Huis > H > Hoe Bijlage Vermelden In Mail?

Hoe bijlage vermelden in mail?

Bijlage en disclaimer Top

Voor het gebruiksgemak van de ontvanger geeft u de bestanden die u meestuurt een duidelijke naam. Die naam wordt automatisch weergegeven op de regel Bijlagen (of Attachments), onder de regel Cc of Bcc. Vermeld in uw bericht altijd wat voor bestand u precies meestuurt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe open ik een bijlage op mijn iPhone?

Als u een e-mail met een bijlage ontvangt, kunt u deze openen nadat u de bijlage naar uw computer hebt gedownload.

Je kunt ook vragen wat is de volgorde van een brief?

alle vaste briefonderdelen beginnen links tegen de kantlijn; de volgorde van de vaste onderdelen is: afzender, geadresseerde, plaats en datum, onderwerp, kenmerk, aanhef, briefinhoud, slotformule en ondertekening, bijlagen en kopie; een nieuwe alinea begint niet met een inspringing, maar na een witregel.
Vervolgens, hoe zet je een cc in een brief?
De vermelding Kopie komt doorgaans onder aan de brief, onder de naam van de ondertekenaar en de vermelding van eventuele bijlage(n). Indien u zowel bijlagen als een kopie verstuurt, laat u tussen beide woorden minimaal één witregel.

En nog een vraag, hoe onderteken je een brief?

U kunt een brief op verschillende manieren ondertekenen. Als u de brief met de hand schrijft, kunt u gewoon uw naam onderaan zetten. Als u de brief typt, kunt u uw naam typen en daaronder uw handtekening zetten. U kunt ook elektronisch ondertekenen met software als Adobe Acrobat. Wat zet je in een mail met bijlage? Wanneer u iemand een bijlage e-mailt, moet u ervoor zorgen dat u een kort bericht toevoegt waarin u uitlegt wat de bijlage is. Zorg ook voor een goede onderwerpregel, zodat de ontvanger weet waar de e-mail over gaat.

Gerelateerde artikelen

Hoe log ik in op mijn Live Mail?

Ga naar de aanmeldingspagina van Outlook.com, voer uw e-mailadres of telefoonnummer in en selecteer Aanmelden. Er zijn opmerkingen.

Hoe groet je iemand in een mail?

In een brief of een e-mail doe je dat meteen aan het begin met de aanhef. Met deze introducerende woorden begroet je de lezer. Dat kan op een formele manier met bijvoorbeeld Geachte of op een informele manier met bijvoorbeeld Beste.
Wat staat er bovenaan een brief?
Bovenaan de brief vermeldt u uw adres en dat van de geadresseerde, de datum en de aanhef. U sluit de brief af met uw naam en handtekening.

Hoe schrijf je een datum in een brief?

In gewone lopende tekst en bovenaan in een brief heeft de voorkeur. De verkorte notatie krijgt streepjes of punten: 14-04-2011, 14.04.2011. In een internationale context of wanneer er op de datum gesorteerd moet kunnen worden, is de volgorde omgekeerd: 20110414, 2011-04-14.
Hoe begin je een brief in het Nederlands? Er is geen vast antwoord op de vraag hoe een brief in het Nederlands moet beginnen, omdat dit afhangt van de relatie tussen de afzender en de ontvanger. Bij een formele brief is het gebruikelijk om te beginnen met "Geachte heer/mevrouw", gevolgd door de achternaam van de ontvanger; bij een informele brief is het gebruikelijker om te beginnen met "Beste", gevolgd door de voornaam van de ontvanger. Andere mogelijke manieren om een brief te beginnen zijn "Lieve" of "Beste" gevolgd door de voornaam van de ontvanger, of gewoon "Hallo" gevolgd door de voornaam van de ontvanger.

Trouwens, waarom iemand in cc zetten?

Wanneer u iemand in cc zet, stuurt u hem of haar een kopie van de e-mail. Dit wordt meestal gebruikt wanneer u wilt dat die persoon op de hoogte is van de inhoud van de e-mail, maar u niet per se een antwoord hoeft of wilt.

Door Thorbert Freund

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent CC onderaan een document? :: Hoe zet ik mijn contacten over van telefoon naar sim?
Handige links