Huis > W > Waar Wordt Ssh Voor Gebruikt?

Waar wordt SSH voor gebruikt?

SSH, of Secure SHell, is een protocol voor extern beheer waarmee gebruikers hun externe servers via internet kunnen beheren en wijzigen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Trouwens, hoe werkt putty?

PuTTY is een gratis en open source telnet- en SSH-client voor Windows, ontwikkeld door Simon Tatham. Middels het SSH-protocol kan een cryptografisch beveiligde verbinding met een server worden opgezet, waarna het mogelijk is om van afstand commando's op dat systeem uit te voeren.
Is SSH veilig?
SSH biedt een veilige manier om op afstand in te loggen op een andere computer en commando's te geven, bijvoorbeeld op de server van je website. Met behulp van SSH tunneling kan je een gecodeerde verbinding leggen tussen een client (bijvoorbeeld je computer) en een server (bijvoorbeeld de server van je website).

Wat is SSH Raspberry Pi?

SSH is een veilig shell-protocol waarmee op afstand kan worden ingelogd en opdrachten kunnen worden uitgevoerd via een versleutelde verbinding. De Raspberry Pi gebruikt SSH om op afstand toegang te krijgen tot de commandoregelinterface. Dit maakt veilig beheer van het apparaat over het internet mogelijk zonder de commandoregelinterface aan de wereld bloot te stellen. Men kan zich ook afvragen: hoe ssh gebruiken? SSH is een netwerkprotocol dat veilige communicatie tussen twee apparaten mogelijk maakt. Om ssh te gebruiken, moet je een ssh-client op je apparaat geïnstalleerd hebben. Zodra je een ssh-client hebt geïnstalleerd, kun je deze gebruiken om verbinding te maken met een ssh-server.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Hoe verbind je een Windows computer met de command line interface CLI van een Raspberry Pi?

Windows 10

Je kan dan via de ingebouwde Windows Command Line verbinden door te typen ssh [email protected] . Het wachtwoord wordt hierna gevraagd, dit is of het wachtwoord dat je had ingesteld of het standaard wachtwoord raspberry .
Hoe kom je in Opdrachtprompt?
Open de opdrachtprompt in Windows 7
  1. Klik op de knop Start van Windows.
  2. Typ cmdin het zoekvak.
  3. Klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op cmd en selecteer Als administrator uitvoeren(Afbeelding 2).
  4. Hiermee opent u het opdrachtpromptvenster(Afbeelding 3).

Hoe verbind je een Windows computer via een VNC virtual network computer met een Raspberry Pi?

Hoe je Raspberry Pi op afstand bedienen
  1. Je Raspberry Pi voorbereiden.
  2. Je andere computer voorbereiden.
  3. Open het Raspberry Pi-configuratievenster.
  4. Activeer de VNC-server op de Raspberry Pi.
  5. Zoek het IP-adres van je Raspberry Pi op.
  6. Installeer de VNC-viewer op je desktop-pc of laptop.
En nog een vraag, hoe gebruik je cmd? De opdrachtprompt van Windows is een op tekst gebaseerde interface waarmee u opdrachten, programma's en batchbestanden kunt uitvoeren. Om de opdrachtprompt te openen, klikt u op het menu Start, typt u cmd en drukt u op Enter.
Om de opdrachtprompt te gebruiken, typt u een commando en drukt u op Enter. Opdrachten zijn hoofdletterongevoelig, wat betekent dat u ze in hoofdletters of kleine letters kunt typen. Commando's zijn ingebouwd in de opdrachtprompt of zijn externe programma's, genaamd commandoregelhulpprogramma's, die vanaf de opdrachtprompt kunnen worden uitgevoerd.
Wanneer u een commando typt, voert de opdrachtprompt het commando uit en geeft de resultaten weer. De resultaten kunnen bestaan uit tekst, getallen of zelfs alleen een bevestiging dat het commando succesvol was. Als de resultaten te lang zijn om op één scherm te passen, pauzeert de opdrachtprompt de uitvoer en verschijnt onderaan het scherm -- Meer --. Om het volgende scherm met uitvoer te zien, drukt u op de spatiebalk. Om de uitvoer te stoppen voordat het einde is bereikt, drukt u op Ctrl+C.

Wat kan je allemaal doen met opdrachtprompt?

De opdrachtprompt is een Windows-programma waarmee gebruikers tekstopdrachten kunnen invoeren om verschillende taken op hun computer uit te voeren. Met opdrachten kunnen programma's worden gestart, bestanden en mappen worden geopend en systeemopdrachten worden uitgevoerd. De Opdrachtprompt kan ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot het internet en webpagina's te bekijken.

Door Voleta Devatt

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een backup van je harde schijf? :: Is factor 30 genoeg?
Handige links