Huis > W > Wat Is De Functie Van Een Cd Rom?

Wat is de functie van een cd rom?

Afkorting van 'compact disk read-only memory'. Dit is een cd die allerlei gegevens kan bevatten, zoals tekst, foto's, illustraties en video. Meestal gaat het om computerprogramma's. Een cd-rom is alleen leesbaar, u kunt er geen bestanden op opslaan.

Lees verder

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de als functie in Excel?

Een manier om een waarde terug te geven als een voorwaarde waar is en een andere als deze niet waar is, is door de functie ALS te gebruiken. Bijvoorbeeld:

Je kunt ook vragen wat is een gebrande cd?

Een cd-brander brandt gegevens op een lege cd door het verhitten van delen van een organische laag, hierdoor ontstaan zeer kleine 'putjes'. Een cd-brander wordt op de pc aangesloten en kwam op de markt als een intern of extern apparaat.
En nog een vraag, waar is een cd van gemaakt?
Cd's worden van polycarbonaat gemaakt, een speciaal soort plastic. Dat zijn deze korrels. De korrels gaan in de machine en worden verhit. Ze smelten en daarna worden ze op de stempel geperst.

Trouwens, waar staat cd voor?

Het commando "cd" staat voor "change directory". Het wordt gebruikt om de huidige werkdirectory in de commandoregel te wijzigen. Wat is het verschil tussen audio cd en cd? Een audio-CD is een CD die audiotracks bevat, die meestal zijn opgeslagen in de CD-DA-indeling. Een CD daarentegen kan verschillende soorten gegevens opslaan, waaronder audio-, video- en gegevensbestanden.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruik je de functie afronden in Excel?

Het getal wordt afgerond naar het dichtstbijzijnde cijfer als aantal_decimalen gelijk is aan nul. Het getal wordt naar links afgerond als het kleiner is dan 0. Als u verder van nul naar boven wilt afronden, gebruikt u de functie ROUND.

Dienovereenkomstig, hoeveel data kan op een cd?

Zo heeft een zogenaamde 700MB-cd in werkelijkheid een capaciteit van ongeveer 700 MiB, wat overeenkomt met ongeveer 737 MB. De capaciteiten van dvd's daarentegen worden altijd in decimale eenheden weergegeven. Zo heeft een 4,7GB-dvd een capaciteit van ongeveer 4,38 GiB.
Trouwens, waarom kan ik een gebrande cd niet afspelen op een cd speler?
Dan zit hoogstwaarschijnlijk daar het probleem. Vele oudere cd spelers, waaronder dus veel auto radio's, kunnen een CD-RW ( een herschrijfbare CD ) niet lezen. Kies nogmaals voor het maken van een audio-cd maar brand ditmaal jouw muziek eens op een CD-R ( niet herschrijfbaar ).

Kan je een cd opnieuw branden?

Normaal gesproken kunt u op een cd-r of dvd-r slechts eenmaal gegevens branden. Als u een cd-rw of dvd-rw gebruikt, kunt u de schijf wissen en er opnieuw informatie op opslaan.
Daarvan, waar kan ik een cd laten branden? Er zijn veel plaatsen waar u een CD kunt laten branden. U kunt naar een plaatselijke elektronicawinkel, een drukkerij of een online dienst gaan.

Wat dit betreft, hoe oud is de cd?

Er is geen definitief antwoord op deze vraag omdat de leeftijd van een CD kan variƫren afhankelijk van een aantal factoren, zoals wanneer hij is gemaakt en hoe hij is opgeslagen. In het algemeen kan een CD die goed wordt onderhouden echter vele jaren meegaan.

Door Benedick

Vergelijkbare artikelen

Wie is de uitvinder van cd? :: Wat doet de Alt-toets?
Handige links