Huis > W > Waar Werden De Eerste Computers Voor Gebruikt?

Waar werden de eerste computers voor gebruikt?

De eerste pc's werden gebruikt voor twee doelen: spreadsheets en tekstverwerking. Dat waren de zogeheten 'killer applications', meestal kortweg 'killer aps' genoemd.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Waar staat BMP voor?

Er is een bestandsformaat voor afbeeldingen. Het wordt gebruikt door het grafische subsysteem van Microsoft Windows.

Wie is de eerste programmeur?

Ada Lovelace (1815-1852) wordt vaak genoemd als de eerste programmeur. Het is voor die tijd heel bijzonder dat een vrouw zo'n eer toekomt. De in Londen geboren Ada was wiskundige. Ze kwam in contact met Charles Babbage die een programmeerbare rekenmachine aan het bedenken was. Wie is de maker van Windows? In 1975 richten studievrienden Bill Gates en Paul Allen Microsoft op. Ze schrijven software voor verschillende computerbedrijven. Besturingssysteem Windows is een uitbreiding de eerdere software MS-DOS.

En nog een vraag, wat is een mechanische computer?

Een mechanische computer is een apparaat dat fysieke onderdelen gebruikt om berekeningen uit te voeren. Deze onderdelen kunnen tandwielen, raderen, wielen en hefbomen zijn. Mechanische computers behoorden tot de eerste computers ooit gemaakt, en ze werden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder navigatie, tijdmeting en wiskundige berekeningen. Dienovereenkomstig, hoe is het internet ontstaan? Het Internet ontstond in het begin van de jaren 1960 toen het Amerikaanse Ministerie van Defensie een netwerk van computers creƫerde dat het ARPANET werd genoemd. Het ARPANET was ontworpen als een veerkrachtig netwerk dat een nucleaire aanval kon weerstaan. De eerste twee computers op het ARPANET werden in 1969 met elkaar verbonden.

Gerelateerde artikelen

Waar gratis ebooks downloaden illegaal?

Ebooks worden gedownload van The Pirate Bay.

Waar komt het woord computer vandaan?

We hebben het woord computer uit het Engels overgenomen. "Compute" betekent rekenen: een computer betekende aanvankelijk een rekenmachine. Later werd een programmeerbare digitale "rekenmachine" ook computer genoemd. Waar is internet uitgevonden? Internet/Uitvinders

Wat kost een nieuwe pc?

De prijs van een desktopcomputer ligt tussen de 200 en meerdere duizenden euro's. De allergoedkoopste computers zijn echte basismodellen, de duurste computers zijn zeer krachtige apparaten. Voor een degelijke, snelle computer kunt u het best uitgaan van een prijs tussen de 500 en 1000 euro. Is een telefoon een computer? Ja, een telefoon is een computer. Een telefoon is een klein, draagbaar apparaat dat gebruikt wordt om te bellen, te sms'en, te internetten, muziek te luisteren, foto's te maken, etc. net zoals een computer.

Hoeveel verschillende computers zijn er?

Hoeveel verschillende computers zijn er?
Er zijn ongeveer 2 miljard computers in gebruik.

Door Hussein Markunas

Vergelijkbare artikelen

Welk jaar was de eerste iPhone? :: Welk jaar kwam de computer?
Handige links