Huis > K > Kan Niet Meer Op Externe Harde Schijf?

Kan niet meer op externe harde schijf?

Wanneer een externe harde schijf opeens niet meer door Windows wordt herkend, kan dat meerdere oorzaken hebben. Controleer eerst of Windows het opslagmedium in het schijfbeheer herkent. Controleer daarna de schijfletter. Als laatste redmiddel kun je de schijf (opnieuw) formatteren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe zet ik een dvd op mijn harde schijf?

Koop een extern DVD-station als uw computer geen ingebouwd station heeft. VideoSolo is een DVD ripper en importer. Open de dvd-ripper nadat u deze hebt geïnstalleerd. Stap 3. U kunt het formaat kiezen voor het rippen van dvd. Stap 4. Het is tijd om dvd naar uw harde schijf te rippen.

Hoe kan ik mijn externe harde schijf herstellen?

U moet eerst sluit u de externe harde schijf op de computer. Stap 1. Start EaseUS Data Recovery Wizard en selecteer het type bestand dat u wilt herstellen. Selecteer de externe harde schijf en klik op "Scan" knop.
Kan een externe harde schijf kapot gaan?
Bij een crash van de harde schijf (intern of extern) is de schijf fysiek kapot. Maar experts kunnen in zo'n geval nog steeds gegevens van een schijf halen. Dat is natuurlijk niet gratis. Eén van de bedrijven gespecialiseerd in dataherstel is Digirec Data Recovery.

Dienovereenkomstig, waarom kan ik mijn harde schijf niet formatteren?

Wanneer u een schijf formatteert, wist u in wezen alle gegevens op de schijf. Daarom kunt u uw harde schijf niet formatteren, want dan zou u al uw gegevens verliezen. Hoe weet je of een harde schijf kapot is? Er zijn een paar tekenen dat een harde schijf het begint te begeven. Een daarvan is een ongewoon hard knarsend of klikkend geluid dat uit de schijf komt. Dit wordt veroorzaakt doordat de lees/schrijfkop van de schijf de schijfplaat raakt wanneer deze probeert gegevens te openen. Een ander teken is een trager dan gebruikelijke prestatie of fouten bij de gegevenstoegang. Als u deze tekenen ziet, is het belangrijk om meteen een back-up van uw gegevens te maken en de schijf te vervangen.

Gerelateerde artikelen

Kan DMG bestand niet openen Mac?

Er is geen manier om DMG bestanden te openen in Windows omdat ze geformatteerd zijn voor Macs. Je hebt hier een ander programma voor nodig. Als u een programma wilt installeren vanuit een DMG-bestand, zult u het Windows-installatiebestand moeten downloaden.

Dienovereenkomstig, kan schijf niet meer lezen?

Een veelvoorkomende oorzaak is een softwarefout. Door een fout in de driver of het besturingssysteem wordt de harde schijf niet herkend en kan ze niet meer gebruikt worden. Daarnaast kan ook een technische fout – een 'slecht contact' zeg maar – voor problemen zorgen. Valschade of slijtage zijn hier vaak de oorzaak van.
Wat is beter exFAT of NTFS?
Als je alleen met Windows- en Linux-pc's werkt, is NTFS wellicht de beste keuze. Als je ook Macs gebruikt, is exFAT handiger. Als je de externe opslag aan je smart-tv wilt koppelen die alleen FAT32 ondersteunt, ligt het voor de hand met dat bestandssysteem te formatteren.

Dit in overweging nemend, wat kost het om een harde schijf te vervangen?

Het is uiteraard ook mogelijk om er een lege schijf bij te plaatsen. Hier gaat het dan uitsluitend om de uitbreiding van de capaciteit. Kosten voor het vervangen van de harde schijf zijn 65,- euro exclusief kosten van de nieuwe schijf.
Waarom piept mijn externe harde schijf? Er zijn een paar redenen waarom uw externe harde schijf kan piepen. Eén reden is dat de harde schijf het begeeft. Het piepende geluid kan een teken zijn dat de harde schijf niet genoeg stroom krijgt, waardoor gegevens verloren kunnen gaan. Een andere reden voor het piepende geluid kan zijn dat de harde schijf oververhit raakt. Als de harde schijf piept en oververhit raakt, is het belangrijk om hem uit te schakelen en af te laten koelen voordat u hem weer gebruikt.

En nog een vraag, kun je een harde schijf repareren?

De meeste harde schijven kunnen worden gerepareerd, maar het hangt af van de ernst van de schade. Als de harde schijf slechts licht beschadigd is, kunt u hem misschien zelf repareren met speciaal gereedschap en software. Als de schade echter ernstiger is, moet u de harde schijf naar een professionele reparatiedienst sturen.

Door Randal Jancetic

Vergelijkbare artikelen

Wat gebeurt er als je harde schijf crasht? :: Hoe externe harde schijf aansluiten op laptop?
Handige links