Huis > W > Wat Is Een Bronnen Lijst?

Wat is een Bronnen lijst?

Alle publicaties die je gebruikt moet je achterin je artikel of verslag vermelden in een lijst: de bronnenlijst. Deze wordt ook wel referentielijst of literatuurlijst genoemd. De bronnenlijst is een complete lijst van gebruikte publicaties. Bij de citaten en parafrases in je tekst verwijs je naar de bronnenlijst.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe kan je een lijst delen op WRTS?

U vindt uw openbare profiel onderaan in het paarse menu. U kunt de optie Delen met anderen inschakelen als uw lijst niet op uw openbare profiel staat.

Vervolgens, wat is een referentielijst?

Wanneer je in de tekst refereert naar een bron, zet je die achteraan je werk in een referentielijst of literatuurlijst. Deze lijst bevat enkel bronnen die je voor je publicatie hebt gebruikt.
Vervolgens, hoe verwerk je literatuur?
Enkele algemene aanwijzingen voor citeren zijn:
  1. Neem het citaat zorgvuldig over, zodat je precies dezelfde woorden gebruikt als de originele bron.
  2. Neem een citaat over in de oorspronkelijke taal.
  3. Citeer altijd in overeenstemming met de bedoeling van de bron.

Trouwens, hoe maak je een bron van een boek?

Om een bron voor een boek te maken, moet u de naam van de auteur, de titel van het boek, de uitgever, de publicatiedatum en de plaats van het boek vermelden. Hoe wordt verwezen naar een eerder gemaakt verslag? Er zijn een paar manieren om naar een eerder gemaakt rapport te verwijzen. De meest gebruikelijke is het opnemen van een citaat in de tekst van het nieuwe rapport, meestal tussen haakjes. Bijvoorbeeld: "Volgens het rapport van Jones (2015) is het aantal Amerikanen dat een smartphone bezit de afgelopen vijf jaar verdubbeld."
Een andere manier om te verwijzen naar een eerder gemaakt rapport is om een korte samenvatting van het rapport op te nemen in het nieuwe rapport. Bijvoorbeeld: "Uit een recent rapport van Jones (2015) bleek dat het aantal Amerikanen dat een smartphone bezit de afgelopen vijf jaar is verdubbeld."
Als het nieuwe rapport sterk gebaseerd is op het vorige rapport, kan het gepast zijn om een uitgebreidere samenvatting of zelfs een hele kopie van het vorige rapport als bijlage op te nemen.

Gerelateerde artikelen

Hoe weet je of je in iemands beste vrienden lijst staat?

Om erachter te komen wie er in je lijst met beste vrienden staat, kun je op het pictogram Nieuwe chat tikken in de rechterbovenhoek van het beginscherm.

Vervolgens, hoe verwijs je in de tekst?

Als in de tekst van een werkstuk een bron letterlijk geciteerd wordt (of beschreven) kan ook op die plaats de bron vermeld worden. Die bron staat al uitgebreid beschreven in de bronnenlijst, daarom kan hier volstaan worden met een verwijzing tussen haakjes, direct achter het citaat of de parafrase.
Hoe noteer je een voetnoot?
Een voetnoot begint met een hoofdletter, eindigt met een punt, en bevat meestal de auteursnaam, het jaartal en eventueel de vindplaats (zoals de locatie in een tijdschrift) of een specificering (zoals een paginanummer). Bacchus 2021, p. 34. Shevchenko e.a. 2020.

Dit in overweging nemend, hoe een definitie refereren?

Om te verwijzen naar een woordenboekdefinitie in APA-stijl, begin je met de auteur van het woordenboek (meestal een organisatie), gevolgd door het publicatiejaar, het woord dat je definieert, de naam van het woordenboek, de uitgever (als deze niet hetzelfde is als de auteur), en de raadpleegdatum en URL.
Waarom is refereren belangrijk? Verwijzingen zijn belangrijk om een aantal redenen:
1. Het stelt anderen in staat om gemakkelijk de bronnen te vinden die je in je werk hebt gebruikt.
2. Het helpt de lezer te laten zien dat je de bronnen die je hebt gebruikt hebt gelezen en begrepen.
3. Het helpt plagiaat te voorkomen door duidelijk te maken welke delen van je werk gebaseerd zijn op welke bronnen.
4. Het kan de kwaliteit van je werk helpen verbeteren door duidelijk te maken welke bronnen je hebt gebruikt en hoe je ze hebt gebruikt.

Dienovereenkomstig, hoe vaak bron vermelden?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, omdat het afhangt van het specifieke vakgebied en de discipline in kwestie. In het algemeen is het echter raadzaam om bronnen zo vaak mogelijk te citeren om eer te geven waar die toekomt en plagiaat te voorkomen.

Door Munmro Mulryan

Vergelijkbare artikelen

Hoe begin je paginanummering? :: Hoe verwijzen naar referenties?
Handige links