Huis > H > Hoe Cijfers Doortrekken Excel?

Hoe cijfers doortrekken Excel?

Gegevens in werkbladcellen automatisch doorvoeren
  1. Selecteer een of meer cellen die u wilt gebruiken als basis om andere cellen te vullen. Voor een reeks zoals 1, 2, 3, 4, 5... typt u 1 en 2 in de eerste twee cellen.
  2. Sleep de vulgreep .
  3. Klik indien nodig op Opties voor automatisch doorvoeren. en kies de gewenste optie.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Dienovereenkomstig, hoe maak je een als formule in excel?

Gebruik de functie ALS, een van de logische functies, om één waarde te retourneren als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. Bijvoorbeeld: =ALS(A2>B2;"Budget overschreden";"OK") =ALS(A2=B2;B4-A4,"")
Hoe omcirkelen?
Teken een cirkel rond de tekst die u wilt selecteren. U kunt woorden, zinnen of alinea's selecteren. U kunt nu opmaak zoals tekstkleur, vet of cursief toepassen.

Hoe Doornummeren in Excel?

Doornummeren in Excel kan op een paar verschillende manieren. Eén manier is om de functie Automatisch vullen te gebruiken. Typ daartoe het eerste getal in de reeks, markeer de cel en sleep de vulgreep (het kleine groene vierkantje rechtsonder in de cel) naar beneden tot het gewenste aantal cellen. De nummers worden automatisch ingevuld in de cellen.
Een andere manier om door te nummeren in Excel is door de vulfunctie te gebruiken. Typ hiervoor het eerste getal in de reeks, markeer de cel en klik vervolgens op het pictogram van de vulfunctie (het kleine verfemmerpictogram). In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteert u Reeks en kiest u de gewenste opties, waarna u op OK klikt. De getallen worden automatisch in de cellen ingevuld. Wat is doorvoeren Excel? Doorvoer in Excel is een term die wordt gebruikt om het proces van het overbrengen van gegevens van de ene Excel-spreadsheet naar de andere te beschrijven. Dit kan handmatig gebeuren door gegevens te kopiëren en te plakken, of door een macro te gebruiken om het proces te automatiseren.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe doe je de Vulgreep?

Het werkt vrij simpel. Typ bijvoorbeeld Maandag in, in Cel A1, ga rechts onder de op de cel op het vierkantje staan en wacht tot jouw muis een zwart kruis wordt. Klik, houdt de muis vast en sleep nu naar beneden. Dit heet dus de vulgreep!
Hoe tekst omzetten naar getal Excel?
Selecteer de cellen waarin getallen zijn opgeslagen als tekst. Klik op het tabblad Start op Plakken > Plakken speciaal. Klik op Vermenigvuldigen en klik vervolgens op OK. Elke cel wordt vermenigvuldigd met 1 en hierdoor wordt de tekst naar getallen geconverteerd.

Dienovereenkomstig, hoe automatisch aanvullen in excel?

U gaat naar Gegevens > Snel aanvullen om dit handmatig uit te voeren, of druk op Ctrl+E. Als u Snel aanvullen wilt inschakelen, gaat u naar Extra > Opties > Geavanceerd > Opties voor bewerken > schakel het vakje Automatisch snel aanvullen in.
Men kan zich ook afvragen: hoe werkt als dan in excel? De if-functie in excel is een logische functie die een waarde teruggeeft als een voorwaarde waar is en een andere waarde als de voorwaarde onwaar is. De syntaxis van de functie is als volgt:
=if(condition,return_value_if_true,return_value_if_false)
Als we bijvoorbeeld willen testen of een cel een waarde groter dan 10 bevat en "JA" teruggeven als dat zo is en "NEE" als dat niet zo is, zouden we de volgende formule gebruiken:
=if(A1>10,"YES","NO")

Hoe werkt de en functie in Excel?

De functie en in Excel geeft WAAR als alle voorwaarden die als argumenten zijn opgegeven WAAR zijn, en ONWAAR als een van de voorwaarden ONWAAR is. De voorwaarden kunnen worden opgegeven als een bereik van cellen of als een matrixconstante.

Door Pretrice

Vergelijkbare artikelen

Wat als Excel tekst? :: Wat moet je niet op internet zetten?
Handige links