Huis > W > Waar Staat De Afkorting Dtp Voor?

Waar staat de afkorting dtp voor?

Afkorting van 'desktop publishing'. Het opmaken van pagina's van een brochure, tijdschrift of nieuwsbrief op de computer. Voor dtp zijn speciale dtp-programma's beschikbaar, zoals QuarkXPress en Adobe InDesign.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wat is dtp marketing?

DTP betekent DeskTopPublishing: het opmaken en bewerken van documenten voordat deze gepubliceerd worden. Als de vormgever de stijl heeft bepaald gaat de DTP'er aan de slag met het doorvoeren van deze stijl in alle communicatie uitingen.
Wat verdien je als DTP-er?
Het salaris van een DTP'er ligt, afhankelijk van niveau en ervaring, op ongeveer €1800 tot €2650. Vaak worden reiskosten wel vergoed omdat een DTP-er niet alleen van en naar zijn werk, maar ook van en naar de opdrachtgever moet kunnen komen. Een auto van de zaak is minder gebruikelijk, evenals een 13e maand.

Wat is het verschil tussen DTP en grafisch vormgever?

Een DTP-operator (Desktop Publishing) is verantwoordelijk voor de opmaak en het ontwerp van tekst en afbeeldingen voor drukwerk, met behulp van computersoftware. Een grafisch ontwerper daarentegen is verantwoordelijk voor de algemene look en feel van een project, met inbegrip van de lay-out, kleuren en lettertypen. Men kan zich ook afvragen: wat zijn dtp opdrachten? DTP-jobs zijn meestal kortlopende projecten waarbij gedrukte of digitale publicaties worden ontworpen en opgemaakt. Dit kan gaan van het maken van een eenvoudige flyer tot het ontwerpen van een complex jaarverslag. Voor DTP-banen is vaak een goed begrip van ontwerpprincipes vereist, evenals een scherp oog voor detail en nauwkeurigheid.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Hoeveel verdien je als grafisch ontwerper?

Het aanvangssalaris van een Grafisch ontwerpers en multimediaontwerpers bedraag meestal tussen de € 1.868 en € 2.371 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 2.289 en € 2.945 per maand bij een werkweek van 38 uur.
Wat doet een grafisch ontwerper?
Je maakt ontwerpen voor advertenties, logo's, reclamefolders, affiches, verpakkingen, brochures, briefpapier, enveloppen, noem maar op. Natuurlijk moet je ook goed kunnen werken met de computer. Met de hulp van verschillende computerprogramma's bewerk je teksten en beelden.

Wat verdient een Creatief DTP er?

Salaris DTP-er

Een DTP-er in Nederland verdient gemiddeld € 2.175 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.850 (laag) tot € 2.505 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Men kan zich ook afvragen: wat kost een dtp er per uur? Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het zal variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de specifieke vaardigheden en ervaring van de DTP-operator, de locatie van het bedrijf en het type project dat wordt uitgevoerd. Als algemene richtlijn kan men echter verwachten tussen $25 en $50 per uur te betalen voor DTP-diensten.

Men kan zich ook afvragen: wat verdient een prepress medewerker?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat het sterk kan variëren afhankelijk van het bedrijf, de locatie en het ervaringsniveau. Volgens het Bureau of Labor Statistics bedroeg het mediane jaarsalaris voor werknemers in de drukkerij- en voorbereidingsindustrie echter $ 36.180 in mei 2019.

Door Kushner Shifferd

Vergelijkbare artikelen

Wat doet een allround DTP er? :: Heb ik glasvezel of ADSL?
Handige links