Huis > W > Wat Is Een Json Bericht?

Wat is een JSON bericht?

JSON maakt gebruik van voor de mens leesbare tekst in de vorm van data-objecten die bestaan uit een of meer attributen met bijbehorende waarden. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt voor uitwisseling van data tussen server en webapplicatie, als een alternatief voor XML.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe deel je een bericht in je verhaal?

Klik op het bericht dat je wilt delen in je verhaal rechts van het 'vind ik leuk' en 'commentaar' icoontje.

Hoe werkt een JSON?

JSON bestaat uit twee bouwstenen:
  • Een verzameling naam/waarde paren. In de meeste programmeertalen noemt men dit object, record, struct, woordenboek, hash tabel, gesleutelde lijst of associatieve lijst.
  • Een gesorteerde lijst met waarden. In de meeste programmeertalen wordt dit array, vector, lijst of sequens genoemd.
Wat is de extensie JSON?
json bestand of JavaScript Object Notation, is een open standaard formaat dat leesbare tekst gebruikt om gegevens objecten bestaande uit attribuut-waarde paren te verzenden. De JSON-bestandsindeling wordt gebruikt om gestructureerde data over verschillende netwerkverbindingen te zenden.

Waarom JSON?

JSON is een populair gegevensformaat om gegevens gestructureerd op te slaan. Het wordt vaak gebruikt in webapplicaties om gegevens op te slaan in een formaat dat gemakkelijk kan worden gelezen door JavaScript. JSON wordt ook gebruikt in vele andere programmeertalen. Dienovereenkomstig, wat kun je met json? JSON (JavaScript Object Notation) is een lichtgewicht gegevensuitwisselingsformaat. Het is gemakkelijk voor mensen om te lezen en te schrijven. Het is gemakkelijk voor machines om te parsen en te genereren. Het is gebaseerd op een subset van de programmeertaal JavaScript, standaard ECMA-262 3e editie - december 1999. JSON is een tekstformaat dat volledig taalonafhankelijk is, maar gebruik maakt van conventies die bekend zijn bij programmeurs van de C-familie van talen (C, C++, JavaScript, enz.). Deze eigenschappen maken JSON tot een ideale taal voor gegevensuitwisseling.

Gerelateerde artikelen

Wat kost een gesponsord bericht op Facebook?

Je kunt een bericht voor 2 per dag promoten. Afhankelijk van het budget dat je hebt gekozen, is het aan jou hoe vaak en aan hoeveel mensen je gepromote bericht wordt getoond. Hoe hoger het budget, hoe hoger het bericht wordt getoond.

Hoe JSON bestand openen?

Er zijn een paar verschillende manieren om een JSON-bestand te openen. Eén manier is om een teksteditor te gebruiken, zoals Notepad++, Sublime Text of Atom. Een andere manier is het gebruik van een JSON-viewer, zoals JSONViewer. Tenslotte kunt u een opdrachtprompt gebruiken, zoals JSONlint, om uw JSON-bestand te valideren en te formatteren.

Door Saxe Osner

Vergelijkbare artikelen

Welke browsers ondersteunen JavaScript? :: Wie is populairder BTS of Blackpink?
Handige links