Huis > W > Wat Kan Je Met Active Directory?

Wat kan je met Active Directory?

Active Directory staat beheerders toe om het beleid (rechten en instellingen) in het netwerk van een organisatie te beheren. Ook het automatisch installeren van software en patches behoort tot de mogelijkheden. Active Directory slaat instellingen in relatie tot een object centraal op in een database.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is Active Directory Domain service?

Active Directory is Microsofts eigen implementatie van de directorydienst en kan worden gebruikt in Windows-omgevingen vanaf Windows 2000. Active Directory kan worden gebruikt om het beleid in het netwerk van een organisatie te beheren.

Wat zijn AD servers?

Een advertentieserver (oftewel adserver) is een webserver die gebruikt wordt voor het leveren van internetreclame en het meten van de bijbehorende prestaties. Zowel de fysieke server, als de gebruikte software, kan omschreven worden als een advertentieserver.
Hoe werkt Azure Active Directory?
De Microsoft Azure Active Directory is eigenlijk een verlenging van je infrastructuur naar de cloud en werkt als een universeel identiteitsplatform om identiteiten te beheren en te beveiligen. Je behoudt bestaande on-premise investeringen en houdt voortaan controle vanuit de dynamische cloud.

Wat is een Forest Domain?

Een forest Domain is een verzameling van een of meer Active Directory Domain trees die een gemeenschappelijk schema, configuratie en globale catalogus delen. Forest Domains bieden een hoger niveau van vertrouwen en maken eenvoudiger beheer van grote, gedistribueerde organisaties mogelijk. Hoe werkt een LDAP? Een LDAP-server is een database die objecten bevat. Deze objecten kunnen van alles zijn, van gebruikers tot computers tot printers. Elk object heeft een set attributen. Attributen zijn stukjes informatie over het object, zoals de naam of het adres van het object.
Een LDAP client stuurt een verzoek naar de LDAP server. De LDAP-server zoekt het object op in zijn database en stuurt de gevraagde informatie terug naar de client.

Kan domein niet vinden?

Klik rechtsboven in je browser op je profielfoto of initiaal om je account te bekijken. Je domein is geregistreerd bij Google Domains. Voer een WHOIS-zoekopdracht uit om meer informatie over je domein te vinden. Je hebt het domein geregistreerd bij een van de andere domeinhostpartners van Google Workspace.
Dienovereenkomstig, wat is een dns adres?
Domain Name Servers (DNS) houden bij welke websitenaam bij welk IP-nummer hoort. Een DNS-service vertaalt een opgevraagd webadres naar het IP-adres van de server waarop de website draait.

Waarom Azure AD?

Azure AD is bedoeld voor: IT-beheerders: Als IT-beheerder gebruikt u Azure AD om de toegang tot uw apps en uw app-resources te beheren, op basis van uw bedrijfsvereisten. U kunt bijvoorbeeld Azure AD gebruiken als u meervoudige verificatie wilt gebruiken bij het openen van belangrijke resources in de organisatie.
Wat is een LDAP koppeling? Een LDAP-koppeling is een type koppeling waarmee twee computers met elkaar kunnen communiceren via het Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). LDAP is een protocol dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot informatie in een directorysysteem, zoals een bedrijfsdirectory. LDAP-koppelingen kunnen worden gebruikt om verbinding te maken met een LDAP-server om gebruikers te authenticeren en informatie uit de directory op te halen.

Vervolgens, waar gebruik je azure voor?

Azure is een cloud computing-platform dat een verscheidenheid aan diensten biedt, waaronder virtuele machines, opslag, databases en meer. Veel bedrijven gebruiken Azure om hun activiteiten uit te voeren, omdat het kosteneffectiever en efficiƫnter kan zijn dan alles op locatie uit te voeren. Bovendien biedt Azure een verscheidenheid aan functies en tools die het gemakkelijker kunnen maken om uw infrastructuur te beheren en te controleren.

Door Steen

Wat is Microsoft Azure fundamentals? :: Is de iPhone 13 beter dan de 12?
Handige links