Huis > W > Wat Kan Je Allemaal Met Active Directory?

Wat kan je allemaal met Active Directory?

Het biedt authenticatie, instellingsmogelijkheden en toegang voor bestanden, software en bijvoorbeeld printers. Om AD te kunnen gebruiken worden protocollen zoals Kerberos en NTLM voor de authenticatie gebruikt terwijl men met LDAP de gegevens uit de Active Directory database kan opvragen en bewerken.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is Active Directory Domain service?

Active Directory is Microsofts eigen implementatie van de directorydienst en kan worden gebruikt in Windows-omgevingen vanaf Windows 2000. Active Directory kan worden gebruikt om het beleid in het netwerk van een organisatie te beheren.

Vervolgens, wat is een domein controller?

Een domeincontroller is een server in een computernetwerk van Microsoft Windows die centraal beheert wie er toegang tot welke stukken van het domein mag hebben. Dit in tegenstelling tot het werkgroep-model, waarbij gebruikers en toegang op iedere individuele computer ingesteld moeten worden.
En nog een vraag, wat is een forest domain?
Wat zijn bossen? Een forest is een logische constructie die door Active Directory Domain Services (AD DS) wordt gebruikt om een of meer domeinen te groeperen. De domeinen slaan vervolgens objecten op voor gebruikers of groepen en bieden verificatieservices.

Bovendien, kan domein niet vinden?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom u een domein niet kunt vinden. De meest voorkomende reden is dat het domein dat u zoekt al door iemand anders is geregistreerd. Een andere mogelijkheid is dat het domein dat u zoekt een premium domein is en niet beschikbaar is voor publieke registratie. Als u moeite heeft met het vinden van een domein, kunt u proberen een domein zoekdienst te gebruiken zoals GoDaddy of Network Solutions. Trouwens, wat is een ldap? Een LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) is een soort gidsdienst die over het internet of een ander netwerk loopt. Het gebruikt het TCP/IP-protocol om met clients en servers te communiceren. LDAP wordt gebruikt om informatie op te slaan en op te halen bij een directory server.

Gerelateerde artikelen

Welke Xbox zijn er allemaal?

Er zijn vier consoles in de reeks, waaronder de zesde generatie, de zevende generatie en de achtste generatie.

Dus, hoe werkt azure active directory?

De Microsoft Azure Active Directory is eigenlijk een verlenging van je infrastructuur naar de cloud en werkt als een universeel identiteitsplatform om identiteiten te beheren en te beveiligen. Je behoudt bestaande on-premise investeringen en houdt voortaan controle vanuit de dynamische cloud.
Mensen vragen ook: wat is het verschil tussen een werkgroep en een domein?
Pc's in thuisnetwerken maken meestal deel uit van een werkgroep en mogelijk van een thuisgroep, en pc's in bedrijfsnetwerken maken meestal deel uit van een domein. Pc's die Windows RT of Windows 8 uitvoeren, kunnen geen lid worden van een domein.

Wat is een DNS adres?

Domain Name Servers (DNS) houden bij welke websitenaam bij welk IP-nummer hoort. Een DNS-service vertaalt een opgevraagd webadres naar het IP-adres van de server waarop de website draait.
Waarom Azure AD? Er zijn veel redenen om Azure AD te kiezen boven andere identity providers, maar enkele van de meest overtuigende redenen zijn:
- Azure AD is zeer schaalbaar en kan miljoenen gebruikers ondersteunen
- Azure AD integreert naadloos met andere Azure-services
- Azure AD biedt een robuuste set functies, waaronder single sign-on, multi-factor authenticatie en meer
- Azure AD is een kosteneffectieve oplossing die uw organisatie geld kan besparen.

En nog een vraag, wat te doen als dns server niet reageert?

Als de DNS-server niet reageert, moet eerst de status van de DNS-server worden gecontroleerd. Als de server online en toegankelijk is, is de volgende stap de configuratie van de DNS-server te controleren. Als de DNS-server correct is geconfigureerd, is de volgende stap het controleren van het netwerk op eventuele problemen.

Door Hylton

Vergelijkbare artikelen

Wat is het verschil tussen PMS en CMYK? :: Is 128GB genoeg voor een laptop?
Handige links