Huis > W > Wat Is Het Meervoud Van Idee?

Wat is het meervoud van idee?

De correct gespelde meervoudsvorm is ideeën, met een trema op de laatste e. In een niet-samengesteld woord gebruiken we een trema om te voorkomen dat klinkers die tot een verschillende lettergreep behoren, als één lange klank of tweeklank worden gelezen.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Wat is het meervoud van drie?

Twee's, drie's is een betere spelling.

Wat is het meervoud van het woord kolonie?

Kolonie heeft twee meervouden: kolonies en koloniën. We schrijven -iën in koloniën omdat de -ie onbeklemtoond is. Vergelijkbare meervouden zijn: bacteriën, financiën, genitaliën, poriën.
Wat is het meervoud van porie?
porie - poriën. tragedie - tragediën (ook tragedies)

Wat is het meervoud van ruzie?

Het meervoud van argument is argumenten. Wat is het meervoud van reserve? Het meervoud van reserve is reserves.

Gerelateerde artikelen

Hoe schrijf je idee in het meervoud?

De correcte spelling van de vorm is ideas, met een trema op de laatste e. Een trema wordt gebruikt om te voorkomen dat klinkers als één lange klank of tweeklank worden gelezen.

Wat betekent onderlinge relatie?

Een relatie is de verhouding tussen mensen, dingen en begrippen, ofwel een aantoonbaar verband tussen twee of meer verschillende eenheden. Doorgaans wordt bij het woord relatie aan de verhouding tussen mensen gedacht. Dit kan zowel een persoonlijke als een zakelijke relatie betreffen.
Is tegoed voor op de bank?
tegoed = het tegoed zelfst. naamw. Uitspraak: [təˈxut] Verbuigingen: tegoed|en (meerv.) geld dat je nog kunt besteden Voorbeeld: `U heeft een tegoed van driehonderd euro op uw bankrekening.

Wat is het tegoed?

Tegoed, aaneengeschreven, is een zelfstandig naamwoord met als betekenis 'positief saldo'. U kunt er een lidwoord voor zetten: een tegoed, het tegoed. Het tegoed wordt volgende week op uw rekening gestort.
Is te goed voor op de bank? In de sport wordt de uitdrukking "te goed voor de bank" gebruikt om een speler te beschrijven die te goed is om te worden gedegradeerd tot een reserverol. Deze speler is meestal een van de beste van het team en zou waarschijnlijk starten als hij in een ander team zat.

Is het hebben of heeft?

Het werkwoord hebben wordt gebruikt als hulpwerkwoord om de tegenwoordige en verleden tijd van andere werkwoorden te vormen. In de tegenwoordige tijd wordt have gebruikt met de eerste en tweede persoon enkelvoud en meervoud (ik, jij, wij, zij) en het voltooid deelwoord van het werkwoord. In de verleden tijd wordt have gebruikt met de eerste, tweede en derde persoon enkelvoud en meervoud (ik, jij, hij, zij, het, wij, zij) en het voltooid deelwoord van het werkwoord.

Door Valorie Rybak

Vergelijkbare artikelen

Wat is de aard? :: Is het copy of kopie?
Handige links