Huis > H > Hoe Zet Je Een Lijn In Html?

Hoe zet je een lijn in html?

HTML kent een tag om een horizontale lijn te plaatsen. Het gaat om de tag <hr> waarmee een lijn zoals hieronder geplaatst kan worden. Opmaak kan ingesteld worden in de vorm van een kleur, schaduw en grootte maar het beste is om dit verder in de CSS te regelen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je een HTML handtekening?

Klik op 'accountinstellingen' en kies de e-mailaccount waarvoor u de handtekening wilt instellen. Onder 'Tekst van handtekening', kunt u een handtekening toevoegen. Wilt u dat uw handtekening leesbaar is in de browser? Als u de code handmatig wilt bewerken, vinkt u het vakje 'HTML gebruiken' aan.

Hoe sla je een regel over in html?

Witregel in HTML

De meest gebruikte methode is het plaatsen van een <br> tag om een lege regel te maken. Met de <hr> tag wordt een lege regel over de gehele pagina gemaakt. Ook is het mogelijk om met de <p> tag een nieuwe paragraaf te openen.
Welke tags beginnen altijd op een nieuwe regel?
Alinea's en witregels

De br-tag zorgt simpelweg voor een 'harde enter' – het doorschrijven op de volgende regel. De p-tag daarentegen zorgt ervoor dat een blokje tekst in zijn geheel als paragraaf wordt weergegeven, met een witregel zowel voor als na de tekst.

Wat dit betreft, wat kun je doen met een html?

Een HTML kan worden gebruikt om een webpagina te maken. De webpagina kan tekst, afbeeldingen en links naar andere webpagina's bevatten. Vervolgens, hoe maak je een html bestand? Eerst heeft u een tekstverwerker nodig. Dit kan iets simpels zijn als Kladblok op een Windows computer, of TextEdit op een Mac. Heb je eenmaal een tekstverwerker, dan kun je een nieuw document maken en het opslaan als HTML-bestand. Gebruik hiervoor de bestandsextensie .html in plaats van .txt wanneer u het bestand opslaat (bijvoorbeeld myfile.html).
Wanneer u het bestand in uw webbrowser opent, ziet u de basisstructuur van een HTML-document. Bovenaan staat de documentkop, die informatie over het document bevat, zoals de titel. Onder de head staat de body, die de eigenlijke inhoud van de pagina bevat.
Je kunt tekst, afbeeldingen en andere elementen toevoegen aan de body van je HTML-document met behulp van verschillende HTML-tags. Om bijvoorbeeld een kop toe te voegen, gebruikt u de code

. Om een paragraaf toe te voegen, gebruikt u de code

. Er zijn nog veel meer tags die kunnen worden gebruikt om verschillende soorten inhoud aan een HTML-document toe te voegen.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent alleen HTML?

HyperText Markup Language is de standaardtaal voor het ontwerpen van websites. Met behulp ervan kan het wereldwijde web mogelijk worden gemaakt.

Je kunt ook vragen waarom moet je

De lijst bovenaan de HTML-pagina is bedoeld als navigatie-menu. Veel websites hebben één of ander menu langs de bovenkant ven de pagina of aan de zijkant en deze pagina moet er ook één hebben. We zullen hem aan de linkerkant zetten, omdat dat iets interessanter is dan langs de bovenkant...
Men kan zich ook afvragen: hoe link ik een externe stylesheet aan mijn pagina?
In CSS ontwerpen klikt u op het pictogram + naast Bronnen en selecteert u Bestaand CSS-bestand koppelen. Voer een van de volgende handelingen uit: Klik op Bladeren om naar een externe CSS-stijlpagina te bladeren. Typ het pad naar de stijlpagina in het vak Bestand/URL.

Hoe begin je een CSS Bestand?

Als het CSS bestand in dezelfde map staat als het HTML document waarin de verwijzing staat, dan hoef je alleen de naam van het CSS bestand in href te zetten + ". css" extensie.
Trouwens, hoe kun je css toepassen? CSS (Cascading Style Sheets) is een stijlbladtaal die wordt gebruikt om de presentatie van een in een opmaaktaal geschreven document te beschrijven. Een stylesheet is een verzameling regels die een webbrowser vertelt hoe een document geschreven in HTML of XML moet worden weergegeven.
CSS wordt gebruikt om alle HTML-tags op te maken, inclusief de body van het document, koppen, paragrafen en andere stukken tekst. CSS kan ook worden gebruikt om de weergave van tabelelementen, rasterelementen en afbeeldingen vorm te geven.

Waarom HTML gebruiken?

Er zijn een aantal redenen om HTML te gebruiken. Ten eerste is HTML de standaard opmaaktaal voor het web. Alle webbrowsers kunnen HTML-bestanden en webpagina's lezen. Ten tweede is HTML gemakkelijk te leren en te gebruiken. Zelfs mensen zonder programmeerervaring kunnen HTML leren. Ten derde is HTML veelzijdig. Je kunt HTML gebruiken om webpagina's, e-mailberichten en zelfs programma's te maken. Tenslotte is HTML gratis. Iedereen kan het gebruiken zonder licentiekosten te betalen.

Door Osborn

Vergelijkbare artikelen

Hoe moeilijk is HTML? :: Wat voor taal is HTML?
Handige links