Huis > W > Waarom Herkent Mijn Pc Mijn Externe Harde Schijf Niet?

Waarom herkent mijn pc mijn externe harde schijf niet?

Wanneer een externe harde schijf opeens niet meer door Windows wordt herkend, kan dat meerdere oorzaken hebben. Controleer eerst of Windows het opslagmedium in het schijfbeheer herkent. Controleer daarna de schijfletter. Als laatste redmiddel kun je de schijf (opnieuw) formatteren.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waarom kan ik geen zip bestanden openen?

Als u de hele map wilt uitpakken, klik er dan met de rechtermuisknop op, selecteer Alles uitpakken, en volg de instructies.

Wat te doen als je harde schijf niet zichtbaar is?

Om te zien waarom je HDD of SSD niet gevonden wordt, open je schijfbeheer. Dit doe je als volgt: ga links onderin het scherm naar het Windows icoontje, klik hier met je rechtermuisknop op en selecteer Schijfbeheer ofwel Disk management. Je kunt ook de sneltoets Windows+X gebruiken en dan schijfbeheer selecteren.
Kan geen toegang krijgen tot externe harde schijf?
De fout "schijf niet toegankelijk toegang geweigerd" herstellen in Windows Verkenner: Klik met de rechtermuisknop op de ontoegankelijke harde schijf en selecteer Eigenschappen. Ga naar het tabblad Beveiliging, klik op Geavanceerd. Hier kan je de toegang tot de schijf wijzigen en toegang geven voor jouw profiel.

Kan schijf niet meer lezen?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom u uw schijf niet meer kunt lezen. Het kan zijn dat de schijf corrupt is, of dat het bestandssysteem niet meer leesbaar is. Als de schijf corrupt is, kunt u misschien een programma voor schijfherstel gebruiken om het probleem op te lossen. Als het bestandssysteem niet meer leesbaar is, moet u misschien de schijf formatteren en opnieuw beginnen. Wat te doen als usb apparaat niet wordt herkend? Als een USB-apparaat niet wordt herkend, kunt u het eerst loskoppelen en vervolgens weer aansluiten. Als dat niet werkt, kunt u de computer opnieuw opstarten. Als het apparaat nog steeds niet wordt herkend, kunt u vervolgens proberen een andere USB-poort te gebruiken. Als het apparaat nog steeds niet wordt herkend, kunt u de drivers voor het apparaat bijwerken.

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg ik een CBR bestand op mijn iPad?

U kunt de ComicFlow app vinden op file sharing. Klik er op. U kunt door de bestanden op uw computer bladeren. Klik op de knop in de ComicFlow-app op de iPad.

Wat gebeurt er als je een harde schijf formatteert?

Wanneer je een schijf formatteert, wis je de inhoudsopgave en maakt hij een nieuwe aan. De computer beschouwt de schijf dan als leeg. Let op: de daadwerkelijke bestanden op de schijf worden niet verwijderd, totdat ze met nieuwe bestanden worden overschreven.
Wat dit betreft, kan een externe harde schijf kapot gaan?
Bij een crash van de harde schijf (intern of extern) is de schijf fysiek kapot. Maar experts kunnen in zo'n geval nog steeds gegevens van een schijf halen. Dat is natuurlijk niet gratis. Eén van de bedrijven gespecialiseerd in dataherstel is Digirec Data Recovery.

Mensen vragen ook: kan geen nieuwe eigenaar instellen toegang geweigerd?

Oorzaak Foutbericht 'Toegang geweigerd' kan optreden voor een of meer van de volgende redenen: De eigenaar van de map is gewijzigd. U hebt niet de juiste machtigingen. Het bestand is gecodeerd.
Je kunt ook vragen hoe sluit ik een externe harde schijf aan op mijn pc? De meest gebruikelijke manier om een externe harde schijf op een pc aan te sluiten is met een USB-kabel. De meeste externe harde schijven worden geleverd met een USB-kabel die u kunt gebruiken om de schijf aan te sluiten op een USB-poort van uw pc.
Als uw externe harde schijf niet wordt geleverd met een USB-kabel, kunt u er een kopen in een winkel die elektronische apparaten verkoopt of online. Zodra u een USB-kabel hebt, sluit u de externe harde schijf aan op een USB-poort van uw pc.
Sommige externe harde schijven worden geleverd met een softwareprogramma dat u op uw pc moet installeren voordat u de schijf kunt gebruiken. Als uw externe harde schijf deze software heeft, volg dan de instructies bij de schijf om de software op uw PC te installeren.

Kun je een externe harde schijf repareren?

Externe harde schijven kunnen worden gerepareerd, maar het is vaak duurder om ze te repareren dan om ze te vervangen. Als de externe harde schijf nog onder garantie valt, kunt u vaak het beste contact opnemen met de fabrikant om te zien of zij de schijf zullen repareren of vervangen. Als de externe harde schijf niet onder garantie valt, zijn er een paar bedrijven die gespecialiseerd zijn in het repareren van externe harde schijven, maar die kunnen duur zijn.

Door McMurry

Vergelijkbare artikelen

Kan mijn externe harde schijf niet vinden? :: Waarom reageert mijn laptop niet?
Handige links