Huis > H > Hoe Werkt Vergelijken In Excel?

Hoe werkt vergelijken in Excel?

Als het bereik A1:A3 bijvoorbeeld de waarden 5, 25 en 38 bevat, retourneert de formule =VERGELIJKEN(25,A1:A3,0) het getal 2, omdat 25 het tweede item in het bereik is. Tip: Gebruik VERGELIJKEN in plaats van de functies ZOEKEN als u de positie van een item in een bereik nodig hebt in plaats van het item zelf.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

En nog een vraag, hoe kolommen vergelijken in excel?

Hoe twee kolommen vergelijken en verschillen tellen in Excel?
  1. Vergelijk en tel verschillen tussen twee bereiken per rij.
  2. Selecteer de kolom waarvan u de verschillen wilt tellen, klik op Home > Conditionele opmaak > Nieuwe regel.
Daarvan, hoe bereken je het verschil in excel?
Selecteer een cel waarin u de verschillen wilt plaatsen, typ = F2-G2en sleep de vulgreep omlaag om deze formule tot in de cellen te vullen.

Hoe zoek je een waarde in Excel?

Om in Excel naar een waarde te zoeken, kunt u de functie Zoeken en vervangen gebruiken. Voor toegang tot deze functie gaat u naar het tabblad Home en klikt u op de knop Zoeken en selecteren. Klik vervolgens op de optie Zoeken.
In het dialoogvenster Zoeken en vervangen kunt u de waarde waarnaar u wilt zoeken invoeren in het veld Zoeken naar wat. U kunt ook de opties voor uw zoekopdracht opgeven in het gedeelte Opties. U kunt bijvoorbeeld zoeken in het huidige werkblad, de hele werkmap of een specifiek cellenbereik.
Zodra u de zoekopties hebt opgegeven, klikt u op de knop Alles zoeken. Dit toont alle cellen die de door u opgegeven waarde bevatten. U kunt dan op de gewenste cel klikken om deze de actieve cel te maken. Dit in overweging nemend, hoe voeg ik 2 kolommen samen in excel? Er zijn een paar manieren om gegevens in twee kolommen samen te voegen in Excel. De meest gebruikelijke manier is het gebruik van de functie CONCATENATE. Om deze functie te gebruiken selecteert u de cel waar u de samengevoegde gegevens wilt zien en typt u =CONCATENATE(A1,B1) waarbij A1 en B1 de cellen zijn die u wilt samenvoegen. Een andere manier om gegevens samen te voegen is het gebruik van de & operator. Als u bijvoorbeeld de gegevens in de cellen A1 en B1 wilt samenvoegen, typt u =A1&B1 in de cel waarin u de samengevoegde gegevens wilt weergeven.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Wat dit betreft, hoe maak je draaitabellen in excel?

Een draaitabel maken in Excel voor Windows
  1. Selecteer de cellen waarvan u een draaitabel wilt maken.
  2. Selecteer Invoegen > Draaitabel.
  3. Hiermee maakt u een draaitabel op basis van een bestaande tabel of een bestaand bereik.
  4. Kies waar u het draaitabelrapport wilt plaatsen.
  5. Klik op OK.
Vervolgens, hoe kan ik dubbele waarden uit excel filteren?
In Excel kunt u op verschillende manieren filteren op unieke waarden of dubbele waarden verwijderen:
  1. Als u wilt filteren op unieke waarden, klikt u op Gegevens > Sorteren & filter > Geavanceerd.
  2. Als u dubbele waarden wilt verwijderen, klikt u op Gegevens > Hulpmiddelen voor > Duplicaten verwijderen.

Dit in overweging nemend, hoe bereken je het verschil tussen 2 getallen?

Er is nog een andere formule om het verschil in procent uit te rekenen. Deze formule is makkelijker te onthouden in woorden: nieuw min oud, gedeeld door oud, keer 100. In goede termen is dat dus: ((nieuw getal – oud getal) : oud getal) x 100.
Dit in overweging nemend, hoe percentage berekenen tussen 2 getallen in excel? Er zijn een paar manieren om percentages te berekenen in Excel, afhankelijk van wat u met de resultaten wilt doen.
Als u het percentage van een totaal wilt berekenen, kunt u de functies SUM en COUNT gebruiken. Als u bijvoorbeeld een reeks cellen hebt die getallen bevatten, kunt u de SUM-functie gebruiken om ze op te tellen en de COUNT-functie om het aantal cellen te tellen. Vervolgens kunt u de volgende formule gebruiken om het percentage te berekenen:
=SUM(bereik)/COUNT(bereik)
Als u het percentage van een getal in een bereik wilt berekenen, kunt u de volgende formule gebruiken:
=getal/SUM(bereik)
U kunt ook de functie PCTL gebruiken, die staat voor percentage. Als u bijvoorbeeld het percentage van een getal in een bereik wilt berekenen, kunt u de volgende formule gebruiken:
=PCTL(getal,SUM(bereik))

Dienovereenkomstig, hoe werkt xlookup?

XLOOKUP werkt door een waarde op te zoeken in de eerste kolom van een verwijzing en een waarde terug te geven uit dezelfde rij in de kolom die u opgeeft.

Door Appolonia

Vergelijkbare artikelen

Hoe kan je een beveiliging in Excel opheffen zonder dat je die weet? :: Kan een app niet vinden in de App Store?
Handige links