Huis > H > Hoe Maak Je Een Lijst In Word?

Hoe maak je een lijst in Word?

Een lijst maken

Als u een genummerde lijst wilt starten, typt u 1, een punt (.), een spatie en tekst. Druk vervolgens op Enter. In Word wordt automatisch een genummerde lijst voor u begonnen. Typ * en een spatie vóór de tekst, en Word maakt een lijst met opsommingstekens.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Je kunt ook vragen hoe opsommen in word?

Opsomming met bolletjes

  1. Plaats de cursor op de plaats waar het eerste onderdeel van een lijst moet komen.
  2. Klik op het tabblad 'Start'.
  3. Klik in de groep 'Alinea' op de knop Opsommingstekens.
  4. Iets naar rechts verschijnt er direct een zwart bolletje.
  5. Druk op de Enter-toets.
En nog een vraag, hoe krijg ik kop 2 in word? Een kop toevoegen
  1. Selecteer de tekst die u als kop wilt gebruiken.
  2. Beweeg de aanwijzer over de verschillende koppen in de galerie Stijlen op het tabblad Start. Terwijl u de aanwijzer op een stijl plaatst, verandert de tekst zodat u kunt zien hoe deze eruitziet in het document. Klik op de gewenste kopstijl.

Dus, hoe automatisch nummeren in excel?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het afhangt van de specifieke eisen van de gebruiker. Er zijn echter een paar algemene methoden die kunnen worden gebruikt om automatische nummering in Excel te bereiken.
Een veelgebruikte methode is het gebruik van de functie Automatisch vullen. Dit kan worden gedaan door een cel te selecteren die het startnummer voor de reeks bevat, en vervolgens de vulgreep (het kleine vierkantje in de rechterbenedenhoek van de cel) naar beneden te slepen tot het gewenste aantal cellen. Hierdoor worden de cellen automatisch opgevuld met de juiste volgnummers.
Een andere methode is het gebruik van een formule. Bijvoorbeeld, de volgende formule kan gebruikt worden om een opeenvolgende lijst van nummers te genereren:
=ROW()-1
Deze formule geeft het rijnummer van de cel waarin hij is ingevoerd, min 1, terug. Dus, indien ingevoerd in de eerste cel van een blad, zal het "1" opleveren, in de tweede cel "2", enzovoort. Dit kan dan worden gebruikt om een lijst van getallen te genereren door de formule naar beneden te slepen tot het gewenste aantal cellen.
Ten slotte zijn er een aantal invoegtoepassingen van derden beschikbaar die kunnen worden gebruikt om automatische nummering in Excel te genereren. Deze invoegtoepassingen bieden doorgaans een gebruiksvriendelijkere interface en een groter aantal opties dan de ingebouwde methoden, maar vereisen een afzonderlijke installatie. Hoe kan ik paginanummers invoegen vanaf bepaalde pagina? Er zijn een paar stappen die u moet volgen om paginanummers van een bepaalde pagina in te voegen:
1. Open uw document in Microsoft Word.
2. Plaats uw cursor op de pagina waar de paginanummering moet beginnen.
3. Ga naar het tabblad Invoegen en klik op de knop Paginanummer.
4. Er verschijnt een keuzemenu. Selecteer de paginanummerindeling die u wilt gebruiken.
5. De paginanummers worden ingevoegd vanaf de pagina waar uw cursor staat.

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een KML file?

Ga naar batchesgeo.com en plak je gegevens in een grote doos.

Hoe nummer je hoofdstukken?

De hoofdstukken krijgen de cijfers 1 tot en met n; de paragrafen en eventuele subparagrafen krijgen diezelfde cijfers, gevolgd door een punt en een tweede of (bij een subparagraaf) derde cijfer enzovoort. Je kunt ook vragen hoe voettekst sectie verwijderen? Dubbelklik op het kop- of voettekstgebied om het tabblad Koptekst & voettekst te openen. Selecteer Koppeling naar vorige om de koppeling tussen de secties uit te schakelen. Selecteer Koptekstof voettekst en ga op een van de volgende stappen te werk: Kies Koptekst verwijderenof Voettekst verwijderen.

Hoe kan je een pagina-einde verwijderen?

Een handmatig pagina-einde verwijderen

  1. Ga naar Start en selecteer Weergeven/verbergen . Hiermee worden pagina-onderbrekingen weergegeven terwijl u aan het document werkt.
  2. Dubbelklik op het pagina-break om het te selecteren en druk vervolgens op Delete.
Dus, hoe verwijder je een lege pagina in word mac? Om een lege pagina in Word voor Mac te verwijderen, moet je de pagina selecteren en vervolgens op 'Backspace' of 'Delete' drukken.

Wat is het verschil tussen pagina-einde en sectie-einde?

Een pagina-einde is een opmaakoptie in een wordverwerker die aangeeft dat de tekst die volgt, op een nieuwe pagina moet beginnen. Dit kan handig zijn als u wilt dat bepaalde tekst op een nieuwe pagina begint, bijvoorbeeld een nieuw hoofdstuk in een boek.
Een sectie-einde is een andere opmaakoptie in een wordverwerker. Een sectie-einde geeft aan dat de volgende tekst in een nieuwe sectie moet beginnen. Dit kan handig zijn als u wilt dat bepaalde tekst op een nieuwe pagina begint, maar u wilt ook dat de pagina-opmaak (zoals kolommen) blijft zoals die was in de vorige sectie.

Door Bahner

Vergelijkbare artikelen

Hoe maak je secties in Word? :: Hoe verander je secties in Word?
Handige links