Huis > W > Waar Wordt De Cloud Opgeslagen?

Waar wordt de cloud opgeslagen?

Cloudopslag. Bij cloudopslag staat uw data niet op uw eigen servers, maar wordt uw data opgeslagen bij uw cloudprovider of datacenter. Via internet heeft u toegang tot uw data.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Mensen vragen ook: hoe betrouwbaar is de cloud?

Het opslaan van gegevens in de cloud is heel veilig; het blijft echter mogelijk dat cybercriminelen bij uw gegevens komen. Zorg er daarom voor dat uw (vertrouwelijke) documenten zijn beveiligd met een wachtwoord en/of zijn versleuteld (encryptie). Hoe veilig de cloud ook is, cybercrime kan niet altijd worden voorkomen.
Trouwens, hoe lang bestaat de cloud?
De geschiedenis van Cloud Computing begon in 1995. Het idee om via een browser een applicatie (software) te laten draaien kwam van de makers van Netscape. Dit idee ontstond omdat er op dat moment verschillende besturingssystemen waren waar iedere keer apart software voor ontwikkeld voor moest worden.

Wat dit betreft, hoe oud is cloud?

Cloud computing is een relatief nieuwe technologie: de eerste grote publieke cloud provider, Amazon Web Services, ging pas in 2006 van start. De onderliggende technologieƫn die cloud computing mogelijk maken, zoals virtualisatie, bestaan echter al veel langer. Mensen vragen ook: welke cloud services zijn er? De drie meest voorkomende soorten clouddiensten zijn Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Software as a Service (SaaS). Deze diensten worden geleverd door cloud providers, die klanten via het internet toegang geven tot hun infrastructuur, platforms of software. IaaS biedt klanten toegang tot de infrastructuur van een cloud provider, die zij kunnen gebruiken om hun eigen toepassingen te bouwen en uit te voeren. PaaS biedt klanten toegang tot het platform van een cloudprovider, waarmee zij hun eigen toepassingen kunnen ontwikkelen en implementeren. SaaS biedt afnemers toegang tot de software van een cloud provider, die zij kunnen gebruiken om hun eigen applicaties te draaien.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Dus, hoe installeer je de cloud?

Cloud installeren op je pc
  1. Download de Cloud-app via MyProximus op je pc.
  2. Open het gedownloade bestand (.exe) en volg de installatie-instructies op het scherm.
  3. Open de app en accepteer de algemene voorwaarden.
  4. Vul je MyProximus-login en -wachtwoord in en klik op Verbinden.
Hoe maak ik een account in de cloud?
Je kunt cloudopslag ook openen via een Windows-, Mac- of Linux-besturingssysteem, op een van deze twee manieren: via het internet op dropbox.com of met onze desktopapp. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat je apparaat is verbonden met internet om je bestanden te uploaden en openen.

Dit in overweging nemend, hoe werkt opslaan in de cloud?

Cloud computing is simpel gezegd de online opslag van gegevens, software en bestanden waar je altijd op aanvraag toegang tot hebt. Deze opslagruimte bevindt zich in de zogenaamde 'cloud', wat vertaald een wolk is. Deze term wordt gebruikt omdat de plek waar je bestanden en gegevens staan niet zichtbaar/tastbaar is.
Vervolgens, wat kost opslag in de cloud? De kosten van cloudopslag variƫren per provider, maar beginnen meestal bij ongeveer $0,10 per gigabyte per maand.

Bovendien, wat kost een server in de cloud?

Er zijn een paar dingen om te overwegen bij het bepalen van de kosten van een server in de cloud. Het eerste is het type cloudserver dat u nodig hebt. Er zijn drie hoofdtypen cloudservers: on-demand, gereserveerd en dedicated. On-demand servers zijn de meest voorkomende en kosteneffectief, gereserveerde servers zijn voor wanneer u meer voorspelbare prijzen nodig hebt, en dedicated servers zijn voor wanneer u de meeste controle en beveiliging nodig hebt. Het volgende waar u rekening mee moet houden is de grootte van de server. Cloudservers worden meestal gemeten in CPU-cores, geheugen en opslag. Hoe meer resources u nodig hebt, hoe duurder de server zal zijn. Ten slotte moet u de locatie van de server in overweging nemen. Cloudservers kunnen zich in verschillende delen van de wereld bevinden, en hoe dichter de server bij uw gebruikers staat, hoe beter de prestaties zullen zijn. Servers op verschillende locaties zullen echter verschillende bedragen kosten.

Door Marilee Teasley

Vergelijkbare artikelen

Is HMSN een spierziekte? :: Waarom in de cloud?
Handige links