Huis > W > Wat Is De Betekenis Van Url?

Wat is de betekenis van URL?

Een URL is het adres van een website op internet. De afkorting URL staat voor Uniform Resource Locator. Elke URL is, net zoals bijvoorbeeld een e-mailadres, uniek en bestaat uit een domeinnaam (hosting naam) + specifieke pagina (URL pad).

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van achtergrond?

Het brandpunt van de aandacht ligt vaak achter de voorgrond.

En nog een vraag, hoe maak je zelf een link?

Een hyperlink naar een locatie op internet maken
  1. Selecteer de tekst of afbeelding die u als hyperlink wilt weergeven.
  2. Druk op Ctrl+K. U kunt ook met de rechtermuisknop op de tekst of afbeelding klikken en op Koppeling klikken in het snelmenu.
  3. In het vak Hyperlink invoegen typt of plakt u de koppeling in het vak Adres.
Dus, hoe maak je een hyperlink in excel?
Ga naar het tabblad Invoegen en selecteer Koppeling. U kunt ook met de rechtermuisknop op de cel of graphic klikken en vervolgens op Koppeling bewerken klikken op het snelmenu, of u kunt op Ctrl+K drukken. Breng in het dialoogvenster Hyperlink bewerken de gewenste wijzigingen aan.

Dit in overweging nemend, kan het kwaad om op een link te klikken?

Er is geen eenvoudig antwoord op deze vraag omdat het afhangt van een aantal factoren, waaronder het type link, de website waarnaar wordt gelinkt en de internetbrowser en veiligheidsinstellingen van de gebruiker. In het algemeen kan het klikken op de meeste links echter geen kwaad. Gebruikers moeten echter voorzichtig zijn met het klikken op links die verdacht lijken of die afkomstig zijn van onbekende bronnen, omdat deze naar kwaadaardige websites kunnen leiden die de computer van de gebruiker kunnen beschadigen of persoonlijke informatie kunnen stelen. Men kan zich ook afvragen: kan een link gevaarlijk zijn? Het antwoord is: het hangt ervan af. Een link kan gevaarlijk zijn als hij verwijst naar een website waarvan bekend is dat hij malware bevat, of als het een phishing-link is die bedoeld is om u te verleiden uw persoonlijke gegevens weg te geven. De meeste links zijn echter niet gevaarlijk.

Gerelateerde artikelen

Wat is de betekenis van device?

Een apparaat is een term in de Engelse taal. Hardware is datgene waar software op draait. Het is een onderdeel van een computer. Een apparaat is een CD-ROM speler, printer of modem.

Kun je gehackt worden door op een link te klikken?

Via een SMS proberen internetcriminelen je een link met malware te sturen en op deze manier je gegevens te achterhalen. Deze nieuwe vorm van malware wordt Flubot genoemd. Het lijkt erop dat vooral Android telefoons hiervoor kwetsbaar zijn.
Dit in overweging nemend, kan phishing ook via sms?
Eens dat gebeurt, gaat de oplichter vliegensvlug te werk om je bankrekening te plunderen. Een derde vorm van phishing gebeurt via sms. In de sms krijgt u bv. de raad om uw gegevens te updaten via de link in het document. De sms'en komen meestal toe op een smartphone die verbinding met het internet kan maken.

Wat gebeurt er als je op een phishing mail klikt?

Neem contact op met je bank of bel Cardstop. Doe aangifte bij de politie. Informeer je omgeving dat ze geen vreemde mails of berichten van je openen en dat ze zeker niet op links klikken. Contacteer een IT-expert voor een grondige controle van je bedrijfsnetwerk.
Wat gebeurt er als je op een phishing sms geklikt? Als u op een phishing-sms klikt, kunnen er een paar dingen gebeuren. Het bericht kan u naar een valse website leiden die echt lijkt, maar eigenlijk een phishing-site is die is opgezet om uw informatie te stelen. Het bericht kan ook malware op uw apparaat downloaden. Deze malware kan dan worden gebruikt om uw apparaat te traceren, uw informatie te stelen of zelfs uw apparaat voor losgeld te houden.

Waarom verkorte URL?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een verkorte URL zou willen gebruiken. De meest voorkomende reden is om ruimte te besparen bij het delen van een link. Als je bijvoorbeeld een link naar een website wilt opnemen in een tweet, moet je een verkorte URL gebruiken omdat Twitter slechts 140 tekens toestaat. Een andere reden om een verkorte URL te gebruiken is om klikken te volgen. Verkorte URL's hebben vaak ingebouwde click tracking, zodat u kunt zien hoeveel mensen op uw links klikken.

Door Mikkel

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je een cv in Google Docs? :: Hoe maak je een korte link?
Handige links