Huis > W > Wat Was De Eerste Cd?

Wat was de eerste cd?

De techniek werd uiteraard al eerder bedacht en er werden ook al eerder cd's gemaakt, maar op 1 oktober 1982 komt de eerste cd op de markt: 52nd Street van Billy Joel. Het schijfje is in eerste instantie alleen in Japan te krijgen, want daar is op diezelfde dag de eerste cd-speler van Sony te koop.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Welke is de eerste Avengers?

De eerste verschijning van de Avengers. Stan Lee bedacht 1, No. 1 in September 1963.

Hoe wordt een cd gemaakt?

Cd's worden van polycarbonaat gemaakt, een speciaal soort plastic. Dat zijn deze korrels. De korrels gaan in de machine en worden verhit. Ze smelten en daarna worden ze op de stempel geperst.
Wat dit betreft, hoe werkt een cd branden?
Een cd-brander brandt gegevens op een lege cd door het verhitten van delen van een organische laag, hierdoor ontstaan zeer kleine 'putjes'. Een cd-brander wordt op de pc aangesloten en kwam op de markt als een intern of extern apparaat.

Trouwens, hoe werkt een cd laser?

De CD-laser is een halfgeleiderapparaat dat gebruik maakt van het principe van gestimuleerde emissie om licht te produceren. Hij bestaat uit een materiaal dat elektrisch kan worden geladen, een zogenaamd versterkingsmedium, dat tussen twee spiegels is ingeklemd. Wanneer op het versterkingsmedium een spanning wordt gezet, produceert het fotonen, die vervolgens worden versterkt door heen en weer te kaatsen tussen de spiegels. De spiegels staan onder een zodanige hoek dat de fotonen uit de laser ontsnappen en een lichtstraal produceren. Wat betekent audio cd? Een audio-cd is een standaard compact disc die audio-opnamen van hoge kwaliteit bevat. Audio-cd's kunnen worden afgespeeld in standaard cd-spelers en in computers en andere digitale audioapparatuur.

Gerelateerde artikelen

Wat is de eerste film van de Avengers?

De films Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, en Captain America: The First Avenger verschenen allemaal na elkaar. De personages kwamen samen in een film.

Kun je een cd op een DVD speler afspelen?

Ook worden cd's afgespeeld via de dvd- of blu-ray speler. Toch blijft er een grote groep mensen die toch nog graag gewoon een cd willen afspelen en willen genieten van de uitstekende geluidskwaliteit die dit kan bieden.
Daarvan, kan je een cd op een dvd speler afspelen?
Nee is niet mogelijk. Nu wil je natuurlijk ook weten waarom het niet mogelijk is, toch? Komt voornamelijk door de golflengte (icm de lens). Hoe kleiner die golflengte hoe kleiner je ook gaatjes in zo'n schijf kunt branden.

Hoe dvd afspelen op laptop zonder dvd speler?

Gratis dvd's afspelen op uw computer

Om een dvd af te kunnen spelen op uw computer, hoeft u overigens niet perse 'Windows Dvd-speler' te kopen en te installeren. Voor het afspelen van dvd's in Windows 10 is er ook goed werkende en gratis open source software voorhanden, in de vorm van 'VLC Media Player'.
Kan er een cd in mijn laptop? Een CD (compact disc) is een ronde plastic schijf die wordt gebruikt om gegevens op te slaan. CD's worden gelezen door een laserstraal die op het oppervlak van de schijf weerkaatst. De gegevens worden gecodeerd in de vorm van putjes (kleine inkepingen) en landjes (vlakkere gebieden) op het oppervlak van de schijf.
De meeste laptops hebben een ingebouwd CD-station dat CD's kan lezen. Het is echter ook mogelijk een extern CD-station te kopen dat via een USB-poort op een laptop kan worden aangesloten.

Bovendien, kan geen dvd afspelen in windows 10?

Er kunnen een paar redenen zijn waarom u geen dvd's kunt afspelen in Windows 10. Een reden kan zijn dat uw dvd-station niet compatibel is met Windows 10. Een andere reden kan zijn dat u geen dvd-speler op uw computer hebt geïnstalleerd. U kunt meestal een gratis dvd-speler downloaden van het internet. Controleer ten slotte of de dvd die u probeert af te spelen niet beschadigd of bekrast is.

Door Catriona

Vergelijkbare artikelen

Hoe groot kan een bijlage zijn? :: Hoeveel past op een cd?
Handige links