Huis > W > Waar Staat De Afkorting Tft Voor?

Waar staat de afkorting TFT voor?

Afkorting van 'Thin Film Transistor-scherm'. Een type LCD-scherm dat een nog scherper en helderder beeld levert en nog platter is. TFT wordt ook wel 'active matrix' genoemd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe werkt een LED scherm?

Een LED is opgebouwd uit een anode en kathode waardoor de stroom vloeit en een LEDchip die zich bevindt in een reflector. Het geheel wordt omhuld met transparante of gekleurde kunststof, die bij standaard LEDs een klein lensje vormt zodat het licht iets gebundeld wordt ( zie de afbeelding hiernaast).
Mensen vragen ook: hoe warm wordt een tv?
BELANGRIJK: Houd uw tv tussen 0°C - 40°C en vermijd blootstelling aan direct zonlicht.

Hoe zit een tv in elkaar?

Een TV wordt samengesteld uit een scherm, elektronica en een behuizing. Het scherm is gewoonlijk een dunne plaat van glas of plastic. De elektronica omvat een voeding, een video-ingang en een audio-ingang. De behuizing is meestal gemaakt van metaal, plastic of hout. Men kan zich ook afvragen: welke tv heeft het beste beeld? Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Verschillende mensen hebben verschillende voorkeuren voor wat een goed beeld is, en er zijn verschillende factoren die de beeldkwaliteit kunnen beïnvloeden, zoals het type scherm, de resolutie en de kijkomgeving. Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan een tv met veel heldere, levendige kleuren, terwijl anderen misschien de voorkeur geven aan een meer natuurlijk ogend beeld. Uiteindelijk komt het neer op persoonlijke voorkeur, en er is niet één tv die universeel wordt beschouwd als de tv met het beste beeld.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Welke tv is het beste voor je ogen?

Het onafhankelijke onderzoeksinstituut TÜV Rheinland heeft voor het eerst het 'Eye Comfort Display' certificaat uitgereikt, en de eerste televisies die dit certificaat mogen dragen zijn televisies met een oled-paneel van LG.
Dienovereenkomstig, wat is de beste tv voor mij?
Hoe groter de afstand, hoe groter de tv mag zijn

Meet of schat de afstand tussen de bank en de plek van de televisie. Dan adviseren wij een schermgrootte die goed past in jouw kamer. Een vuistregel voor een comfortabele kijkafstand is 6 maal de schermdiagonaal in inches, of 2,4 maal de schermdiagonaal in centimeters.

Dus, wat is beter plasma of led?

Beeldkwaliteit. Veeleisende tv-kijkers zweren dikwijls bij plasma. Daar zit wat in, want een plasmatelevisie heeft doorgaans betere zwartwaarden en een groter kleurbereik dan led-tv's, waardoor beelden natuurgetrouwer en contrastrijker ogen.
Wat is de levensduur van een plasma tv? Plasmatelevisies hebben een levensduur van ongeveer 60.000 uur. Dit betekent dat als u uw plasma-tv 8 uur per dag gebruikt, deze ongeveer 7 jaar meegaat.

Bovendien, hoe herken je plasma tv?

Er zijn een paar manieren om te zien of een TV een plasma TV is. Ten eerste zijn plasma-tv's meestal veel groter dan andere soorten tv's. Ten tweede hebben plasma-tv's een glazen scherm, dat verschilt van de plastic schermen die op de meeste andere tv's te vinden zijn. Ten slotte hebben plasma-tv's meestal een hogere resolutie dan andere soorten tv's.

Door Hoshi Kljucaric

Vergelijkbare artikelen

Wat moet je doen als je Touch ID niet meer werkt? :: Wat doet een lcd scherm?
Handige links