Huis > W > Wat Kan Je Allemaal Met Wechat?

Wat kan je allemaal met WeChat?

WeChat begon als een chat-app, maar ontwikkelde zich al snel tot een app met veel meer mogelijkheden: van het regelen tot een taxi tot het boeken van vluchten, het afsluiten van verzekeringen en het regelen van bankzaken. In die zin verschilt WeChat enorm van bekende social media-platformen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke Xbox zijn er allemaal?

Er zijn vier consoles in de reeks, waaronder de zesde generatie, de zevende generatie en de achtste generatie.

Daarvan, hoe gebruik je wechat?

Het werkt eenvoudig: betalen met je smartphone. Niet alleen in aangesloten webshops en winkels (waar je enkel de QR code hoeft te scannen), maar ook onderling (in de vorm van een soort Tikkie). En je kunt je maandelijkse rekeningen, zoals je energierekening, gewoon betalen met WeChat.
Hoe veilig is WeChat?
WeChat is een berichtenapp die met name wordt ontwikkeld en gebruikt in China. WeChat heeft ongeveer 1,1 miljard geregistreerde gebruikers en 570 miljoen mensen gebruiken de app dagelijks om met anderen te communiceren. Ondanks de enorme belangstelling is WeChat bekritiseerd vanwege het gebrek aan privacybescherming.

Hoe werkt WeChat pay?

WeChat Pay is een mobiele betaaloplossing ontwikkeld door het Chinese techbedrijf Tencent. Met de dienst kunnen gebruikers financiële transacties uitvoeren, zoals peer-to-peer betalingen, betalingen in winkels en betalingen via mobiele handel.
WeChat Pay is gebaseerd op het UnionPay-systeem van de Chinese overheid en kan worden gebruikt voor betalingen in Chinese yuan (CNY) en andere valuta. De dienst is beschikbaar voor gebruikers met een Chinese bankrekening en een Chinees telefoonnummer.
Bij een betaling kunnen gebruikers een QR-code scannen of het telefoonnummer van de ontvanger invoeren. De betaling wordt dan verwerkt via het UnionPay systeem.
WeChat Pay kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het betalen voor goederen en diensten, het overmaken van geld naar andere gebruikers en het doen van liefdadigheidsdonaties. De dienst is ook gebruikt om vliegtickets, filmtickets en Uber-ritten te betalen. Dus, hoe maak ik wechat? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag, omdat het proces voor het maken van een WeChat-account enigszins kan verschillen, afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt en het besturingssysteem waarop uw apparaat draait. In het algemeen is het proces voor het aanmaken van een WeChat-account echter als volgt:
1. Download de WeChat-app uit de App Store (voor iOS-apparaten) of Google Play Store (voor Android-apparaten).
2. Start de app en tik op de knop "Aanmelden".
3. Voer uw persoonlijke gegevens in, zoals uw naam, mobiele telefoonnummer en een wachtwoord.
4. Tik op de knop "Registreren".
5. Verifieer uw mobiele telefoonnummer via de verificatiecode die u per sms wordt toegestuurd.
6. Zodra uw account is geverifieerd, kunt u WeChat gaan gebruiken!

Gerelateerde artikelen

Wat kun je allemaal met AirPods 3?

Wat zijn dat? Je kunt ze gebruiken als gewone oordopjes. Ze kunnen worden gebruikt om naar muziek te luisteren en telefoongesprekken te voeren. Automatisch koppelen en spraakopdrachten zijn beschikbaar bij gebruik met een Apple-apparaat.

Wat dit betreft, hoe appen chinezen?

Als ze bijvoorbeeld Ni Hao (hallo) willen zeggen in een sms, typen ze n en de i. Op hun scherm verschijnt dan een aantal karakters van woorden die met de klank 'ni' beginnen. Ze kiezen dan het goede karakter uit en typen dan de eerste paar letters van het volgende woord.
Hoeveel gebruikers heeft WeChat?
Gebruik. In 2022 heeft WeChat 1,2 miljard gebruikers. Van de 1,2 miljard gebruikers zit meer dan de helft langer dan anderhalf uur per dag op de app. De gemiddelde gebruiker stuurt 74 berichten per dag.

Wat dit betreft, hoe betaal ik met alipay?

Hoe werkt betalen met Alipay? Alipay werkt via een app op de telefoon van de gebruiker. U als verkoper heeft ook een Alipay app op een smartphone of tablet. In de Alipay app toetst u het te betalen bedrag in, vervolgens scant u de QR code die door uw klant op zijn telefoon getoond wordt.
Trouwens, hoe veilig is alipay? Alipay is een betalingsplatform met escrow-diensten dat door veel bedrijven en particulieren in China wordt gebruikt. Het is vergelijkbaar met PayPal in die zin dat gebruikers online betalingen kunnen verzenden en ontvangen. Alipay valt echter onder de Chinese wetgeving, die kan verschillen van de wetgeving in uw land. Daarom moet u de juridische aspecten van het gebruik van Alipay in uw land onderzoeken voordat u de dienst gebruikt. Bovendien is Alipay geen bank en daarom niet onderworpen aan dezelfde regels als banken. Dit betekent dat er enig risico verbonden is aan het gebruik van Alipay, zoals bij elk ander online betalingsplatform. Alipay biedt echter wel kopersbeschermingsdiensten die kunnen helpen om sommige risico's te beperken. Al met al is Alipay een veilige en handige manier om in China betalingen te verzenden en te ontvangen.

Daarvan, kun je whatsappen in china?

Nee, je kunt niet WhatsAppen in China. De app is geblokkeerd in het land.

Door Hailey Trentman

Vergelijkbare artikelen

Kan ik WhatsApp gebruiken in China? :: Hoe zet je schermvergrendeling uit?
Handige links