Huis > W > Wat Voor Competenties Zijn Er?

Wat voor competenties zijn er?

Professionele competentielijst
CompetentieVoorbeeld
1OpmerkenMerkt het snel als er iets aan de hand is met een ander
2Initiatief nemenNeemt vaak het initiatief
3AnalyserenBegrijpt bij een moeilijk probleem snel wat de kern is
4BeslissenWeet in complexe situaties de juiste beslissing te nemen

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Je kunt ook vragen is leren een competentie?

Definitie van de competentie leren

Nieuwe informatie in zich opnemen, dit verwerken en effectief toepassen. In staat om kennis op te doen door scholing en/of praktische ervaring.
Hoe formuleer je competenties?
Een competentie is opgebouwd uit vier elementen, namelijk: Kennis - dat wat iemand weet; de ervaring die iemand heeft. Vaardigheden - dat wat iemand kan; handelingen waarin iemand bekwaam is. Houding - overtuigingen die iemand heeft; normen, waarden, drijfveren.

Bovendien, wat is een kerncompetentie aanbesteding?

Een kerncompetentie-aanbesteding is een proces waarmee organisaties de vaardigheden en capaciteiten van hun personeel identificeren en beoordelen. Zo kunnen zij vaststellen op welke gebieden zij hun opleidings- en ontwikkelingsinspanningen moeten verbeteren of toespitsen. Bovendien kan het organisaties helpen potentiƫle gebieden van concurrentievoordeel te identificeren. Mensen vragen ook: wat is het verschil tussen kernwaarden en kerncompetenties? Kernwaarden zijn de leidende beginselen die een organisatie gebruikt om haar acties te sturen en beslissingen te nemen. Zij bepalen waarin de organisatie gelooft en waar zij voor staat. Kerncompetenties zijn de vaardigheden en kennis die een organisatie gebruikt om waarde te creƫren voor haar klanten. Zij vormen het fundament van het concurrentievoordeel van de organisatie.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Daarvan, wat zijn mijn competenties en kwaliteiten?

Als je een vaardigheid laat zien, is het een competentie. Om een competentie goed uit te voeren heb je een combinatie van talent, kennis, ervaring en vaardigheden nodig. Sommige competenties zijn moeilijk ontwikkelbaar omdat je er ook talent voor moet hebben. Zo is bijvoorbeeld 'analyseren' moeilijk te ontwikkelen.
Men kan zich ook afvragen: wat kan ik goed voorbeelden?
Wat kan ik goed voorbeelden?
  • Energie.
  • Motiveren.
  • Aanpassingsvermogen.
  • Integriteit.
  • Tactisch gedrag.
  • Sensitief reageren.
  • Loyaliteit.
  • Oordeelsvorming.

Trouwens, wat zijn kwaliteiten voorbeelden?

Kwaliteiten zijn de unieke en persoonlijke eigenschappen die bij mensen horen. Bescheidenheid is bijvoorbeeld een kwaliteit, daadkracht en zelfstandigheid zijn dat ook. Kwaliteiten en karaktereigenschappen zijn vaak verbonden met een bepaald type persoonlijkheid.
Wat is competentiegericht leren? Competentiegericht leren is een leersysteem dat gericht is op het aantonen van specifieke vaardigheden en kennis, eerder dan op het verzamelen van studiepunten of contacturen. In een competentiegericht leersysteem stromen studenten door het curriculum op basis van hun vermogen om aan te tonen dat zij de vereiste vaardigheden en kennis beheersen, in plaats van op basis van een voorgeschreven aantal cursussen of studiepunten. Deze benadering van leren wordt vaak gebruikt op gebieden waar de beheersing van specifieke vaardigheden en kennis belangrijker is dan de succesvolle voltooiing van een groot aantal cursussen, zoals in de ambachten, waar studenten vaak leren door middel van stages.

Is zelfstandig een competentie?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, aangezien dit afhangt van de specifieke context waarin de vraag wordt gesteld. In het algemeen wordt onafhankelijkheid echter niet als een competentie beschouwd. Dat komt omdat competenties doorgaans worden gedefinieerd als een geheel van vaardigheden, kennis, bekwaamheden of gedragingen die iemand in staat stellen een taak of rol volgens een bepaalde norm uit te voeren. Hoewel onafhankelijkheid noodzakelijk kan zijn voor sommige taken of rollen, wordt het doorgaans niet beschouwd als een kerncompetentie.

Door Schick

Vergelijkbare artikelen

Wat is het leervermogen? :: Hoe maak je een Codewiel?
Handige links