Huis > W > Wat Betekent Cc Onderaan Een Document?

Wat betekent CC onderaan een document?

Cc is de afkorting van ofwel het Engelse 'carbon copy' ofwel het Franse 'copie conforme'. Er wordt mee aangegeven wie een kopie, afschrift of exemplaar van een brief of mail ontvangt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is een JPG document?

Het bekendste bestandstype voor foto's is de JPG. Een gecomprimeerd formaat is een JPG. Het kan gecomprimeerd of geplet worden genoemd.

Wat dit betreft, waar moet tav in een brief?

Voor de naam van de geadresseerde of de afdeling wordt vaak de afkorting t.a.v. ('ter attentie van') opgenomen, hoewel dat niet strikt noodzakelijk is. Als t.a.v. wel wordt vermeld, schrijf die afkorting dan met een hoofdletter. Ze staat immers aan het begin van een tekstregel.
Hoe schrijf je ondertekend?
ondertekenen/vervoeging
vervoeging van de bedrijvende vorm van ondertekenen
onbepaalde wijslang
tegenwoordig (o.t.t.)ondertekenondertekenen
verleden (o.v.t.)ondertekendeondertekenden
toekomend (o.t.t.t.)zal ondertekenenzullen ondertekenen

Wat dit betreft, hoe een brief af te sluiten?

Er zijn een paar verschillende manieren om een brief af te sluiten, afhankelijk van het soort brief dat u schrijft. Voor een formele brief gebruik je meestal "Hoogachtend", "Respectvol" of "Groeten". Voor een meer informele brief gebruik je "Het beste", "Het beste", "Proost" of "Bedankt". Hoe schrijf je handtekening? Er is niet één antwoord op deze vraag, want het hangt af van welke software je gebruikt en in welk formaat je je handtekening wilt hebben. Enkele tips voor het schrijven van een handtekening in het algemeen zijn het gebruik van een eenvoudig lettertype, het kort en krachtig houden van de handtekening en het gebruik van je volledige naam.

Gerelateerde artikelen

Wat betekent PST Outlook?

Een persoonlijke opslagtabel is een gegevensbestand met gegevens van Microsoft Outlook. Outlook kan worden gebruikt om PST-bestanden te openen. U kunt Gmail gebruiken om ze te importeren.

Dienovereenkomstig, hoe stuur je een mail als bijlage mee?

Bericht toevoegen als bijlage

Dubbelklik in het programma Outlook op de e-mail. Klik in de mail rechtsboven op de knop met de drie puntjes. Klik op Doorsturen als bijlage. Een nieuw, leeg e-mailbericht opent.
Trouwens, wat wordt er bedoeld met bijlagen?
Een bijlage, of appendix, is een deel van een rapport of scriptie waarin men over het algemeen achtergrondmateriaal opneemt dat de hoofdtekst onnodig lang zou maken. Een bijlage kan ook een los deel zijn die bij een brief of een tijdschrift gevoegd wordt.

Je kunt ook vragen hoe mail als bijlage versturen outlook?

Outlook: doorsturen als bijlage
  1. Klik in Postvak In het e-mail bericht aan.
  2. In het lint bovenaan, klik bij het tabblad "Start" in het deelvenster "Reageren" op "Meer" > "Doorsturen als bijlage"
  3. Een nieuw e-mail bericht wordt geopend.
  4. Klik tot slot op "Verzenden".
  5. De geselecteerde e-mail wordt als bijlage meegestuurd.
Hoe een mail afsluiten informeel? "Hoe sluit je een e-mail informeel af?"
Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. Sommige mensen sluiten hun e-mails liever af met een eenvoudig "Bedankt", terwijl anderen kiezen voor een formeler "Bedankt voor uw tijd". Uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen wat een gepaste e-mailafsluiting is.

Hoe eindig je een mail met een vraag?

De beste manier om een e-mail met een vraag te eindigen is met een hoffelijke afsluiting zoals "Bedankt voor uw tijd" of "Hoogachtend". Dit soort afsluitingen laten de ontvanger weten dat u hun tijd waardeert en oprecht geïnteresseerd bent in hun antwoord.

Door Backer

Vergelijkbare artikelen

Hoe zet je interne opslag verplaatsen naar SD kaart? :: Hoe bijlage vermelden in mail?
Handige links