Huis > W > Waar Wordt Smtp Voor Gebruikt?

Waar wordt SMTP voor gebruikt?

SMTP is een afkorting die staat voor Simple Mail Transfer Protocol. Het betreft een communicatie protocol om berichten naar een mailserver te verzenden of om te ontvangen. Voor de ontvangst van berichten wordt veelal IMAP en POP3 gebruikt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Trouwens, waarom kan ik geen mail verzenden maar wel ontvangen?

Indien u problemen heeft met het versturen van E-mails maar u kunt wel normaal E-mails ontvangen dan is vermoedelijk de oorzaak dat de uitgaande email poort 25 is geblokkeerd door uw Internet provider. Als poort 25 is geblokkeerd is het technisch gezien onmogelijk om mails te versturen via onze mail servers!
Dienovereenkomstig, waarom werkt mijn uitgaande mail niet?
Als u geen verbinding kunt maken met de mailserver dan dient u waarschijnlijk de poort te wijzigen. U vindt dit vaak bij de geavanceerde instellingen van de SMTP server. Verander poort 25 naar 587 en zet de verificatie op aan of op wachtwoord.

Men kan zich ook afvragen: wat is een smtp fout?

Er zijn een paar verschillende soorten SMTP-fouten, maar de meest voorkomende is de "550"-fout. Deze fout betekent dat het e-mailadres van de ontvanger niet kon worden gevonden, of dat het e-mailadres ongeldig is. Dus, wat is mijn server voor uitgaande mail? De server voor uitgaande e-mail is verantwoordelijk voor het verzenden van e-mails van de e-mailclient naar de mailserver van de ontvanger. De server voor uitgaande e-mail gebruikt het Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) om de e-mails te verzenden.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Dienovereenkomstig, hoe smtp server instellen?

De Outlook SMTP server instellen in Post SMTP.
...
Configureer ze vervolgens zo:
  1. Outgoing Mail Server Hostname: smtp.office365.com.
  2. Outgoing Mail Server Port: 587.
  3. Envelope-From Email Address: Voer hier je Outlook e-mailadres toe.
  4. Security: STARTTLS.
  5. Authentication: Login.
  6. Username: Je volledige Outlook e-mailadres.
Kan geen mail verzenden vanuit Outlook?
Wanneer het Outlook-programma geen e-mails kan verzenden of ontvangen, kan dit worden veroorzaakt door verschillende problemen.
  • Een Outlook-invoegtoepassing die niet werkt.
  • Onjuiste e-mailinstellingen.
  • Beveiligingssoftware die e-mail blokkeert.
  • Een beschadigd Outlook-profiel.
  • Een probleem met de Outlook-applicatie.

Vervolgens, waarom kan ik geen mail versturen vanaf mijn mobiel?

Geen werkende verbinding?
  • Samsung. Kies 'apps'. Ga naar 'Instellingen'. kies 'Draadloos en netwerken'. Ga naar 'Mobiele netwerken'.
  • Apple. Kies 'Instellingen'. Ga naar 'Mobiel netwerk'. Zet 'Dataroaming' aan.
  • Overige merken. Ga naar Toestelhulp. Kies je smartphone of tablet. Kies 'internet'. Volg de stappen op het scherm.
Bovendien, kan ineens geen mail meer versturen met iphone? Er zijn een paar mogelijke redenen waarom u plotseling geen mail kunt versturen met uw iPhone. Een mogelijkheid is dat de mail app van uw iPhone niet correct is geconfigureerd. Een andere mogelijkheid is dat er een probleem is met uw e-mailaccount. Ten slotte is het ook mogelijk dat er een probleem is met de mailserver waarnaar je probeert te mailen.
Als de mail app van uw iPhone niet correct is geconfigureerd, moet u uw e-mail instellingen controleren en ervoor zorgen dat alles correct is ingevoerd. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, kunt u de documentatie van uw e-maildienst raadplegen of contact opnemen met de klantenservice.
Als er een probleem is met uw e-mailaccount, moet u contact opnemen met uw e-mailprovider. Zij kunnen u helpen het probleem op te lossen en uw account weer aan de praat te krijgen.
Als er een probleem is met de mailserver waarnaar u mail probeert te sturen, moet u contact opnemen met de beheerder van die mailserver. Die kan u helpen het probleem op te lossen en de mailserver weer aan de praat te krijgen.

Waarom blijft mail in uitgaand staan?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom mail in de uitgaande postbus blijft staan. Eén reden kan zijn dat de mailserver offline of onbereikbaar is. Een andere reden kan zijn dat de mailserver is geconfigureerd om slechts om de paar minuten of uren op nieuwe mail te controleren. In dat geval blijft de mail in de uitgaande mailbox totdat de mailserver op nieuwe mail heeft gecontroleerd en de berichten heeft gedownload.

Door Leipzig

Vergelijkbare artikelen

Hoe wordt een mail verstuurd? :: Hoe zet je spiegelbeeld uit op FaceTime?
Handige links