Huis > W > Wat Is De Functie Van De Transportlaag?

Wat is de functie van de transportlaag?

De voornaamste taken van de transportlaag zijn het bevestigen van het ontvangst, flow control, het terugzenden van pakketten en het bepalen van de volgorde waarin dat gebeurt.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de als functie in Excel?

Een manier om een waarde terug te geven als een voorwaarde waar is en een andere als deze niet waar is, is door de functie ALS te gebruiken. Bijvoorbeeld:

Dienovereenkomstig, hoe werkt internet protocol?

Het internetprotocol, meestal afgekort tot IP, is een netwerkprotocol waarmee computers op een computernetwerk met elkaar kunnen communiceren, zoals op het internet. Sinds worden binnen het internet twee versies van het internetprotocol ondersteund, de versies IPv4 en IPv6.
Wat doet UDP?
UDP staat voor User Datagram Protocol. Dit is een bericht-georiënteerd protocol. Dit wil zeggen dat een verzender een bericht stuurt aan de ontvanger, net als bij het TCP protocol. Het verschil met TCP is echter dat de ontvanger bij UDP geen bevestiging stuurt naar de verzender.

Wat is de functie van de fysieke laag van het OSI model?

De fysieke laag van het OSI-model is verantwoordelijk voor het definiëren van de fysieke kenmerken van het netwerk, waaronder het type kabels en connectoren dat wordt gebruikt, de gebruikte spanningsniveaus, de ondersteunde gegevenssnelheden en de synchronisatie van de gegevens. Hoe leg je uit wat internet is? Het internet is een wereldwijd systeem van onderling verbonden computernetwerken die gebruik maken van de standaard Internet Protocol Suite (TCP/IP) om miljarden gebruikers wereldwijd te bedienen. Het is een netwerk van netwerken dat bestaat uit miljoenen particuliere, openbare, academische, zakelijke en overheidsnetwerken, van lokaal tot mondiaal bereik, die met elkaar verbonden zijn door een breed scala aan elektronische, draadloze en optische netwerktechnologieën. Het internet bevat een uitgebreide reeks informatiebronnen en -diensten, zoals de onderling gekoppelde hypertekstdocumenten van het World Wide Web (WWW) en de infrastructuur ter ondersteuning van e-mail.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de functie afronden in Excel?

Het getal wordt afgerond naar het dichtstbijzijnde cijfer als aantal_decimalen gelijk is aan nul. Het getal wordt naar links afgerond als het kleiner is dan 0. Als u verder van nul naar boven wilt afronden, gebruikt u de functie ROUND.

Wie is de eigenaar van het internet?

Er is niet echt iemand de baas van het Internet. Er zijn wel een aantal organisaties die er veel over te zeggen hebben: - IETF (Internet Engineering Task-Force) is de organisatie die de protocollen schrijft. Dus die bepaalt hoe de data standaard verstuurd wordt tussen verschillende computers.
Daarvan, wat is internet in kindertaal?
Het internet is een wereldwijd openbaar netwerk van verbonden computers. De naam internet is een Engelse afkorting voor Interconnected Networks. Dat zoiets betekent als "aan elkaar verbonden netwerken".

Hoe kan ik zien of een poort open staat?

Om te weten welke poorten actief zijn op je pc kun je gebruik maken van het commando netstat dat in Windows is ingebouwd. Het programma biedt weliswaar niet zeer veel opties maar kan toch een aardig beeld geven welke poorten open staan wanneer je met de pc werkt: Kies Start >> Uitvoeren.
Wat is de functie van een TCP? Het Transmission Control Protocol (TCP) is een transportlaagprotocol dat moet zorgen voor een betrouwbare levering van gegevens van de ene computer naar de andere. TCP gebruikt een aantal mechanismen om dit te bereiken, waaronder volgnummers, bevestigingen en time-outs.

Hoe zet ik een poort open op mijn router?

Aangenomen dat u poort 80 wilt openen op een Linksys router:
1. Log in op de webinterface van de router. Dit kunt u doen door een webbrowser te openen en het IP-adres van de router in de adresbalk in te voeren.
2. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router in wanneer daarom wordt gevraagd.
3. Navigeer naar de sectie port forwarding. Dit is meestal te vinden in een menu met de titel "Toepassingen en games", "Geavanceerd" of iets dergelijks.
4. Maak een nieuwe port forwarding regel aan. Hiervoor moet u het poortnummer invoeren dat u wilt openen, het IP-adres van het apparaat waarnaar u de poort wilt doorsturen en een naam voor de regel.
5. 5. Sla de nieuwe regel op en herstart de router.

Door Strade Bakkum

Vergelijkbare artikelen

Welke drie lagen in het OSI model is het TCP IP model samengevoegd tot één laag te weten de applicatielaag? :: Wat is de waarde van Y?
Handige links