Huis > W > Waarom Ziet Mijn Laptop Mijn Externe Harde Schijf Niet?

Waarom ziet mijn laptop mijn externe harde schijf niet?

Wanneer een externe harde schijf opeens niet meer door Windows wordt herkend, kan dat meerdere oorzaken hebben. Controleer eerst of Windows het opslagmedium in het schijfbeheer herkent. Controleer daarna de schijfletter. Als laatste redmiddel kun je de schijf (opnieuw) formatteren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Wat te doen als je harde schijf niet zichtbaar is?

Om te zien waarom je HDD of SSD niet gevonden wordt, open je schijfbeheer. Dit doe je als volgt: ga links onderin het scherm naar het Windows icoontje, klik hier met je rechtermuisknop op en selecteer Schijfbeheer ofwel Disk management. Je kunt ook de sneltoets Windows+X gebruiken en dan schijfbeheer selecteren.
Hoe sluit ik een externe harde schijf aan op mijn pc?
Je kunt een Sata kabel op dezelfde manier aansluiten als een usb kabel, dus één kant van de kabel in de externe harde schijf en de andere kant in je laptop of pc. Je moet hier op je pc wel de juiste poort voor gebruiken. Een fire wire kabel is gemakkelijk te herkennen aan zijn uitsteeksels.

Hoe kan je zien wat er op je harde schijf staat?

De eenvoudigste manier om te zien wat er op uw harde schijf staat, is het openen van een bestandsverkenner-venster. Op een Windows-computer kunt u dit doen door op het startmenu te klikken en "Bestandsverkenner" te selecteren uit de lijst met opties. Op een Mac kunt u een Finder-venster openen door op het Finder-pictogram in het dock te klikken.
Zodra u een bestandsverkennervenster hebt geopend, ziet u een lijst met alle mappen en bestanden op uw harde schijf. U kunt op een van de mappen klikken om deze te openen en de inhoud te bekijken. Kan mijn externe harde schijf niet vinden? Er zijn een paar dingen aan de hand als u uw externe harde schijf niet kunt vinden. Controleer eerst of hij goed is aangesloten op uw computer. Als hij is aangesloten en u kunt hem nog steeds niet zien, kan het zijn dat hij niet is ingeschakeld. Sommige externe harde schijven hebben een aan/uit-schakelaar, dus controleer of die is ingeschakeld. Als het nog steeds niet werkt, kan het zijn dat de drivers voor de externe harde schijf niet correct zijn geïnstalleerd. U kunt proberen de externe harde schijf los te koppelen en vervolgens weer aan te sluiten om te zien of de drivers dan zijn bijgewerkt. Als het nog steeds niet werkt, moet u misschien contact opnemen met de fabrikant van de externe harde schijf voor verdere probleemoplossing.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een CBR bestand op mijn iPad?

U kunt de ComicFlow app vinden op file sharing. Klik er op. U kunt door de bestanden op uw computer bladeren. Klik op de knop in de ComicFlow-app op de iPad.

Kan schijf niet meer lezen?

Een veelvoorkomende oorzaak is een softwarefout. Door een fout in de driver of het besturingssysteem wordt de harde schijf niet herkend en kan ze niet meer gebruikt worden. Daarnaast kan ook een technische fout – een 'slecht contact' zeg maar – voor problemen zorgen. Valschade of slijtage zijn hier vaak de oorzaak van.
Daarvan, hoe krijg ik mijn d schijf terug?
Klik met de rechtermuisknop op het startmenu  en selecteer Schijfbeheer. Nu zie je een lijst met harde schijven die verbonden zijn met je pc / laptop. Kies degene die niet door het systeem wordt gedetecteerd.

Wat gebeurt er als je een harde schijf formatteert?

Wanneer je een schijf formatteert, wis je de inhoudsopgave en maakt hij een nieuwe aan. De computer beschouwt de schijf dan als leeg. Let op: de daadwerkelijke bestanden op de schijf worden niet verwijderd, totdat ze met nieuwe bestanden worden overschreven.
Kan een externe harde schijf kapot gaan? Ja, externe harde schijven kunnen kapot gaan. Als een externe harde schijf kapot gaat, werkt hij niet meer en gaan gegevens verloren.

Hoe sluit je een harde schijf aan?

Er zijn vier belangrijke manieren om een harde schijf aan te sluiten:
1. Serial ATA (SATA): Dit is het meest voorkomende type aansluiting voor harde schijven en wordt meestal gebruikt voor interne harde schijven.
2. Parallel ATA (PATA): Dit is een ouder type aansluiting en komt minder vaak voor dan SATA.
3. Externe Seriële ATA (eSATA): Dit is een nieuwer type aansluiting dat meestal gebruikt wordt voor externe harde schijven.
4. USB: Dit is een zeer gangbaar type aansluiting en wordt doorgaans gebruikt voor externe harde schijven.

Door Esther

Vergelijkbare artikelen

Hoe moet je een harde schijf aansluiten? :: Wat gebeurt er als je harde schijf crasht?
Handige links