Huis > W > Wat Als Excel Tekst?

Wat als Excel tekst?

In plaatst van een tekst of getal kun je de ALS-functie ook gebruiken om een berekening te retourneren. Bijvoorbeeld als volgt: =ALS(A1<B1;B1-A1;0). Bij deze formule wordt de waarde in cel A1 van de waarde in cel B1 afgetrokken op het moment dat de waarde in A1 kleiner is dan de waarde in B1.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je van CSV een Excel?

Ga naar het tabblad data, blok get external data en kies From text om een nieuw document in excel te openen.

Bovendien, hoe omcirkel je een tekst?

Klik op het tabblad Invoegen op Vormen. Klik onder Lijnen op Curve. Klik op de positie waar u de curve wilt starten, sleep om te tekenen en klik op het punt waar u een curve wilt toevoegen.
Hoe kun je iets omcirkelen in Word?
Omcirkelen om tekst te selecteren

Teken een cirkel rond de tekst die u wilt selecteren. U kunt woorden, zinnen of alinea's selecteren. U kunt nu opmaak zoals tekstkleur, vet of cursief toepassen.

Mensen vragen ook: hoe iets omcirkelen in excel?

Als u iets wilt omcirkelen in Excel, kunt u het AutoShape gereedschap gebruiken. Selecteer eerst de cellen die u wilt omcirkelen. Klik vervolgens op het tabblad Invoegen en klik op de knop Vormen. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de vorm Ovaal. Klik en sleep om een cirkel rond de geselecteerde cellen te tekenen. En nog een vraag, hoe pas je de formule in b4 zo aan dat je deze naar beneden kunt kopiëren? De eenvoudigste manier om een formule aan te passen zodat deze naar beneden kan worden gekopieerd, is door relatieve verwijzingen te gebruiken. Dit betekent dat u in plaats van absolute celverwijzingen (zoals 1), relatieve celverwijzingen gebruikt (zoals A1). Op die manier veranderen de referenties automatisch wanneer u de formule naar beneden kopieert.
Stel bijvoorbeeld dat u een formule hebt in cel B2 die de waarden in de cellen A2 en B1 optelt. De formule ziet er dan zo uit:
=A2+B1
Als u deze formule naar beneden wilt kopiëren, gebruikt u relatieve verwijzingen, zodat de formule er als volgt uitziet:
=A2+B1
Als u deze formule naar beneden kopieert, veranderen de verwijzingen automatisch. De formule in B3 ziet er dan zo uit:
=A3+B2
En de formule in B4 ziet er zo uit:
=A4+B3
U kunt ook relatieve verwijzingen gebruiken wanneer u verwijst naar cellen in andere bladen. Stel bijvoorbeeld dat u een formule hebt in cel A1 van Blad1 die verwijst naar cel A1 van Blad2. De formule ziet er dan als volgt uit:
='Sheet2'!A1
Als u deze formule naar beneden wilt kopiëren, gebruikt u relatieve verwijzingen, zodat de formule er als volgt uitziet:
='Sheet2'!A1
Als u deze formule naar beneden kopieert, veranderen de verwijzingen automatisch. De formule in A2 van Blad1 ziet er dan zo uit:
='Sheet2'!A2
En de formule in A3 van Sheet1 ziet er als volgt uit:
='Sheet2'!A3

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik een Excel bestand openen?

U kunt de rechtermuisknop gebruiken om de bestandskoppeling in Microsoft excel te openen. Als u een spreadsheet in Microsoft excel wilt openen, gebruikt u het contextmenu met de rechtermuisknop.

Hoe maak ik van 2 cellen 1 cel in Excel?

De tekst van twee of meer cellen combineren in één cel
  1. Selecteer de cel waarin u de gecombineerde gegevens wilt hebben.
  2. Typ = en selecteer de eerste cel die u wilt combineren.
  3. Typ & en gebruik aanhalingstekens met een spatie ertussen.
  4. Selecteer de volgende cel die u wilt combineren en druk op Enter.
Hoe cel vastzetten in formule Excel?
Je kunt in Excel delen van een formule vastzetten door gebruik te maken van het dollarteken ($). Deze zet je voor de verwijzing die je vast wil zetten. Stel je hebt de formule =A1+B1 en je wil deze naar rechts doortrekken, maar niet dat hij de A aanpast. Dan kan dat door de formule =$A1+B1 te gebruiken.

En nog een vraag, hoe zie je aan de cursor dat je een vulgreep maakt?

U kunt deze optie zo nodig in- of uitschakelen door het volgende te doen:
  1. Klik op Bestand > Opties.
  2. Schakel in de categorie Geavanceerd onder Bewerkingsoptieshet selectievakje Vulgreep en cel slepen en neerzetten inschakelen in of uit.
Dus, welke toets moet je ingedrukt houden als je de vulgreep gebruikt en getallen met 1 wilt verhogen? De toets die u ingedrukt moet houden als u de vulgreep gebruikt en getallen met 1 wilt verhogen is de Shift-toets.

Bovendien, waar vind ik voorwaardelijke opmaak in excel?

Voorwaardelijke opmaak in Excel vindt u op het tabblad Home, in de groep Stijlen. Klik op de knop Voorwaardelijke opmaak om de opties voor voorwaardelijke opmaak te openen.
De opties voor voorwaardelijke opmaak variëren afhankelijk van de versie van Excel die u gebruikt. De meest voorkomende opties zijn echter het opmaken van cellen die specifieke waarden bevatten, die groter of kleiner zijn dan een bepaalde waarde, of die dubbel zijn.

Door Inman

Vergelijkbare artikelen

Hoe moet je een YouTube video editen? :: Hoe cijfers doortrekken Excel?
Handige links