Huis > H > Hoe Ziet Een Tilde Eruit?

Hoe ziet een tilde eruit?

De tilde is het diakritisch teken ~. Meestal wordt het boven een letter aangebracht, maar onder andere in de natuurwetenschappen wordt het ook als zelfstandig symbool gebruikt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom ziet niet iedereen mijn berichten op Facebook?

Waarom ziet niet iedereen mijn updates? Niet iedereen zit te wachten op alle posts uit zijn netwerk, aldus Facebook. Om de gebruiker te beschermen, is er een systeem opgezet dat alle posts filtert van vrienden en bedrijven die je volgt.

Dus, hoe heet het golfje teken?

Hoe maak je een tilde? Met je toetsenbord: Qwerty-toetsenbord: typ de tilde met [Shift] plus de toets links van de [1] of de [Z]; Azerty-toetsenbord: typ de tilde met [Alt gr] (rechts van spatiebalk) plus de [=~+]-toets (schuin rechts boven [Alt gr]).
Hoe maak je ş?
Selecteer de ş uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.

Hoe heten de Franse leestekens?

De Franse leestekens heten de volgende:
- komma
- punt/punt
- puntkomma
- dubbele punt
- uitroepteken
- vraagteken
- omgekeerde komma's
- apostrof
- streepje Dus, hoe heet het krulletje onder de c? Het krulletje onder de c heet een cedille.

Gerelateerde artikelen

Hoe ziet een AZERTY toetsenbord eruit?

AZERTY is een systeem van indeling van de toetsen op toetsenborden en schrijfmachines, waarbij de eerste rij letters begint met de A, Z, E, R, T en Y. Het is de meest voorkomende indeling in zowel België als Frankrijk.

Wat dit betreft, hoe typ je een c met cédille op chromebook?

Het overzicht van de meest belangrijke speciale tekens voor je Chromebook.
  1. Backtick + e maakt een è (grave)
  2. AltGr + e maakt een é (aigu)
  3. Backtick + a maakt een à
  4. AltGr + a maakt een á
  5. AltGr + 5 maakt een € (euro)
  6. AltGr + c maakt een ç (cedille)
  7. Shift rechts + 6 maakt een â (circonflexe)
Hoe maak je een i zonder punt?
(alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.

Dit in overweging nemend, hoe schrijf je a?

De juiste spelling is à, met een accent grave: 'Het duurt twee à drie dagen. ' Het woord à is uit het Frans overgenomen, en wordt nog op zijn Frans geschreven. Het is een van de weinige woorden in het Nederlands waarin een a een accent grave krijgt.
Men kan zich ook afvragen: hoe hoofdletter a met accent? Er zijn een paar manieren om accenttekens in te voeren op een computer. Op een Windows-computer kan men bijvoorbeeld de Alt-toets ingedrukt houden en de juiste code invoeren op het numerieke toetsenbord (met Num Lock ingeschakeld). Voor de letter a met een accentteken is de code 0193.

Hoe hoofdletters schrijven?

Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van de manier waarop u schrijft. Als u met de hand schrijft, gebruikt u gewoon de methode die u het beste ligt om uw letters er met een hoofdletter uit te laten zien. Dat kan betekenen dat je alle letters even groot maakt, dat je de eerste letter van elk woord groter maakt dan de andere, of nog iets anders. Als u op een computer typt, kunt u letters meestal een hoofdletter geven door de "shift"-toets ingedrukt te houden en dan op de letter te drukken die u een hoofdletter wilt geven.

Door Nievelt

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent dit hartje 💞? :: Hoe maak je een ñ met tilde?
Handige links