Huis > W > Wat Heeft Tim Berners-Lee Gedaan Voor De Wereld?

Wat heeft Tim Berners-Lee gedaan voor de wereld?

Computerwetenschapper Sir Tim Berners-Lee is de uitvinder van het World Wide Web, het HTTP-protocol en HTML-opmaaktaal voor webpagina's, waarvoor hij de ideeën vanaf 1989 ontwikkelde bij CERN.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Hoe maak ik van een HTML bestand een pdf?

HTML-pagina's converteren naar PDF-bestanden:
  1. Op een Windows-computer open je een HTML-webpagina in Internet Explorer, Google Chrome of Firefox.
  2. Klik op de knop "Converteren naar PDF" in de Adobe PDF-werkbalk om de PDF-conversie te starten.
  3. Voer een bestandsnaam in en sla je nieuwe PDF-bestand op op de gewenste locatie.
En nog een vraag, hoe maak je een website in html?
Het eerste wat je nodig hebt als je zelf een webpagina maken wilt, is een html-editor. Een goede, gratis editor die geschikt is voor zowel Windows, Mac en Linux is Brackets. Dit is de editor die ik tegenwoordig zelf het meest gebruik.

Men kan zich ook afvragen: hoe maak je een index van een website?

Om een index van een website te maken, moet men eerst de site crawlen om alle nodige informatie te verzamelen. Zodra alle informatie is verzameld, kan men een index maken met behulp van verschillende methoden, zoals een index op basis van trefwoorden of een index op basis van onderwerpen. Hoelang duurt het om HTML te leren? Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden omdat het van een aantal factoren afhangt, zoals hoeveel tijd u bereid bent te besteden aan leren, hoeveel ervaring u heeft met coderen en webontwikkeling, en hoe comfortabel u bent met het oppikken van nieuwe technologieën.
Een redelijke schatting is dat iemand zonder ervaring ongeveer 20-30 uur nodig heeft om de basis van HTML te leren. Bedenk echter dat HTML slechts een klein onderdeel is van het ontwikkelen van websites - er zijn ook CSS, JavaScript en diverse andere technologieën bij betrokken. HTML leren is dus slechts de eerste stap - als u een bekwaam webontwikkelaar wilt worden, zult u ook andere technologieën moeten blijven leren.

Gerelateerde artikelen

Waar gebruik je PNG voor?

Het is geschikt voor logo's, iconen, afbeeldingen met tekst en tekeningen. Wanneer u geen compromissen wilt sluiten over bepaalde details in een afbeelding, en wanneer u een transparante achtergrond nodig hebt, gebruikt u PNG.

Wat is een HTML 5 bestand?

HTML5 is een verzamelnaam voor een uitbreiding op de (X)HTML-standaard, CSS en nieuwe API's voor en versies van javascript. HTML5 moet het ontwikkelen van webapplicaties vereenvoudigen en brengt de webapplicatie veel dichter bij het klassieke computerprogramma.
Hoe html code weergeven?
Houd Ctrl ingedrukt en klik op U (Ctrl + U) en je ziet de broncode van de website. Dit is geschikt voor een Windows computer. Voor een Mac computer druk je op Option + Command + U in Google Chrome en Microsoft Edge. In Firefox druk je op Command + U.

Wat kan je met HTML en CSS?

Waar je met HTML de inhoud en de indeling van een webpagina kan bepalen, wordt CSS gebruikt om de webpagina van vormgeving te voorzien. In deze blog lees je hoe HTML en CSS precies werken. HTML staat voluit voor Hyper Text Markup Language en kan gezien worden als een taal om een pagina op te maken.
Wat kan je met CSS? CSS is een stylesheet-taal die wordt gebruikt voor het beschrijven van de presentatie van een document dat in een opmaaktaal is geschreven. Een stylesheet is een verzameling regels die een webbrowser vertelt hoe een document geschreven in HTML of XML moet worden weergegeven.
CSS wordt gebruikt om alle HTML-tags op te maken, inclusief de body van het document, koppen, paragrafen en andere stukken tekst. CSS kan ook worden gebruikt om de weergave van tabelelementen, rasterelementen en afbeeldingen vorm te geven.

Hoe gebruik je CSS?

CSS, of Cascading Style Sheets, is een stijlbladtaal die wordt gebruikt om de presentatie van een in een opmaaktaal geschreven document te beschrijven. Een stylesheet is een verzameling regels die een webbrowser vertelt hoe een document geschreven in HTML of XML moet worden weergegeven.
CSS wordt gebruikt om alle HTML-tags op te maken, inclusief de body van het document, koppen, paragrafen en andere stukken tekst. CSS kan ook worden gebruikt om de weergave van tabelelementen, rasterelementen en afbeeldingen vorm te geven.

Door Brittain

Vergelijkbare artikelen

Kun je gehackt worden via Instagram? :: Waarom HTML gebruiken?
Handige links