Huis > W > Wat Is Microsoft Azure Fundamentals?

Wat is Microsoft Azure fundamentals?

In Azure Fundamentals leer je alle basisconcepten van cloud computing en de grondbeginselen van Microsoft Azure. Het is een vrij uitgebreide online cursus die circa 9 uur duurt en je op eigen tempo of in (online) klassikaal verband kunt volgen. Na afloop kun je je laten toetsen op de geleerde kennis.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Kan niet meer inloggen met mijn Microsoft-account?

Fix Windows inlog problemen. U moet uw internetverbinding controleren. Als u uw wachtwoord niet weet, controleer het dan. Uw PIN-code moet opnieuw worden ingesteld. Uw wachtwoord moet opnieuw worden ingesteld. U moet zich aanmelden met een andere account. Meld u aan in de veilige modus. Een tijdelijk profiel is vereist om u aan te melden.

Hoe werkt Microsoft Cloud?

OneDrive is een clouddienst. Met OneDrive kunnen mensen bestanden opslaan in de cloud, om ze op verschillende apparaten te gebruiken. Daarvoor stelt Microsoft ruimte beschikbaar in een datacenter. Bestanden staan bij Microsoft opgeslagen.
Je kunt ook vragen wat te doen als dns server niet reageert?
"DNS server not responding" betekent daardoor dat je browser geen verbinding kon maken met het adres op het internet. Vaak worden DNS fouten veroorzaakt door problemen aan de kant van de gebruiker, bijvoorbeeld bij de netwerk- of internetverbinding, verkeerde DNS-instellingen, of een verouderde browser.

En nog een vraag, waar vind ik de dns server?

Er zijn een paar manieren om uw DNS server te vinden.
Eén manier is om het commando nslookup te gebruiken. Als u bijvoorbeeld de DNS-server voor het domein example.com wilt vinden, typt u:
nslookup -type=ns example.com
Dit geeft de DNS-servers voor het domein example.com.
Een andere manier om uw DNS-server te vinden is door het commando dig te gebruiken. Als u bijvoorbeeld de DNS-server voor het domein example.com wilt vinden, typt u:
dig example.com NS
Dit levert de DNS-servers voor het domein example.com op. En nog een vraag, wat betekent dat de server onvindbaar is? De server is niet traceerbaar betekent dat het niet mogelijk is om de geografische locatie van de server te bepalen. Dit komt omdat het IP-adres van de server niet is geregistreerd bij regionale internetregisters.

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik mijn Microsoft-account herstellen?

U kunt het wachtwoord van uw Microsoft-account wijzigen door het e-mailadres, telefoonnummer of de Skype-naam in te voeren waarmee u zich aanmeldt. U wordt gevraagd waar u de beveiligingscode vandaan wilt halen. Selecteer Code verzenden om de gevraagde informatie in te voeren.

Hoe stel je een DNS server in?

Hoe wijzig ik het adres van mijn DNS-server?
  1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Wifi . Instellingen. Geavanceerde netwerken.
  3. Tik op DNS.
  4. Kies de gewenste openbare DNS-server. Als je een aangepaste DNS-server kiest, geef je een primair en secundair serveradres op.
  5. Tik op Opslaan .
Men kan zich ook afvragen: waarom is dns nodig?
Als DNS niet zou werken, kan er niet meer worden opgevraagd welk IP adres er bij een domeinnaam hoort. De website op die domeinnaam is dan onbereikbaar, en email voor die domeinnaam kan dan niet meer afgeleverd worden. Het is ook belangrijk dat DNS snel is.

Welke DNS server kan ik het beste gebruiken?

DNS-Services en privacy

Wie een sneller en qua privacy een veiliger DNS-service op prijs stelt gebruikt een alternatieve DNS-provider, zoals OpenDNS (208.67.222.222), Comodo DNS (8.26.56.26) of Google (8.8.8.8).
Daarvan, waarom adfs? ADFS staat voor Active Directory Federation Services. Het is een technologie van Microsoft die single sign-on toegang biedt tot bronnen buiten het interne netwerk van een organisatie. Met ADFS kunnen gebruikers zich authenticeren in een Active Directory (AD)-domein en vervolgens toegang krijgen tot bronnen in een ander domein, zonder opnieuw te hoeven authenticeren.

Hoe veilig is Azure?

Azure is een veilig cloudplatform dat bedrijven helpt te voldoen aan branchespecifieke beveiligings- en privacynormen. De beveiligingsfuncties van Azure omvatten:
Rolgebaseerde toegangscontrole: Azure biedt fijnmazige controle over wie toegang heeft tot welke bronnen.
- Azure Security Center: Azure Security Center biedt inzicht in de beveiliging van uw Azure resources en helpt u bedreigingen te beperken.
Azure Active Directory: Azure Active Directory biedt mogelijkheden voor identiteits- en toegangsbeheer voor Azure-bronnen.
Azure Information Protection: Azure Information Protection helpt u uw gegevens te beschermen tegen onbevoegde toegang.
Azure Key Vault: Azure Key Vault helpt u bij het beheren en beschermen van uw cryptografische sleutels.

Door Dareen

Vergelijkbare artikelen

Wat wil BCC zeggen in een mail? :: Wat kan je met Active Directory?
Handige links