerd of uw computer een TPM heeft, kunt u BitLocker inschakelen door naar het Configuratiescherm te gaan en "BitLocker-schijfversleuteling" te selecteren. Hier wordt u gevraagd hoe u uw schijf wilt ontgrendelen. U kunt kiezen voor een wachtwoord, een PIN-code of een USB-sleutel. Zodra u uw ontgrendelingsmethode hebt gekozen, wordt u gevraagd uw schijf te coderen. Zodra uw schijf is gecodeerd, kunt u deze openen door deze te ontgrendelen met de door u gekozen methode.

Door Pacheco Snider

Vergelijkbare artikelen

Waarom krijg ik BitLocker? :: Wat is Avast Driver Updater?
Handige links