Huis > W > Wat Is Een Ander Woord Voor Rationeel?

Wat is een ander woord voor rationeel?

doordacht, redelijk, verantwoord, verstandelijk, verstandig, weldoordacht, weloverwogen. rationeel (bn) : logisch, systematisch.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat is een rationele aankoop?

Rationele aankoop is er een die wordt gedaan na voorafgaande planning en waarbij rekening is gehouden met alle factoren waaruit die aankoop bestaat.
Waarom word ik zo emotioneel?
Een veelvoorkomende oorzaak is stress. Je kunt bijvoorbeeld veel deadlines op je werk hebben of weinig waardering ontvangen. Kritiek van andere mensen kan ook stressvol zijn, net als te weinig tijd voor jezelf. Wanneer je veel stress hebt, kun je overbelast raken.

Wat is het tegenovergestelde van emotioneel?

Het tegenovergestelde van emotioneel is logisch. Dit in overweging nemend, hoe nemen mensen beslissingen? Er is niet één antwoord op deze vraag, want mensen kunnen op verschillende manieren beslissingen nemen. Sommige mensen gebruiken logica en redenering om tot een conclusie te komen, terwijl anderen beslissingen nemen op basis van hun gevoelens of emoties. Sommige mensen kunnen ook een combinatie van logica en emoties gebruiken om een beslissing te nemen. Er is geen goede of verkeerde manier om een beslissing te nemen, want verschillende mensen hebben verschillende methoden die voor hen het beste werken.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Wat is een rationele argument?

Op basis van rede, beredeneerd, zorgvuldig uitgedacht, niet impulsief, emotioneel of onbesuisd. Iemand die rationeel denkt of handelt, volgt de regels van de logica, overweegt alle feiten en, bedenkingen en bekijkt alle argumenten die voor of tegen een bepaalde theorie of handelswijze pleiten.
Wat is het verschil tussen intuïtief denken en rationeel denken?
Intuïtief denken is in feite het soort denken dat je helpt de werkelijkheid in het moment te begrijpen, zonder logica of analyse. Er is ook geen taal bij betrokken. Het gaat alleen maar over tekens en sensaties. Meestal gaat het in tegen wat we zouden kunnen zien als 'rationeel denken'.

Dus, wat betekent rationaliteit?

Rationaliteit is consistent handelen op basis van de rede. Hierbij vindt ideevorming en handelen plaats op basis van feiten met kennis van oorzaak en gevolg en zijn de te verwachten baten groter dan de verwachte kosten, maximalisatie van het verwachte nut of vooruitzicht.
Trouwens, wat betekent consistent zijn? Consequent zijn betekent dat je altijd hetzelfde doet, of je altijd op dezelfde manier gedraagt. Als je bijvoorbeeld consequent te laat op je werk komt, weet je baas dat je geen betrouwbare werknemer bent.

Bovendien, wat is geëngageerd zijn?

In Git, als je commit, maak je een momentopname van je project op dat moment. Deze momentopname wordt opgeslagen als een commit object, dat informatie over de commit bevat, zoals de auteur, de datum/tijd, en een verwijzing naar de bovenliggende commit (of commits). De bovenliggende commit(s) vertegenwoordigen de staat van het project op het moment van de commit. Het commit object bevat ook een verwijzing naar een boom object, die de staat van de bestanden van het project op dat moment weergeeft.

Door Silverstein

Vergelijkbare artikelen

Kan de politie je telefoon afluisteren? :: Wat is een rationeel persoon?
Handige links