Huis > W > Wat Is De Functie Van Een Secure Boot?

Wat is de functie van een secure boot?

Secure Boot is een technologie waarbij de systeem firmware controleert of de systeem bootlader is ondertekend net een cryptografische sleutel die geautoriseerd wordt door een database in de firmware.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de als functie in Excel?

Een manier om een waarde terug te geven als een voorwaarde waar is en een andere als deze niet waar is, is door de functie ALS te gebruiken. Bijvoorbeeld:

Heb ik secure boot?

Hoe weet ik of mijn besturingssysteem start in UEFI- of BIOS-modus? Bij Windows start je Systeeminformatie (msinfo32.exe). Als daar de 'Status beveiligd opstarten' actief is, dus de UEFI Secure Boot, dan is onmiddellijk duidelijk dat er ook in de UEFI-modus is gestart.
Hoe secure boot inschakelen?
Wat is Secure Boot?
  1. Klik op de Windows-knop linksonder in het scherm of druk op de Windows-toets.
  2. Typ in de zoekbalk: msinfo32.
  3. Druk op Enter.
  4. Systeeminformatie wordt geopend en System Summary moet standaard worden geselecteerd.
  5. Zoek aan de rechterkant van dit scherm naar BIOS-modus en Secure Boot State.

Daarvan, hoe secure boot uitschakelen windows 10?

Secure Boot is een functie van Windows 10 die ervoor zorgt dat alleen vertrouwde besturingssysteembestanden kunnen worden geladen bij het opstarten. Dit kan helpen uw computer te beschermen tegen kwaadaardige software die probeert te laden wanneer Windows start.
Om Secure Boot uit te schakelen, moet u de BIOS- of UEFI-instellingen voor uw computer openen. Dit doet u meestal door tijdens het opstarten op een toets te drukken, zoals F1, F2, F12 of Esc.
Als je eenmaal in de BIOS of UEFI instellingen bent, zoek dan naar een instelling die zegt "Secure Boot" of "Enable Secure Boot". Deze instelling staat in de Beveiliging of Boot sectie van de BIOS of UEFI instellingen.
Verander de instelling in "Uitgeschakeld", sla uw wijzigingen op en verlaat de BIOS- of UEFI-instellingen. Uw computer start nu op zonder dat Secure Boot is ingeschakeld. Trouwens, kan secure boot niet uitzetten? Er zijn een paar manieren om veilig opstarten uit te schakelen, afhankelijk van uw BIOS. De meest gebruikelijke manier is om naar de BIOS instellingen te gaan en de "Boot" of "Security" tab te vinden. Daar zou je een optie moeten vinden om beveiligd opstarten uit te schakelen. Als u de optie niet kunt vinden, raadpleeg dan de handleiding van uw moederbord of pc voor meer instructies.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de functie afronden in Excel?

Het getal wordt afgerond naar het dichtstbijzijnde cijfer als aantal_decimalen gelijk is aan nul. Het getal wordt naar links afgerond als het kleiner is dan 0. Als u verder van nul naar boven wilt afronden, gebruikt u de functie ROUND.

Hoe kom ik in de veilige modus?

Druk op Windows -toets + R (dwing Windows om elke keer dat u de pc opnieuw opstart in de veilige modus te starten)
  1. Druk op de Windows -toets + R.
  2. Typ msconfig in het dialoogvenster.
  3. Selecteer het tabblad Opstarten .
  4. Selecteer de optie Veilig opstarten en klik op Toepassen .
Waar vind ik secure boot?
Wil je snel nagaan of secure boot op je systeem is geactiveerd, druk dan op Windows-knop+R en voer msinfo32 uit. In de rubriek Systeemoverzicht tref je Status beveiligd opstarten aan: Ingeschakeld, Uitgeschakeld of Niet ondersteund.

Kan geen compatibele TPM vinden?

Als de boodschap "Kan geen compatibele TPM vinden" verschijnt, wil dat betekenen dat je computer niet is uitgerust met TPM, of dat ze uitgeschakeld staat in het UEFI of Bios van het moederbord.
Waar vind ik TPM in BIOS? TPM, of Trusted Platform Module, is een beveiligingsfunctie in sommige computers waarmee apparaten veilig kunnen worden geverifieerd. Het is meestal te vinden in het BIOS onder het tabblad Beveiliging.

Dienovereenkomstig, hoe krijg je toegang tot het uefi?

Er zijn een paar verschillende manieren om toegang te krijgen tot de Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) op uw computer. Eén manier is om het BIOS menu te openen en te zoeken naar de UEFI instellingen. Deze bevinden zich meestal in de Boot instellingen. Een andere manier om toegang te krijgen tot de UEFI is door op te starten in de Windows Recovery Environment (WinRE) en de Command Prompt te starten. Van hieruit kunt u het volgende commando typen: bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\Microsoftbootmgfw.efi.

Door Fraase

Vergelijkbare artikelen

Wat is het verschil tussen UEFI en Legacy? :: Waarom MySQL?
Handige links