Huis > W > Waar Komen De Trollen Vandaan?

Waar komen de trollen vandaan?

Trollen zijn wezens uit fabels en mythes. Ze komen oorspronkelijk uit Noord-Europa, vooral Noorwegen, Zweden, Denemarken en Zuid-Duitsland. Ze zijn niet erg slim en lopen vaak rond met een knuppel of bijl om hun vijanden te verwonden.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat is het gevaar van trollen?

Het zogeheten trollen als vorm van normoverschrijdend gedrag online neemt toe. Trollen kan beginnen met pesten, maar verergeren tot intimideren en stalken. Het kan slachtoffers zelfs tot zelfmoord drijven. Als dit online gedrag de veiligheid en leefbaarheid schaadt, komt het als verschijnsel in beeld bij de overheid.
Vervolgens, waar komt het woord trol vandaan?
Etymologisch hebben de Scandinavische trol en de (internet)trol echter niets met elkaar te maken. De naam van het mythologische wezen is het Oudnoorse woord troll (monster), terwijl het moderne woord (internet)trol teruggaat op het Engelse werkwoord trolling: vissen met een sleeplijn met aas.

Dit in overweging nemend, wat betekent een trol?

Er is niet één definitief antwoord op deze vraag. In het algemeen is een trol iemand die opruiende, beledigende of anderszins storende inhoud online plaatst met de bedoeling een reactie van andere gebruikers uit te lokken. Trollen kunnen zich ook bezighouden met activiteiten zoals spamming of het overspoelen van message boards en chatrooms met nutteloze of repetitieve berichten. Wat is iemand trollen? De definitie van iemand "trollen" kan variëren, maar over het algemeen wordt het gedefinieerd als het opzettelijk provoceren of ophitsen van een andere persoon of groep mensen online. Dit kan om verschillende redenen gebeuren, maar vaak gebeurt het gewoon om mensen op te hitsen of om chaos te veroorzaken. Het kan moeilijk zijn om te bepalen of iemand aan het trollen is of gewoon echt zijn mening geeft, maar vaak maken trollen opruiende of beledigende opmerkingen zonder echt doel, behalve om mensen boos te maken.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Welke wezens veranderen in steen wanneer ze worden beschenen door de zon?

Trollen zijn wezens die voorkomen in de trilogie In de Ban van de Ring van J.R.R. Tolkien. In de boeken van Tolkien zijn trollen sterke domme wezens die in steen veranderen als ze door de zon beschenen worden. Trollen zijn meestal gewapend met een bijl of hamer om hun tegenstanders te verpletteren.
Bovendien, waarom trollen?
Trollen handelen uit een gevoel van macht, vermaak, verveling en wraaklust en dat kunnen ze vooral doen dankzij de anonimiteit die ze online hebben. Volgens Hardaker's onderzoek zijn trollen lang niet allemaal jong, zoals vaak wordt gedacht, maar van alle leeftijden en afkomsten.

Trouwens, wat is een trol op facebook?

Een trol is een persoon die berichten plaatst in een internetomgeving om voorspelbare emotionele reacties uit te lokken als woede, irritatie, verdriet of scheldpartijen - ook wel flames genoemd in internetjargon, opzettelijk verkeerde informatie geeft of zich doelbewust anders voordoet.
Hoe herken je een trol op Facebook? Er is geen zekere manier om een trol op Facebook te herkennen, omdat mensen anoniem kunnen zijn en valse namen kunnen gebruiken. Er zijn echter enkele algemene waarschuwingssignalen die erop kunnen wijzen dat iemand een trol is. Deze omvatten:
opruiende of beledigende opmerkingen maken
-ruzies beginnen met andere gebruikers
-opruiende of beledigende inhoud posten
-andere gebruikers taggen in opruiende of beledigende inhoud
-meerdere accounts aanmaken
-zich voordoen als een andere gebruiker
Als je een gebruiker tegenkomt die een van deze gedragingen vertoont, kun je hem het beste vermijden en indien mogelijk rapporteren aan Facebook.

Wat is een Trollenfabriek?

Een trollenfabriek is een soort internetoperatie waarbij mensen worden betaald om valse of misleidende informatie te creëren en online te verspreiden. Het doel van een trollenfabriek is chaos te creëren en tweedracht te zaaien door het creëren en versterken van verdeeldheid zaaiende inhoud. Trollenfabrieken gebruiken meestal sociale media om hun boodschap te verspreiden en kunnen zeer moeilijk te identificeren zijn.

Door Osswald

Vergelijkbare artikelen

Wat betekent flamen? :: Waar vind ik gescande documenten terug op Mac?
Handige links